Tratamentul cu anticorpi monoclonali de la Eli Lilly reduce cu 87% numărul spitalizărilor și deceselor de covid-19

Grupul farmaceutic american Eli Lilly a raportat rezultate favorabile pentru tratamentul împotriva covid-19 care combină două tipuri de anticorpi sintetici – numărul spitalizărilor și deceselor a fost redus cu 87%, conform testelor efectuate de companie. Sistemul imunitar produce în mod natural anticorpi atunci când depistează un virus. Dar un ajutor extern oferit persoanelor fragile ajută sistemul imunitar slăbit să lupte împotriva coronavirusului.

La sfârșitul lunii ianuarie, compania raportase deja că îmbinarea celor două tipuri de anticorpi, bamlanivimab și etesevimab, a redus riscul de spitalizare și deces cu 70%. Doza inițială a fost de 2,8 grame fiecare. De această dată, bamlanivimab a fost dozat la 700 mg și etesevimab la 1,4 grame. Studiul clinic a fost efectuat pe 769 de persoane cu vârsta peste 12 ani, testate pozitiv pentru covid-19 și care au prezentat factori de risc, ceea ce crește riscul de a dezvolta forme severe de covid-19. 511 au primit tratamentul, iar 258 au primit un placebo. Dintre cei tratați cu combinația de anticorpi, 4 persoane au fost spitalizate și niciunul nu a murit. În grupul placebo, 11 persoane au fost spitalizate și 4 persoane au murit din cauza covid-19.

Tratamentul a fost autorizat de urgență în Statele Unite la începutul lunii februarie (în concentrația de 700 mg de bamlanivimab și 1,4 grame de etesevimab), pentru persoanele cu risc, fie din cauza vârstei, fie a istoricului medical. Un prim tratament de la aceeași companie, bazat doar pe bamlanivimab, fusese autorizat la începutul lunii noiembrie în țară.

Donald Trump a fost tratat cu anticorpi sintetici

Un alt cocktail de anticorpi, cel al companiei Regeneron, este de asemenea autorizat în Statele Unite pentru bolnavii covid-19. Cocktailul folosește anticorpi numiți imdevimab și casirivimab. Fostul președinte Donald Trump a primit tratamentul Regeneron la începutul lunii octombrie. Anticorpii sintetici sunt administrați intravenos.

Citiți și:
Modalitate de a distruge coronavirusul într-o secundă
Israelul a descoperit un medicament care a vindecat în 5 zile 29 din 30 de bolnavi covid-19
Medic austriac: Am administrat un component al canabisului la 50 de pacienţi cu covid şi am observat că nivelul de infecţie diminua rapid

 

yogaesoteric
26 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More