Folosindu-se de noua lege de «preîntâmpinare a infracțiunilor», Franța a arestat 24 de activiști climatici!

 

Jurnalistul Shepard Ambellas scrie în publicația independentă Intellihub, despre cele aproximativ 150 de personalități guvernamentale, așa-numita elită, care s-au întâlnit pe parcursul a două săptămâni în Paris (în perioada 30 nov.-12 dec. 2015) cu ocazia summit-ului climatic, care s-a estimat că a atras și totodată a îndoctrinat peste 40 000 de vizitatori din întreaga lume.

Summitul, denumit COP21 a fost sponsorizat de Națiunile Unite (UN) și s-a focalizat asupra combaterii schimbărilor climatice. Cum era de așteptat, geoingineria, care în mod ironic este principala cauză a modificărilor climatice, nu a fost principalul topic al conferințelor. Pentru a se asigura că publicul va fi pașnic, forțele de ordine au dispus în avans arestul la domiciliu a 24 de activiști de mediu.

Shepard Ambellas observă în articolul său că „starea de urgență” declarată în urma atacurilor de la Paris – în numele terorismului – adoptată peste noapte de președintele francez și apoi extinsă până la o perioadă de 90 de zile, a permis ca cei 24 de activiști să fie arestați în avans. France 24 a confirmat arestarea la domiciliu a activiștilor pe parcursul desfășurării summit-ului, pe baza legilor stării de urgență națională. Doi dintre activiști au criticat arestarea, considerând-o un atac asupra libertății cetățenești. Forțele de securitate franceze au fost în alertă în urma atacului armat al islamiștilor care au omorât 130 de oameni în 13 noiembrie 2015, acesta fiind cel mai mare atac terorist din Franța.

Starea de urgență declarată de președintele Fraçois Hollande și extinderea ei pe parcursul a trei luni, a conferit organelor de poliție o putere zdrobitoare de a percheziționa case, de a încătușa rezidenți, de a aresta oameni la domiciliu, fără aprobare judiciară. Cu alte cuvinte, în acest moment în Franța, o persoană nu trebuie să facă ceva concret pentru a fi arestată – este suficient ca cineva, de undeva din lanțul de comandă, să sugereze că persoana respectivă ar putea fi o potențială amenințare, iar aceasta ar fi imediat arestată pe o perioadă nedefinită.

Așadar, „drepturile civile” franceze au încheiat un cerc complet, iar acum au revenit la teribila „Lege a suspecților” concepută la origini de Maximilien Robespierre în timpul Revoluției Franceze.

De exemplu, la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, în zona de vest a orașului francez Rennes, mascații au pătruns cu forța într-un apartament. „Au năvălit cu puști și arme. Au fost violenți. Ne-au imobilizat la sol”, a spus una dintre locatarele apartamentului, o tânără chelneriță pe nume Amélie, care nu a dorit să-și împărtășească numele complet. „A durat mult. Nu aveam nicio idee de ce se aflau acolo.”

Reuters.fr a confirmat, de asemenea, arestările activiștilor dinaintea summit-ului raportând că Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a declarat că activiștii erau suspectați că plănuiau un protest violent la conferința programată cu o zi înainte de începerea întâlnirii. „Acești 24 de oameni au fost arestați la domiciliu deoarece au fost violenți la demonstații din trecut și au declarat că nu vor respecta starea de urgență instaurată”, a susținut Cazeneuve într-un discurs în Strasbourg.

După cum Shepard Ambellas concluzionează, „deși autoritățile cunoșteau faptul că acești oameni nu aveau conexiuni cu mișcările teroriste, au reușit să le reducă la tăcere vocile”, ceea ce înseamnă că pre-crima nu mai este doar un concept din filmul Minority Report al lui Steven Spielberg, despre un viitor distopic, ci a devenit o realitate în viața noastră de zi cu zi.

Mai mult decât atât, acuzând numeroasele amenințări teroriste, autoritățile franceze au interzis toate demonstrațiile și mitingurile de orice fel care aveau să se desfășoare în perioada summit-ului climatic, la a cărui deschidere a participat însuși președintele Hollande.

Mai multe organizații ecologice au avertizat că nu vor respecta ordinul de interdicție și, într-adevăr, au protestat. Conform Agenției France-Presse, poliția franceză a aruncat cu gaze lacrimogene în manifestanți, înainte ca reprezentanții Națiunilor Unite să înceapă conferințele.

Reacția poliției a venit după ce un mic grup de protestatari mascați, aflați în Piața Republicii au început să strige „Stare de urgență, stat polițienesc”, referindu-se la măsurile de interdicție a protestelor, stabilite după atacurile teroriste din 13 noiembrie. RT France a raportat că în ciuda legii de interzicere a protestelor, în perioada summit-ului s-au adunat mulțimi de oameni în Paris pentru a participa la un marș global cu ocazia COP21.

Atunci când protestatarii au forțat cordonul de polițiști, au început să fie aruncate asupra lor gaze lacrimogene. Conform martorilor care au raportat situația pe Twitter, „cantități uriașe” de gaze lacrimogene erau împrăștiate asupra mulțimii de manifestanți adunați în Piața Republicii din centrul Parisului, în timp ce diferite obiecte erau aruncate dinspre protestatari spre polițiști.


Citiți și:

Controlul climei și războiul geoclimatic

Arma supremă de distrugere în masă: controlul vremii

Mega-tendințe globale ale omenirii

yogaesoteric
16 ianuarie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More