Franța. Testele pentru vaccinul contra Ebola au fost recent suspendate după ce unii dintre pacienți au dezvoltat complicații neurologice grave

 

În Franţa, la jumătatea lunii mai, testele pentru vaccinul împotriva Ebola au fost suspendate. INSERM (LʼInstitut National de la Santé et de la Recherche Médicale – Institutul Naţional pentru Sănătate şi Cercetare Medicală), care monitorizează studiul pilot al acestui vaccin, a decis să oprească testarea, deoarece medicii au descoperit că un pacient vaccinat a dezvoltat un sindrom Miller Fisher (sindrom care poate conduce la paralizie și efecte neurologice grave). În acest studiu clinic al vaccinului a fost implicat și Spitalul CHU din Saint-Etienne Nord.
 

La jumătatea lunii aprilie, în presa franceză a fost anunțat un studiul clinic și testarea unui nou vaccin contra Ebola în mai multe spitale din Franța, printre care și CHU Saint Etienne. Voluntarii pentru testarea vaccinului au fost răsplătiți cu sume relativ mari, recompensându-se în acest fel riscurile implicate de contribuția lor la știință. Dar iată că acum ar putea plăti acest lucru cu sănătatea lor.

Doar la câteva zile după începerea testelor totul s-a oprit, deoarece medicii au descoperit că un pacient vaccinat a dezvoltat un sindrom Miller Fisher, o variantă a sindromului Guillain-Barré. Familia de boli neurologice de acest tip poate duce la grave probleme neurologice și la paralizie.

INSERM a decis imediat stoparea acestui studiu pilot, rezultatul vaccinărilor fiind date publicității de către Agenția Națională franceză de Securitate a Medicamentelor și Produselor de Sănătate.

Sindromul Miller Fisher sau poliradiculonevrita acută

Sindromul Miller Fisher este o polineuropatie rară, caracterizată prin ataxie acută (coordonare musculară anormală), oftalmoplegie (paralizie a muşchilor oculari) şi areflexie (absenţa reflexelor tendinoase). Afecțiunea este o variantă a sindromului Guillain-Barre, procesul patologic fiind mediat de autoanticorpi împotriva unei componente de mielină ce se găsește în nervii periferici.

Citiţi şi:

Atenţie părinţi: vaccinul hexavalent va fi injectat forţat în copiii noştri! Educaţi-vă!

Efectele dezastruoase ale vaccinării asupra creierului uman

11 ingrediente toxice care provoacă boli și care se găsesc în vaccinuri


 

yogaesoteric
25 iunie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More