Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model

Într-o postare pe blog oferită de Fondul Monetar Internațional, cercetătorii FMI Arnoud Boot, Peter Hoffmann, Luc Laeven și Lev Ratnovski au făcut o declarație teribilă: își doresc ca fiecare persoană să aibă istoricul căutărilor pe internet legat de scorul de credit personal.

Prezentând concluziile dintr-o lucrare scrisă de ei, cercetătorii susțin că acest fapt va avea efecte benefice pentru lume și, desigur, nu și-au imaginat ipoteze în care această idee de fapt ar fi mai degrabă rea și foarte rea decât bună. Cel puțin nu au dorit să menționeze aceasta.

Ei argumentează faptul că folosind date nefinanciare, în special „istoricul căutărilor și achizițiilor online”, putem rezolva problema „anumitor tipuri de oameni care nu au suficiente date financiare (venituri, timp de angajare, active și datorii) disponibile”.

Autorii articolului susțin că această mișcare este o inovație necesară pentru a concura cu creșterea criptomonedelor corporative, cum ar fi cea în curs de dezvoltare de către Facebook, care speră să se lanseze anul viitor. În timp ce Facebook este un monopol care s-a angajat în cenzura politică, puterea lor pălește în comparație cu cea a FMI. Fondul Monetar Internațional este o adevărată superputere cu legături cu Banca Mondială și supraveghează întreaga economie globală.

Ce nu spun autorii este faptul că acest scor de credit personal este o idee împrumutată de la Republica Populară China, o țară comunistă și totalitară care deja a implementat scorul social la nivelul țării și își controlează cetățenii prin acest sistem în toate aspectele vieții: de la finanțe, la viața de familie.

Sistemul de credit scor social al Chinei, care își evaluează 1,4 miliarde de cetățeni pe baza comportamentului lor zilnic, avea și el aceleași bune intenții când a fost prezentat poporului. Nu au fost întrebați dacă sunt de acord, bineînțeles, acolo nu a fost nevoie de o ofensivă de PR și propagandă. China promitea însă că prin acest sistem guvernul va ajuta țara să restabilească moralitatea și să dezvolte sinergii puternice între popor și stat. Un sistem care evaluează persoanele fizice, întreprinderile și agențiile guvernamentale cu privire la credit în patru domenii – afaceri administrative, activități comerciale, comportament social și sistemul judiciar.

Daily Mail relatează faptul că prin acest sistem de credit personal autoritățile chineze „au blocat mai mult de 20,47 milioane de încercări de a cumpăra bilete de avion și mai mult de 5,71 milioane de încercări de a cumpăra bilete de tren de mare viteză” pentru unele „persoane discreditate”.

Comportamentul necivilizat, cum ar fi neplata taxelor municipale de parcare, mâncatul în tren și schimbarea frecventă a locurilor de muncă cu rea intenție sunt considerate infracțiuni care ar putea afecta grav viața cuiva. Și bineînțeles lista de comportamente sancționabile poate fi completată de Partid.

Potrivit Washington Post, pasagerii trenurilor ar putea avea interdicții de călătorie dacă pun în pericol siguranța feroviară, fumează în trenurile de mare viteză, vând bilete, produc bilete false, evită achiziţionarea de bilete și ocupă locuri neatribuite. Pasagerilor companiilor de transport aerian li s-ar putea interzice zborurile viitoare pentru comportament, inclusiv răspândirea zvonurilor despre atacuri teroriste, pătrunderea pe piste, atacarea echipajului și provocarea întreruperii zborurilor.

Interesant este că autorii citează adventul Bigtech în sectorul financiar ca pe o competiție când, de fapt, îi văd mai degrabă ca pe niște parteneri de „Resetare globală”:

În general, deși o mare parte din progresul tehnologic în domeniul finanțelor este evolutiv, ritmul său accelerează rapid. Potențialul Fintech de a ajunge la peste un miliard de persoane nebancare din întreaga lume și schimbările în structura sistemului financiar pe care acesta le poate induce pot fi revoluționare.

Reality Circuit atrage atenția asupra contextului și ne oferă câteva informații edificatoare: „FMI, inclusiv unii dintre autorii postării pe blog, au legături atât cu marea inițiativă de resetare globală denumită Great Reset a Forumului Economic Mondial, cât și cu echipa de tranziție al Președintelui ales al SUA, Joe Biden. Doi dintre cercetătorii care pledează pentru ca FMI să urmărească istoricul căutărilor noastre pe internet, Luc Laeven și Lev Ratnovski, au pagini pe site-ul web al WEF. Lev Ratnovski, în mod special, a apărat salvarea băncilor din finanțele publice, astfel încât economia să poată rămâne pe linia de plutire.”

Citiţi şi:
Iluzia de egalitate
Cum ni se fură libertatea

 

yogaesoteric
30 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More