Foști și actuali securişti au fondat, sub patronajul și semnătura lui Gabriel Oprea, două organizaţii oculte

A auzit cineva dintre dumneavoastră de Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN) și de Asociația Foișorul de Foc – Divizia Civică Voluntară? Veți avea un șoc să auziți că ambele sunt, de foarte puțin timp, instituții de interes public, finanțate cu bani de la bugetul României. Ambele s-au fondat sub aripa, la inițiativa și prin semnătura lui Gabriel Oprea, personajul dubios care pare, la această oră, că face jocurile de putere într-o țară pe care bieții români au crezut-o eliberată în noiembrie 2014. Ambele gem de foști și actuali generali de Securitate și de personaje dubioase. Iar Asociația Foișorul de Foc – Divizia Civică Voluntară, care funcționează în Sectorul 2, este, practic, o organizație paramilitară în toată regula.

Și Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN) și Asociația Foișorul de Foc – Divizia Civică Voluntară au devenit instituții de interes public pe timpul interimatelor lui Gabriel Oprea la șefia Guvernului României. Și nimeni n-a suflat un cuvințel!

Ce este ASSN?

Informațiile neoficiale spun că ASSN a fost înființată de un grup deja celebru în politică – Gabriel Oprea, George Maior și Vasile Dâncu, împreună cu încă câteva persoane din anturajul lor politic sau profesional. Noua jucărie a celebrului Grup de la Cluj a fost construită pe bazele existentei Academii de Științe Militare, unde s-a refugiat, pe post de președinte, George Maior, după ce și-a dat demisia de la SRI. Pentru că aceasta, așa cum arăta și denumirea, limita aria de acțiune a instituției, fondatorii s-au gândit să o reformeze și să facă din ea o cupolă peste serviciile secrete și ministerele de forță ale României, scrie bn24.ro.

Președinte de onoare al Academiei este George Maior, fost director SRI și viitor ambasador în SUA, iar președinte interimar este fostul ministru al Educației, Remus Pricopie. Ce l-a recomandat exact pe Remus Pricopie să devină președintele acestei instituții, nu se știe.

Cu ce se ocupă Academia de Științe ale Securității Naționale?
Elaborează nici mai mult, nici mai puțin decât gândirea strategică a României în domeniul securității naționale.
O spune chiar Președintele Klaus Iohannis care a participat joi la o conferință a ASSN: „Într-o lume fără graniţe, în care securitatea internă şi cea externă nu mai pot fi disociate, iar provocările sunt tot mai complexe, rolul și contribuția dumneavoastră devin esențiale.
România are nevoie de instituții care să producă gândire strategică. Prin existența sa, Academia nu doar suplinește acest rol, ci face din țara noastră un actor în dezbaterea globală despre securitate”.

Potrivit legii de funcționare și organizare a ASSN, aceasta este definită drept „for național, de consacrare științifică, ce reunește personalități știintifice reprezentative din domeniul de apărare, ordine publică și siguranță națională, aflată în coordonarea științifică a Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații”.

Adică toți „doctoriiˮ „doctorului” plagiator Gabriel Oprea, acestea sunt personalitățile reprezentative?

„ASSN este instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, și reprezintă în justiție interesele proprii. ASSN poate fi reprezentată în justiție și de organele de specialitate ale Ministerului Apărarii Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații, după caz”, mai spune legea.

Academia are în componența sa membri titulari, membri corespondenți, membri de onoare și membri asociați. Numărul maxim al membrilor titulari și al membrilor corespondenți este 100, din care 50 membri titulari.

Membrii titulari beneficiază de o indemnizație lunară viageră egală cu salariul mediu pe economie. Membrii corespondenți beneficiază de o indemnizație lunară viageră egală cu 50% din valoarea salariului mediu pe economie.

Ce este Asociația Foișorul de Foc – Divizia Civică Voluntară?

În Sectorul 2 funcţionează, încă din 2011, Asociaţia „Foișorul de foc – voluntariat şi parteneriat pentru viaţă”, un ONG care a înfiinţat Divizia Civică Voluntară (DCV), un corp de voluntari pregătiţi, teoretic, pentru situaţii de urgenţă. În fapt, ONG-ul de casă al primarului Onţanu este una dintre cele mai bine finanţate asociaţii crescute la umbra unei primării. Cu aspect de formaţiune paramilitară, fondată şi susţinută de lideri ai UNPR, cu uniforme şi maşini de teren pregătite să „intervină” oricând, DCV primeşte anual girul instituţiilor statului, într-o şedinţă solemnă desfăşurată – evident – în sediul Primăriei Sectorului 2.

De la subprefectul capitalei, generali din structurile de informaţii (generalul Gheorghe Toma, profesor la Academia Naţională de Informaţii, de exemplu), şefi ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, şi până la funcţionari ai primăriei, toţi legitimează periodic ONG-ul „militarizat” păstorit de Neculai Onţanu şi UNPR.

Ca lucrurile să fie clare încă de la început, organizaţia a fost înfiinţată de către preşedintele fondator general (r) Constantin Apetroaie, fost expert pe probleme de analiză de intelligence în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), trecut în rezervă în 2010. Actual vicepreşedinte UNPR Bucureşti, generalul Apetroaie şi-a primit gradul de la preşedintele Traian Băsescu, odată cu trecerea în rezervă şi intrarea în viaţa politică. În prezent, conducerea Diviziei Civice Voluntare este asigurată de Vasile Ciornei, un alt ofiţer înaintat la gradul de general de Traian Băsescu simultan cu trecerea în rezervă în 2009.

Divizia Civică Voluntară dispune de sedii spaţioase, tehnică de ultimă oră, maşini de teren şi orice alt fel de resurse, consumabile sau nu. Cu şase rânduri de uniforme, inclusiv ţinuta de paradă a „gărzii de onoare” (un costum ce imită, la limita legii, uniforma Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazu”).

Citiți și priviți

„Sub comanda domnului general Vasile Ciornei, comandantul Diviziei Civice Voluntare, mâine seară vom preda părinților, când îi vom aduce acasă, pe cei 100 de tineri voluntari, elevii și tinerii care au participat la Tabăra Militară de la Sângeorz – Băi:
Mi-au dat un tânăr visător, îi reîntoarcem către părinți ca buni ostași.
Le-am oferit prilejul pentru o săptămână, celor 100 de tineri voluntari, membrii ai Diviziei Civice Voluntare din Sectorul 2, să meargă în tabăra militară de la Sângeorz – Băi unde, echipa de comandă a Diviziei în frunte cu Comandantul său, domnul general Vasile Ciornei împreună cu alți ofițeri superiori în rezervă, specialiști, i-au pregătit pentru intervenții în situații de urgenţă”, a scris Onţanu pe pagina proprie de facebook, publicând o înregistrare din cadrul taberei organizate de primărie.


Sursa: comisarul.ro

Citiţi şi:

Teorie incendiară: adevăratul scop urmărit de tandemul SRI-DNA

Guvernul Ponta îi cadorisește pe masoni cu un teren unde să-și construiască sediul

Despre securiștii de ieri și de azi (I)


 

yogaesoteric
1 octombrie 2015


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More