Guvernul suedez s-a plâns de faptul că încasează un volum prea mare de taxe. De ce?

 

Iată cum folosesc suedezii mecanisme simple pentru detronarea sistemului financiar capitalist prăduitor.

Există soluţii inteligente pentru a pune în genunchi acest sistem capitalist prăduitor şi mai ales banca centrală şi guvernul unei ţări capitaliste. Pentru aceasta, este nevoie de unitate, o gândire de stânga puternică, inteligentă şi o eliminare a crizei de autoritate în societatea civilă prin crearea de structuri care să lupte cu aceşti monştri capitalişti. Se poate şi este la îndemâna oricărei populaţii să o facă, fără violenţă şi fără ieşiri în stradă.

Suedezii au dat un exemplu şi au trimis o undă de şoc atât guvernului cât şi băncii centrale a Suediei, care în mod pervers capitalist invocă o situaţie economică dificilă şi promovează dobânzile negative, care distrug întreaga ţesătură a societăţii.

Cum au făcut? Foarte simplu. Contribuabilii suedezi au plătit la taxele anuale datorate statului cu mult mai mult decât era necesar, suma în plus fiind un fond de economie al lor la stat, pe care îl pot scoate cu o dobândă oferită legal de stat. Suma în surplus plătită de suedezi la taxe a fost de proporţii inimaginabile pentru guvern, care a intrat imediat în criză…

Surplusul generat a fost de peste 9,5 miliarde de dolari, numai pentru 2016, mai mult de jumătate provenind din plăţi suplimentare plătite de contribuabili la taxe. În această situaţie, guvernul suedez va avea de plătit contribuabililor peste 4 miliarde de dolari, atât mediului de afaceri cât şi persoanelor private, care au plătit cu mult mai mult decât era necesar să o facă pentru anul 2016.

Guvernul a încercat să descurajeze o astfel de practică, dar datorită manevrelor băncii centrale de a duce la implementarea dobânzilor negative, contribuabilii au reacţionat.

Aşadar, în timp ce dobânzile la bănci au fost reduse semnificativ, afectând economiile populaţiei şi fondul de pensii în principal, dar şi toate programele sociale, educaţionale şi de sănătate, Suedia a înregistrat un surplus enorm din taxe plătite peste ceea ce datorau contribuabilii. Însă oamenii vor câştiga 0,56% dobândă anuală de la statul suedez pentru sumele plătite în plus, în acest fel ei folosind contul de taxe al statului ca un depozit al lor pentru economii, ferindu-se de dobânda negativă aplicată de bănci.

Este de aşteptat ca guvernul să ia măsuri faţă de politica monetară a băncii centrale suedeze, pentru a reveni la rate decente ale dobânzilor la depozite.

Multe guverne ar fi mai mult decât bucuroase să se petreacă aşa ceva şi să existe un „sprijin” al contribuabililor faţă de contul de acumulare de taxe. Dar nu şi guvernul suedez, care s-a plâns de faptul că acest „împrumut involuntar” de la propriii cetăţeni va costa statul peste 800 de milioane de coroane suedeze, ceea ce ar reprezenta o cheltuială cu o dobândă mai mare decât el ar fi plătit pe piaţa financiară artificială şi perversă controlată de banca naţională a Suediei.

Şi uite cum din câştig, statul suedez şi-a văzut diminuate fondurile, ba mai mult, în felul acesta s-a creat o debalansare la bugetul taxelor locale şi naţionale, controlat de această dată de cetăţeni, care îşi pot retrage banii de la guvern oricând cu dobânda aferentă sau îi pot lăsa în contul de taxe şi vor primii mai departe dobânzi, dacă guvernul nu le va rezolva problema.

Cu siguranţă, după cum arată publicaţiile suedeze, situaţia va trena, iar cetăţenii suedezi nu sunt dispuşi să renunţe până când guvernul nu le va da asigurări clare că va modifica politica fiscală şi va influenţa banca centrală să desfăşoare un circuit monetar corect şi în avantajul cetăţenilor.

Deci se poate, iar suedezii au o tradiţie socialistă înrădăcinată de zeci de ani şi înţeleg că o societate a inegalităţii economice nu este în avantajul niciunui membru al acesteia.

Cu numai o săptămână înaintea acestui mecanism-boicot al contribuabililor faţă de Banca Centrală a Suediei şi guvernul suedez, banca centrală anunţa un traseu al dobânzilor spre negativ. Chiar dacă banca centrală va decide până la urmă să dea zero dobândă contribuabililor care au depus un surplus semnificativ la taxe, guvernul suedez va pierde cu siguranţă bani, pentru că va fi obligat să piardă la banca centrală datorită dobânzilor negative.

Dacă guvernul va încerca să „ciupească” din fondul suplimentar depus de contribuabili la contul de taxe, prin decizia de a aplica la acest fond o dobândă negativă, în acest caz, guvernul suedez şi-ar asigura ieşirea masivă în stradă a contribuabililor şi o serie de procese pe rol la toate tribunalele internaţionale, pe care le va pierde cu siguranţă.

Trezeşte-te România! Capitalismul nu este un sistem invulnerabil, chiar dacă se află la cheremul unui grup de infractori internaţionali, pentru care oamenii sunt nişte numere interschimbabile.


Citiţi şi:

EXCLUSIV: Motivele reale din spatele ratelor negative ale dobânzilor şi a interzicerii cash-ului

Minciuna capitalistă a traiului îmbelşugat odată cu reducerile de taxe

 

yogaesoteric
7 decembrie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More