Franța a instalat camere de supraveghere pentru a monitoriza purtarea măștilor și respectarea distanțării sociale

Franța monitorizează cu camere video dacă persoanele poartă măști de protecție și dacă sunt respectate normele de distanțare socială.

Sistemul de supraveghere francez include o alertă automată către autoritățile orașului și poliție în cazul în care sunt observate încălcări ale normelor de distanțare. acest gen de monitorizare a fost introdusă pentru prima dată la Cannes. 

Datakalab, start-up-ul francez lansat în 2017 specializat în tehnologie, a furnizat sistemelor de supraveghere video algoritmii de identificare facială, asigurându-se că nu încalcă legislația UE privind confidențialitatea datelor.
Autoritățile și dezvoltatorii software-ului au asigurat că informațiile nu vor fi stocate, modelul lor fiind diferit de tipul de supraveghere video importat din China.

„Nicio imagine nu este stocată sau transmisă, asigurând protejarea informațiilor personale”, au precizat reprezentanții Datakalab, anunțând colaborarea cu primăria Cannes.

Numeroase inovații care folosesc inteligența artificială (AI) sunt adoptate la nivel mondial pentru a opri răspândirea Covid-19, iar utilizarea acestor instrumente a stârnit îngrijorare cu privire la posibile intruziuni ale vieții private. Însă tehnologia în discuție nu furnizează detalii legate de identitatea persoanelor, ci doar detectează absența măștii, precum și distanțarea dintre persoane de minimum un metru.

Algoritmii Datakalab pot fi integrați în sistemele de supraveghere care deja există în spitale, aeroporturi, centre comerciale sau gări.

În SUA, poliția din Westport, Connecticut, a testat deja așa numitele „drone pandemice” care monitorizează temperatura cetățenilor de la aproape 200 de metri și detectează strănutul și tusea, precum și ritmurile cardiac și al respirației. Dezvoltat de Draganfly Inc., software-ul încărcat pe camerele dronelor identifică și persoane în preajma cărora zonele de distanță sigură se înroșesc dacă se apropie prea mult una de cealaltă.

Citiţi şi:

În Australia se folosesc drone pentru detectarea celor care nu poartă mască afară

Dronele urmăresc din aer respectarea măsurilor de izolare în Paris

yogaesoteric

26 octombrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More