Fost deputat PSD și fost președinte al unei fundații deținute de Soros: «Prin 350 de firme se scurge 1% din bugetul României»!

Serie de coincidențe uluitoare după o emisiune TV

Sociologul Alin Teodorescu, șef al cancelariei ex-premierului Adrian Năstase și fost deputat PSD, a căutat explicații pentru averile mari ale unor politicieni, averi care ar sta în legea privind acțiunile la purtător nenominale. Fostul deputat PSD a mai spus că printre aceste firme se numără și TelDrum, despre care presa a scris că i-ar aparține lui Liviu Dragnea. „Se știa cine fură”, a adăugat el.

„Politicienii au participat la gestiunea fondurilor publice. În România, în ultimii 30 de ani, au fost aproape 1000 de miliarde de euro. Dacă 3% s-au furat… dar s-au furat, după primul raport SRI, cel din 1997, se furau 30%… dar hai să zicem că s-au furat 3% – înseamnă 30 de miliarde de euro, pentru 500-600 de oameni care se aflau în funcții de conducere”, a spus Alin Teodorescu.

Întrebat cum au putut politicienii să ascundă acești bani, el a explicat că este vorba de „un rând” în legea 15 și legea 30 din 1990, care permite să ai acțiuni la purtător nenominale.

„E o copie după o lege interbelică și care se poate modifica imediat. Sunt 350 de firme cu acțiuni la purtător, printre care şi TelDrum, care nu are nicio legătura cu Dragnea. Dacă se modifică legea, aceste firme ar trebui să-și dezvăluie proprietarul. Sunt 350 de firme în țară în această situație. Prin ele se scurge, după unele estimări, aproximativ 1% din bugetul anual”, a spus Alin Teodorescu.

Întrebat de unde are datele, sociologul a răspuns că acestea sunt publice, la Registrul Comerțului și Ministerul Finanțelor.

„Sunt anumite grupuri care fac studii. Veți vedea că proprietarii lui TelDrum sunt în Brazilia, Madagascar, Cipru și probabil Indonezia, nu știu, inventez, sunt offshore-uri. Uitați-vă câte offshore-uri câștigă licitații mari pe SEAP”, a afirmat Alin Teodorescu.

Coincidență sau nu, a doua zi după emisiunea de la Digi 24 unde a apărut Alin Teodorescu, site-ul RISE PROJECT a publicat o anchetă despre firma TelDrum având ca subiect exact firmele cu titlu la purtător, despre care s-a vorbit la Digi 24. Parcă dorind ca ancheta să capete amploare, mai mulți agenți ANAF s-au prezentat la sediul RISE PROJECT chiar în ziua publicării anchetei.

După încă o zi, DNA a confirmat că are în lucru un dosar la care face referire RISE PROJECT.

Cine este Alin Teodorescu
Alin Teodorescu, fost consilier al lui Adrian Năstase și fondator al Institutului pentru Marketing și Sondaje (IMAS), a fost ales primul președinte al Grupului pentru Dialog Social (GDS), funcție în care a rămas până în 1991, și în perioada 1990-1996 a fost Președinte al Consiliului Fundației Soros.
A fost un apropiat al lui Silviu Brucan.
În perioada 2004 – 2008 a fost deputat PSD de Brăila.

Citiţi şi:
Dezvăluiri: DNA arestează doar păpușile, nu și păpușarii sistemului
Deși România a avut creștere economică în ultimii ani, câștigurile au ajuns la cei mai bogați 1% dintre cetățeni (studiu)

yogaesoteric
28 septembrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More