Foamete severă în Etiopia, unde spitalele sunt pline cu copii subnutriți

Copiii subnutriți umplu secțiile de pediatrie ale spitalelor din Etiopia, în timp ce cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani a obligat multe familii să își părăsească locuințele pentru a căuta ajutor.

Potrivit Reuters, într-o singură zi, reporterii au văzut zeci de copii subnutriți în spitalul general din Gode.

Doctorul pediatru Mohammed Amin a afirmat că numărul acestora a început să crească în urmă cu aproximativ cinci luni.

Până în prezent, am tratat 140 de copii subnutriți, iar dintre aceștia patru au murit”, a spus el. „Această cifră îi reprezintă doar pe cei care au venit la noi și primesc tratament și nu îi include pe cei din tabără”.

În 2021, spitalul a primit 188 de copii subnutriți, dar acum a avut atâția într-o singură lună, a spus el, adăugând că multe familii au sosit cu mai mulți copii subnutriți.

Regiunea Cornul Africii se confruntă cu cele mai secetoase condiții din ultimele peste patru decenii.

Programul Alimentar Mondial a declarat că aproximativ 15 milioane de persoane au nevoie de hrană în regiune, cifră care ar putea crește la 20 de milioane până la sfârșitul anului.

Multe familii și-au părăsit locuințele pentru a căuta ajutor. Nimo Mohammed, în vârstă de 35 de ani, mamă a nouă copii, care urmează să mai nască încă un copil, locuiește acum cu întreaga familie într-o tabără din regiunea Somali din sud-estul Etiopiei.

Mai mult de 10.000 de persoane primesc ajutor acolo – majoritatea femei și copii. Aceștia locuiesc în case improvizate, făcute din lemne și acoperite cu foi de plastic sau haine, informează Mediafax.

Citiţi şi:
Departe de preocupările occidentale, sărăcia extremă amenință planeta
Fundația lui Bill Gates destabilizează economia alimentară din Africa
Demascarea Cartelului alimentar mondial: Este înfometarea masivă și reducerea populației următoarea lor mutare?

 

yogaesoteric
13 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More