Franța autorizează utilizarea tratamentului anticovid cu anticorpi sintetici dezvoltat de AstraZeneca
Pe lângă decizia surpriză a Înaltei Autorități pentru Sănătate din Franța de a nu autoriza utilizarea pilulei anticovid dezvoltată de Merck (Molnupiravir), autoritatea a dat undă verde folosirii preventive a a, un alt tratament pentru pacienţii cu risc, al căror organism nu oferă un răspuns imun robust la vaccinare.
Evusheld este un tratament cu anticorpi sintetici dezvoltat de laboratorul AstraZeneca. Combină două molecule, tixagevimab și cilgavimab și se administrează în două injecții succesive.
Spre deosebire de majoritatea tratamentelor anticovid cu anticorpi, care sunt destinate pacienților deja internați cu forme grave, Evusheld își propune să acționeze înainte de debutul bolii, pe același principiu ca un vaccin.
Tratamentul este conceput să vină în completarea vaccinării persoanelor al căror organism reacționează prost la vaccinuri. De asemenea, se adresează celor care nu sunt eligibili pentru vaccinare din motive medicale, în special pentru că riscă reacții alergice grave.
Doar cei care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă severă de covid-19 vor putea beneficia de tratament, potrivit deciziei autorităților, care a venit la câteva zile după un aviz similar din partea autorităților sanitare americane.
Prudență
Autoritatea franceză aprobă utilizarea tratamentului doar pentru adulți și avertizează asupra riscurilor de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare. Prin urmare, ea nu recomandă Evusheld persoanelor care au cel puțin doi factori de risc în acest sens, de exemplu diabetul și obezitatea.
Citiți și:
Tratamentul cu anticorpi monoclonali de la Eli Lilly reduce cu 87% numărul spitalizărilor și deceselor de covid-19
Revista «Scientific Research»: Vaccinuri cu substanțe chimice pentru depopulare (II)
Cât de sigure sunt vaccinurile anti-covid-19?
yogaesoteric
16 aprilie 2022