Folosirea acestui mineral poate salva agricultura din România și va asigura recolte mai mari cu 45%

 

Știați că în România există rezerve de zeolit pentru 100 de ani? Proprietățile zăcământului de la Rupea nu sunt un mit – folosirea acestui mineral este foarte răspândită în lume, testele arătând că are efecte benefice asupra sănătății și nu numai.

Utilizarea zeolitului este prezentă în uzul casnic, pentru protejarea mediului, la creșterea animalelor şi a plantelor. Dacă doriți să vă protejați de izotopii radioactivi, să vă detoxificați organismul sau să eliminați mirosul din frigider, zeolitul poate fi de un real ajutor.

În România există rezerve importante de zeolit, de o calitate superioară, însă este bine de știut că acest zăcământ este rar, iar exportarea lui este necesar să se facă rațional.

Compania Enviro Naturals a fost cea care a scos pe piaţă primele produse autohtone pe bază de zeoliţi. Deşi utilizarea lor este larg răspândită în lume, având în vedere proprietăţile speciale pe care le au, la noi exploatarea lor a fost neglijată până de curând. Extracţiile din zăcământul de la Rupea, din judeţul Braşov, au început în anul 2016, când firma Zeolit Production a obţinut licenţa de exploatare şi a construit o fabrică pentru prelucrarea acestor minerale.

În prezent, fabrica de la Rupea, care a însemnat o investiţie de trei milioane de euro, are o capacitate de producţie de 5.000 de tone pe lună de produs granulat şi micronizat (pulbere), iar la această capacitate zăcământul ar ajunge pentru 100 de ani.

În România mai există câteva zăcăminte de zeoliţi, dar mult mai mici. În plus, mineralele extrase de la Rupea au cel mai mare procent de substanţă activă (peste 90%) care le individualizează ca fiind cele mai bune. De altfel, un test făcut de către institutul suedez Again AB pe zeoliţi din România, Turcia, Germania şi Spania a arătat că mineralele de la Rupea sunt cele mai bune, potrivit lui Gabriel Bruj, preşedintele companiei Enviro Naturals.

Toate produsele create pe baza zeoliţilor de la Rupea au fost dezvoltate de către compania Enviro Naturals. De exemplu, pentru uz uman a fost lansată marca Zeolifecare. De asemenea, se pregătesc produsele destinate hranei animalelor (suplimente), pentru agricultură etc.

Testele pe loturi experimentale au arătat că folosirea produselor pe bază de zeoliţi în agricultură a dus la majorarea producţiilor cu până la 45% fără creşterea cantităţilor de îngrăşăminte chimice.

Utilizarea produselor zeolitice în agricultură permite reducerea cantităţilor de îngrăşăminte chimice. El se amestecă cu îngrăşământul şi se dă pe sol. Zeolitul se încarcă cu aceste îngrăşăminte şi le elimină treptat în sol. Astfel, plantele beneficiază de îngrăşăminte tot timpul anului, la care se adaugă suplimentul de minerale. În al patrulea an de utilizare a zeolitului se obţine producţia agricolă maximă.

Proprietăţile zeoliţilor pot fi folosite cu succes pentru îmbogăţirea solurilor nisipoase şi acide cu potasiu şi magneziu, precum şi pentru reducerea concentraţiei de clor din compoziţia solurilor.


Citiți și:

Zeolitul – aliatul de neprețuit în detoxifierea organismului uman și în purificarea apei

Cum să ne protejăm, fiecare dintre noi, împotriva efectelor nocive ale dârelor morţii (chemtrails-uri)

 

yogaesoteric
7 decembrie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More