O nouă diversiune mediatică, ce se bazează pe un flagrant trucaj fotografic


de profesor yoga Nicolae Catrina

Cei înverșunați în ura lor viscerală și, în fond, cu totul absurdă, împotriva profesorului de yoga Gregorian Bivolaru nu pierd aproape nicio ocazie pentru a-și exhiba în fel și chip răutatea. Printre acești oameni de nimic se numără (iar aceasta nu ne mai miră de multă vreme) și neobositul „avocat al diavolului” Mihai Rapcea, care s-a grăbit să posteze pe contul său de Facebook un fals fotografic atât de grosolan și de evident încât niciun canal mediatic important sau cât de cât serios nu l-a băgat în seamă până acum.

Este vorba de o așa-zisă „fotografie” (aparent, de prin anii ’70), în care se spune că ar apărea profesorul de yoga Gregorian Bivolaru împreună cu Patriarhul Daniel (Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române) și cu Părintele Dumitru Stăniloae. Bine, bine, ne putem întreba, chiar dacă această „fotografie” ar fi existat cu adevărat (deși persoana care, zice-se, ar fi „Gregorian Bivolaru” nu prezintă decât vagi asemănări cu Gregorian Bivolaru!), care ar fi problema cu ea? De ce ar fi „incriminantă” o presupusă fotografie de acum mai bine de 40 de ani, în care cele trei persoane care apar în ea se află într-o atitudine cu totul decentă și participă, cel mai probabil, la o întâlnire deschisă, publică?

Răspunsul la această întrebare absolut firească este că în momentul de față imaginea Patriarhului Daniel a fost foarte „boțită” din cauza primelor sale reacții publice în urma tragediei recente de la clubul „Colectiv”, unde au murit – fie arși de vii, fie intoxicați ireversibil cu fumul toxic – un mare număr de persoane, altele încă fiind chiar și acum într-o stare critică. Și, cu toate că nici profesorul Gregorian Bivolaru și nici Școala de Yoga MISA nu au avut nici cea mai mică implicare în acel tragic eveniment, iată că, în absența oricăror repere morale și a celui mai elementar bun simț, această tragedie de la clubul „Colectiv” care a îndoliat întreaga țară, a devenit pentru astfel de oameni infecți ocazia de a-l ataca din nou pe Gregorian Bivolaru! Și dacă, în alte condiții, o asemenea „fotografie” – chiar dacă am presupune, prin reducere la absurd, că ea ar fi autentică – nu ar fi creat, din cauza banalității ei, aproape niciun fel de reacție, acum ea ar putea stârni eventual (au scontat, într-un mod diabolic, „artizanii” ei) o vehementă reacție de respingere prin asociere a oricărei persoane care apare împreună cu Mitropolitul Daniel!

Din cauza mâniei și antipatiei generale (ba chiar, se poate spune, a revoltei sociale de mare amploare) pe care Mitropolitul Daniel le-a generat prin gafele lui mediatice referitoare la victimele accidentului din clubul „Colectiv”, s-a sperat deci că această mânie se va răsfrânge – subliniem din nou, prin asociere – și asupra profesorului de yoga Gregorian Bivolaru. Nu mai contează – speră cei care au creat acest fals grosolan și care, în mod evident, îi consideră pe români ca fiind niște cretini care cred tot ce le oferă mass-media – nici că această „fotografie” a apărut ca prin miracol exact în toiul revoltei publice împotriva Mitropolitului Daniel; nu mai contează nici că la o privire cât de cât atentă se vede imediat că este un trucaj, nu mai contează nici diferențele evidente de vârstă dintre persoanele implicate, diferențe care aruncă și ele un serios semn de întrebare asupra veridicității imaginii respective. Totul este aruncat de-a valma, într-o zonă mediatică „de nișă”, prin intermediul rețelelor de socializare și a internetului, potrivit bine cunoscutului principiu machiavelic: „Calomniați, calomniați, deoarece până la urmă poate rămâne ceva [în conștiințele gregare, letargice și ușor manipulabile – am putea adăuga noi].”

