Francezii vor putea fi concediați dacă nu prezintă un permis covid

Un salariat din Franţa va putea fi concediat dacă nu prezintă un permis sanitar de covid-19, a indicat recent ministrul francez al Muncii, după ce legislativul francez a votat în favoarea unei controversate extinderi a folosirii respectivului permis, relatează AFP.

Salariaţii nu trebuie lăsaţi să creadă că nu pot avea loc concedieri”, în urma votului din parlament care a respins posibilitatea concedierii persoanelor care nu se vor vaccina sau nu vor avea un permis sanitar. „E vorba de dreptul comun din Codul Muncii”, a explicat Elisabeth Borne.

Obligativitatea vaccinării pentru anumite profesii şi extinderea folosirii permisului sanitar au fost adoptate de legislatorii francezi în ciuda mobilizării în stradă a celor care se opun acestor măsuri, considerând că duc la o limitare a libertăţilor civile.

Textul adoptat prevede obligaţia de a prezenta un permis sanitar – atestând un test covid negativ, vaccinarea sau recuperarea după boală – pentru a avea acces în cele mai multe locaţii publice (cafenele, cinematografe, trenuri, avioane), măsura privindu-i şi pe cei care lucrează în aceste locuri. Prevederile se aplică din luna august.

Citiți și:
Certificatul de sănătate va deveni normă și „ne va preschimba într-o turmă de animale”, avertizează filozoful Gaspard Koenig
Pierre Manent: Este timpul să ne trezim!
Covid-19: Dictatura fără scăpare

 

yogaesoteric
28 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More