Florin Zamfirescu, despre pandemie: „Eu stau și meditez dacă o mână de oameni, prin tehnologie, pot stăpâni un popor. Cu arme speciale, cu psihoză în masă…”

Noi nu trăim în pandemie, trăim în psihoză. Parcă am fi copii, preșcolari ținuți în lesă”, a spus actorul Florin Zamfirescu, una dintre puținele voci din lumea artistică care a avut curajul să-și strige indignarea. Cu riscul de a fi pus la stâlpul infamiei, ca-n cazul regizorului Cristi Puiu, după ce s-a revoltat împotriva măștii. Florin Zamfirescu a vorbit de fiecare dată cu multă amărăciune în contextul restricțiilor impuse în vreme de pandemie, susținând că România s-a transformat într-o pușcărie.

Am sentimentul unei pușcării. Toți suntem într-o pușcărie în care trebuie să executăm indicații și ordine. Oameni care s-au certat cu legea și sunt acolo pentru vreo vină trebuie să asculte de cei care le sunt superiori. Numai că noi nu suntem într-o pușcărie. Suntem în România. Nu știam că România este vreo pușcărie. Ni se dau directive și dispoziții care ne distrug. Oamenii se revoltă.

Eu stau și meditez dacă o mână de oameni, prin tehnologie, pot stăpâni un popor. Cu arme speciale, cu psihoză în masă… dacă pot stăpâni un popor. Pentru că la un moment dat poporul își arată forța.

Sunt atât de analfabeți cei care ne conduc. Cum ne-am potcovit noi cu atâția proști și smintiți acolo în vârf? Au și mândria de a conduce, de a fi ascultați” a declarat Florin Zamfirescu la România TV.

Artistul crede, de asemenea, că s-a exagerat foarte mult cu covid-19 și a spus că nu înțelege de ce autoritățile se comportă cu cetățenii de parcă ar fi niște „copii, preșcolari ținuți în lesă”.

Tot din cauza celor din vârf oamenii au ajuns să creadă că nu există acest covid. Vin cu informații contradictorii, iar oamenii ajung să creadă că nu există. El există, e ca un cățeluș care merge pe stradă, ca orice gripă, mușcă, zgârie, iar noi ne baricadăm și punem porți de metal ca să nu ne muște cățelușul. Pe lumea asta oamenii se nasc, trăiesc, dar mai și mor. Eu tot spun, numărul de morți este infim față de numărul de morți real dintr-un popor într-un an. Dar acum toți mor de covid, domn’e.

Noi nu trăim în pandemie, trăim în psihoză. Parcă am fi copii, preșcolari ținuți în lesă. Suntem oameni cu facultăți, cu minte, cu înțelepciune. De ce ne tratează ca pe niște copii?”, a mai spus actorul. „Prevăd vremuri şi mai grele.”

Citiţi şi:
„După terorism, covid devine noul argument pentru impunerea unei supravegheri în masă”
Florin Zamfirescu: «UE ne obligă şi ne dirijează spre un materialism cumplit. Soros crede în metisare, într-un unic popor si într-un unic guvern»
Regizorul Cristi Puiu: Cum e posibil ca la 30 de ani de la Revoluție, nația asta să fie amendată pentru că e indisciplinată?

 

yogaesoteric
16 mai 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More