Până și foarte puținele surse care au difuzat această „fotografie” s-au ferit ca necuratul de tămâie să dea chiar și cele mai mici detalii referitoare la proveniența acesteia, și cu atât mai puțin la „miracolul” apariției ei exact în toiul reacțiilor deosebit de virulente și de o mare amploare la adresa Patriarhului Daniel. Iată, spre exemplu, cum apare această bazaconie mediatică, în care este evident tonul denigrator la adresa profesorului yoga Gregorian Bivolaru (ce este numit, ironic, „guru absolut”), pe site-ul Observator TV:

„O imagine postată de un internaut a devenit virală în mediul virtual, peste 4000 de români distribuind-o alături de mesaje care mai de care mai revoltătoare. În fotografie apar Gregorian Bivolaru, fondator și guru MISA, alături de preotul Dumitru Stăniloae, figură marcantă a Ortodoxiei, și Preafericitul Daniel, actual patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Alăturarea este una cel puțin curioasă, având în vedere că BOR-ul condamnă practicarea tehnicilor yoga, „propovăduite” de MISA. Gregorian Bivolaru, numit „guru absolut”, este un instructor de yoga și fondatorul Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut.”

Prin urmare, exercițiul de manipulare ce este reprezentat de acest trucaj fotografic urmărește în mod evident ca întreaga revoltă socială care este orientată, de facto, împotriva patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, să fie abil deviată și reorientată împotriva profesorului Gregorian Bivolaru, acesta fiind, de altfel, dintre toate cele trei personaje ce apar în această „fotografie”, singurul ironizat și atacat în articolul respectiv!

Iată deci că, pentru cei bolnavi de rea-credință, nu există acrobație a minciunii pe care ei să nu fie oricând gata să o utilizeze fără niciun scrupul. La fel este și cazul pătimașului și atât de inconsistentului avo-cățel Rapcea Mihai, care s-a grăbit să posteze acest artefact ordinar pe contul lui personal de Facebook. Chiar dacă numai un orb nu ar putea să observe trucajul evident din acest colaj fotografic, Rapcea și toți cei de teapa lui sunt, am putea spune, orbii voluntari, care, în plus, sunt înrolați și înregimentați în imunda campanie subterană (ce este coordonată și orchestrată din umbră de SRI) de denigrare neîncetată, furibundă a Școlii de Yoga MISA și a mentorului ei spiritual, profesorul de yoga Gregorian Bivolaru.

 
Recurgerea la astfel de metode fetide ilustrează încă o dată neobosita inventivitate a oamenilor infecți. Atât din mahalaua lui Rapcea, cât și din proximitățile ei maculante, resentimentele (care în astfel de zone mizerabile nu sunt niciodată stinse) alcătuiesc o stare abjectă de spirit, o necontenită măcinare lăuntrică, o adâncă invidie născută din conștiința propriei marginalități și a propriului neant valoric.

Referitor la asemenea specimene umane ce sunt marcate de o abisală stupiditate și, totodată, de o aproape inepuizabilă răutate, filosoful și scriitorul Andrei Pleșu spunea:

„De milenii, omenirea se confruntă cu nețărmuritul tupeu al prostiei. Prostia se maschează în spirit justițiar, se auto-motivează în torente de vorbe fără noimă, dar care sunt menite să-l facă pe autor să se simtă pe o înaltă platformă morală. Prostia este impenetrabilă, inexorabilă, fulminantă, întotdeauna sigură de ea, convinsă că stă de vorbă cu adevărul absolut. Socrate a dat o definiție negativă inteligenței, fiind primul om inteligent din istorie care a spus „Știu că nu știu”. În schimb, prostul știe. E sigur. Prostul nu poate fi niciodată contrazis, el are convingeri de beton. E un om „fericit”. E plăcut să știi că știi, că ai mereu dreptate. Chiar dacă nu contezi!”


Citiți și:

Patriarhia română confirmă că o fotografie devenită virală pe internet nu are legătură cu Gregorian Bivolaru

Impertinentul resentimentar Mihai Rapcea și elucubrațiile sale conspiraționiste

 

yogaesoteric
16 ianuarie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More