Fostul preşedinte german Roman Herzog: UE şi-a însuşit toate puterile parlamentului naţional

de George Preda

În ianuarie 2007, fostul preşedinte german Roman Herzog a declarat că: „Uniunea Europeană şi-a însuşit pe ascuns toate puterile Parlamentului naţional. Între 1999 şi 2004, 84% dintre actele legislative din Germania au venit de la Bruxelles şi nu din partea Bundestag-ului, Parlamentul german.”

Herzog a atras atenţia şi asupra tendinţei tot mai accentuate ca legile să fie aprobate nu de Parlament, ci de consiliul de miniştri: „Politicile Uniunii Europene suferă de o acută lipsă de democraţie şi de o suspendare de facto a principiului separării puterilor în stat.”

 „Noua Constiutuţie europeană nu va rezolva problema. Ar trebui să existe un organism care să vegheze ca Parlamentul European şi alte instituţii UE să nu îşi depăşească competenţele.” Într-adevăr, Tratatul de la Lisabona, pentru impunerea căruia se fac acum mari eforturi, după ce a fost respins de Irlanda, extinde nepermis puterile Comisiei Europene şi Parlamentului European, subminând suveranitatea şi independenţa statelor membre şi ale parlamentelor naţionale.

Situaţia din Germania se regăseşte în toate statele membre UE. Prin tratelele pe care le-au semnat, acestea sunt obligate acum să adopte şi să includă în legislaţia naţională directivele trasate de UE. Fără a discuta pe marginea lor, fără a dezbate, fără a analiza, fără a a adapta specificului şi nevoilor naţionale. Fără a cârti!

Fostul preşedinte german, Herzog a concluzionat: „Ne putem chiar întreba dacă Germania mai poate fi numită democraţie parlamentară, devreme ce acest principiu fundamental a fost anulat pentru o mare parte din legislaţia sa.”

Citiţi şi:

Europarlamentarul Nigel Farage: pentru a supravieţui, statul unic european va căuta să obţină controlul total

Tratatul de la Lisabona este, de fapt, Constituţia UE deghizatăyogaesoteric
6 decembrie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More