Între Chin și Amin

Filmul regizorului Toma Enache, „Între Chin şi Amin”, este o mărturie dură a unui experiment de dezumanizare – fenomenul Pitești. Acolo nu bătăile sau tortura au fost cele mai degradante momente, ci cele legate de credință! Exterminarea Omului de către om… Este un film document care vorbește despre aspecte dureroase dar și despre lucrarea lui Dumnezeu în închisoarea Pitești. Și despre sfinții închisorilor.

Este un film de văzut în contextul actual, când la scară planetară asistăm la aplicarea fenomenului Piteşti, un proces de reeducare pentru cei cu credinţă în Dumnezeu.

Din păcate este o realitate istorică a unui timp nu foarte îndepărtat. Dar mulți încă nu știu ce s-a petrecut în închisorile comuniste. Alexandr Soljenițîn considera că experimentul de la Pitești este „cea mai teribilă barbarie a lumii contemporane”.

Regizorul ne expune, ca mărturie, pușcăria Pitești din România, un iad pe pământ. În acest iad sunt sute de tineri, cei mai străluciţi studenți din diferite domenii, torturați într-un experiment oribil de „spălare a creierului” petrecut între 1949-1952. Singura lor infracțiune este legată de apartenenţa la elita societăţii și credința lor în Dumnezeu, o amenințare la adresa ideologiei și dictaturii comuniste bolșevice.

Suntem introduși în această experiență dură din perspectiva lui Tase, care este arestat pentru simplul motiv că este fiu de preot și a compus o „Odă lui Dumnezeu”. El și fratele său sunt tunși, dezbrăcați, torturați fizic și unii chiar răstigniți, bătuți în toate modurile imaginabile pentru a se dezice de credință.

Între Chin şi Amin” se prezintă la cel mai înalt calibru cinematografic și scenografic, are o muzică răscolitoare, o distribuție excelentă și beneficiază de jocul actoricesc remarcabil. Este un film greu, paralizant, însă un film obligatoriu de văzut. Unul dintre cele mai bune și tulburătoare filme româneşti. Este un film care ne ajută să ne trezim, căci ne arată perspectiva pe care elita satanică doreşte să o impună tuturor fiinţelor ce cred în Dumnezeu şi urmează o cale spirituală.

Filmul „Între Chin și Amin” a fost premiat la Vienna Independent Film Festival pentru: cel mai bun film şi cea mai bună muzică originală de film.

Citiţi şi:
Fenomenul Pitești și reeducarea Covid
Fenomenul Pitești, pandemoniul închisorilor comuniste. Tortură și teroare la Pitești!
Globaliștii extind ‘experimentul Pitești’ la scară mondială: tabere de reeducare pentru albi (I)

 

yogaesoteric
16 mai 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More