Fostul director CIA muşcă din nou – Trump nu va mai avea niciodată şansa să candideze pentru o funcţie publică

 

Fostul director CIA, John Brennan, l-a criticat, pe pagina sa de Twitter, pe Donald Trump pentru minimalizarea acuzaţiilor privind încălcări ale normelor financiare referitoare la campania electorală, afirmând că preşedintele „nu va mai avea niciodată oportunitatea să candideze pentru o funcţie publică”.

 
John Brennan

Remarcile au fost făcute după ce procurori federali americani au declarat într-un dosar în instanţă că preşedintele Donald Trump i-a cerut fostului avocat Michael Cohen ca, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, să mituiască două femei care au afirmat că au avut relaţii sexuale cu Trump, pentru a menţine tăcerea, cu scopul de a nu-i afecta şansele de a câştiga alegerile. Preşedintele a negat toate acuzaţiile.

Fostul director CIA John Brennan susţine că Trump ştie foarte bine că se află într-o situaţie precară şi că, în cele din urmă, va fi adus în faţa justiţiei.

După câştigarea alegerilor de către Donald Trump în noiembrie 2016 au ieşit la iveală numeroase dovezi privind implicarea unor elemente din CIA şi FBI în lupta electorală din timpul campaniei, în favoarea oponentului lui Trump – Hillary Clinton. Pe măsura intensificării campaniei desfăşurate de mass-media progresistă împotriva lui Trump după investirea acestuia în ianuarie 2017, fostul director al CIA, John Brennan, împreună cu fostul şef al Biroului Serviciilor, James Clapper, au devenit tot mai critici la adresa lui Trump, în pofida învinuirilor care li s-au adus şi a cererilor repetate de a fi aduşi în faţa justiţiei pentru abuzurile pe care le-au comis în timpul mandatelor lor.

Comentariile lui Brennan au fost făcute ca răspuns la o postare a lui Trump pe Tweeter, care a afirmat luni că democraţii nu au putut găsi nicio „dovadă incriminatoare”, deoarece „nu a existat nicio colaborare” între campania sa şi Rusia în timpul alegerilor prezidenţiale din SUA de acum 2 ani.

„Este doar un caz civil, precum cel al lui Obama, dar lucrurile au fost făcute corect de un avocat şi nu va fi aplicată nici măcar o amendă. Răspunderea este a avocatului dacă a făcut o greşeală, nu a mea. Cohen doar încearcă să obţină o reducere a sentinţei”, a mai precizat Trump pe Twitter, descriind situaţia ca fiind o „vânătoare de vrăjitoare”.

De la câştigarea alegerilor prezidenţiale din 2016 de către Trump, autorităţile americane au investigat acuzaţii privind posibila colaborare între membri ai echipei sale de campanie şi Kremlin, insistând că Moscova a hackuit procesul electoral pentru a-l ajuta pe candidatul republican. Rusia a negat orice implicare, subliniind că Washingtonul nu a prezentat nicio dovadă care să confirme acuzaţiile.

Citiți și:

Trump îi deranjează pe așa-zișii «Iluminați» și este cel mai hărțuit președinte din istoria Statelor Unite. Aceasta este rețeaua vânătorilor!

The Guardian: Fost director CIA ar fi conspirat cu agenţi străini pentru a falsifica dovezi despre conexiunile lui Trump cu Rusia

 

yogaesoteric
30 ianuarie 2019


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More