Fotografierea semnalelor Wi-Fi ne arată cât de mult suntem sufocați de acestea!

 

Ştim cu toţi, sau ar trebui să ştim, cât de nocive sunt undele electromagnetice utilizate pentru transmiterea internetului, cunoscute drept Wi-Fi, unde care au între 2,4 și 5 GHz, în funcţie de cât de avansat este router-ul. 

Aceste emisii Wi-Fi, pe care nu le vedem cu ochii fizici (dar asta nu înseamnă că nu există), interacţionează cu biocâmpurile noastre, producând diferite efecte nefaste, vizibile în special la persoanele ce prezintă o anumită sensibilitate, care vor fi imediat afectate de ele. Aceste unde supun organismul la nişte presiuni cu greu imaginabile, motiv pentru care în ultimii ani a crescut şi rata de cancer în rândul oamenilor.

Un student de la Universitatea Newcastle a realizat un proiect impresionant, reuşind să fotografieze semnalele Wi-Fi. Luis Hernan a vrut să afle cum arată semnalele care ne ţin conectaţi la internet, semnale care în mod normal sunt invizibile. Proiectul lui, numit Digital Ethereal, îşi propune exact aceasta: să arate lumii întregi undele invizibile din jurul nostru.

Luis este interesat în special de undele wireless, pe care ne bazăm din ce în ce mai mult şi care, în aceste fotografii, seamănă cu nişte fantome, cum le numeşte chiar el. Aceste unde au forme diferite, îşi schimbă mereu poziţia şi forma. Cu ajutorul unui instrument realizat de el, studentul a scanat reţelele wireless şi apoi le-a transformat în culori, folosind un aparat fotografic cu expunere îndelungată, pentru a surprinde aceste reţele.

Luis a realizat şi o aplicaţie pentru Android, Kirlian, care poate fi descărcată gratis şi care permite utilizatorilor să vadă semnalele Wi-Fi din jurul lor. 

Citiţi şi:

Wi-fi: ucigaşul cel nebănuit și silenţios

Wi-fi: moartea cea invizibilă care distruge noile generaţii

Interzis la wi-fi, bluetooth sau smartphone

yogaesoteric

7 septembrie 2015

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More