Frumusețea spectaculoasă a râurilor împletite

 

Cele mai multe râuri curg printr-un canal larg de apă, însă unele se împart în numeroase canale mici, care se împrăștie și se unesc continuu, ceea ce le conferă acestor râuri un aspect unic. Acestea sunt numite și „râurile împletite” și pot fi observate în apropierea regiunilor muntoase, în special a celor cu ghețari.

Cele mai multe râuri nu sunt foarte adânci și conțin cantități mari de sedimente granulate. Când debitul râului scade, aceste sedimente se depun pe fundul râului, lăsând în urmă mici insule de nisip care fac ca apele să se împartă și să se împletească.

Modelul canalelor împletite se modifică în timp, pe măsură ce sedimentele vor fi erodate și depuse în forme noi, iar viteza și cantitatea de apă din râu variază de asemenea.

Râurile cu canale împletite arată uimitor de frumos în imagini preluate din satelit sau din înaltul cerului.

Citiți și:

Râul cel subacvatic de pe fundul Mării Negre, cu copaci, frunze şi cascade

«Calea Lactee» a mărilor este și acum un fenomen pe cât de fascinant, pe atât de straniu. Nimeni nu a putut să-l explice


 

yogaesoteric
11 septembrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More