Fondatorii companiei de vaccinuri experimentale Moderna au intrat pe lista miliardarilor din topul Forbes

Fondatorii companiei Moderna au debutat în revista Forbes pe lista celor mai bogați oameni, după ce au încasat sume uriașe de pe urma vaccinului împotriva covid pe bază pe ARN mesager.

Trei miliardari de la Moderna – cofondatorii Noubar Afeyan și Robert Langer și investitorul Timothy Springer – au intrat pe lista Forbes a celor mai bogați 400 de americani de anul trecut după ce compania lor a lansat unul dintre cele trei vaccinuri împotriva covid autorizate de urgență de FDA în SUA.

Fiecare dintre aceștia dețin peste 3,5 miliarde de dolari și au fost adăugați pe lista Forbes pe baza documentelor SEC, a prețurilor acțiunilor din septembrie 2021 și a altor înregistrări financiare.

În timpul ce fondatorii Moderna devin miliardari, Finlanda s-a alăturat Suediei și Danemarcei în decizia de a opri administrarea vaccinului Moderna din cauza miocarditelor apărute la tineri.

Majoritatea numelor de pe lista Forbes sunt nume din industria financiară, tehnologică și farmaceutică.

Moderna, cu sediul în Cambridge, Massachusetts, a fost mustrată pentru că a vândut doze timpurii de vaccin pe bază de ARN mesager către țările care au licitat cel mai mare preț.

Cine sunt cei mai proaspeți miliardari din revista Forbes

Noubar Afeyan, în vârstă de 59 de ani, actualul președinte al companiei Moderna, ocupa locul 212 cu o valoare netă de aproximativ 3,7 miliarde de dolari începând cu 6 octombrie.

Inginerul născut la Beirut din părinți armeni s-a mutat la Montreal în timpul războiului civil din Liban, în 1975. El a ajutat la înființarea a peste 70 de afaceri în domeniul științelor vieții și al tehnologiei și deține acțiuni în 12 companii de biotehnologie cotate la bursă, potrivit Forbes.

Timothy Springer a investit 5 milioane de dolari în Moderna la început și deține acum 3,5% din acțiunile companiei. În prezent, profesorul de la Harvard Medical School deține 4,4 miliarde de dolari și este clasat pe locul 176 pe listă. El deține acțiuni în trei firme de biotehnologie mai mici: Selecta Biosciences, Scholar Rock și Morphic Therapeutic.

Robert Langer, numărul 222 de pe listă, deține 3% din acțiunile Moderna și nu a vândut niciodată vreuna. Profesorul de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) deține 3,5 miliarde de dolari. El deține acțiuni la SQZ Biotechnologies, Seer și Sigilon Therapeutics, care au fost fondate de el și studenți post-doctoranzi din laboratorul său.

Citiți și:
ÎMBOGĂȚIȚII VACCINĂRII: Al cincilea director executiv se alătură clubului miliardarilor Moderna
Miliardarii plandemiei: Zece lideri notabili din domeniul sănătății au ajuns miliardari
P(l)andemia care îmbogățește miliardarii

 

yogaesoteric
3 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More