Fundaţia Soros a preluat şi serviciul secret moldovenesc (SIS), cum a făcut prin Hellvig şi cu cel românesc (SRI)

În cadrul vizitei oficiale din Republica Moldova din 17 august 2022, șeful SRI, Eduard Raul Hellvig, s-a întâlnit cu președinta Maia Sandu, subiectul principal al discuțiilor fiind „securitatea în regiune și necesitatea unui răspuns rapid în fața oricăror amenințări“.

Eduard Hellvig și Maia Sandu

Dar amândoi, şi Hellvig şi Maia Sandu, sunt „foşti“ activişti ai fundaţiei Soros, fundaţia familiei evreieşti care poartă o neîmpăcată ură Rusiei lui Vladimir Putin şi a susţinut, alături de CIA, „Revoluţia Maidan“ din 2014 de la Kiev, din Ucraina, îndreptată împotriva Rusiei.

Iar Igor Grosu, președintele Parlamentului R. Moldova, i-a promis lui Eduard Hellvig „reformarea sectorului de servicii de securitate din Republica Moldova, care să poată să răspundă prompt și hotărât noilor provocări“. În spatele acestor vorbe transpare promisiunea de aliniere şi mai soroşistă a serviciului secret al Moldovei, inaugurată deja din iunie 2022 prin numirea lui Alexandru Musteață în fruntea SIS (Serviciul de Informaţii şi Securitate), fost director al fundaţiei Soros, filiala Chişinău.

Oamenii lui Soros acced încet-încet mai peste tot în funcţii cheie în Moldova, înafară de preşedinta Maia Sandu fiind bine plasat şi Nicu Popescu (tot de la fundaţia Soros, de la vârful acesteia, el activând la organizaţia centrală, din SUA – New York), care din august 2021 este ministru de Externe şi viceprim-ministru al Republicii Moldova. Nicu Popescu mai face parte şi din acea organizaţie pentru controlul politicii Europei a familiei Soros, numită European Council on Foreign Relations (ECFR), în care a fost cooptat şi Klaus Iohannis acum câţiva ani (Aderarea lui Iohannis la organizaţia soroşistă European Council of Foreign Relations (ECFR), un subiect îngropat rapid în România).

*******

Pentru cine nu mai ştie că Hellvig este şi el un om al Fundaţiei Soros, iată prezentarea făcută acestuia de jurnalistul Ion Spânu în Cotidianul (în articolul „Eduard Hellwig, omul inventat de Soros, joacă acum rolul vieţii sale“), în septembrie 2018:

„– în 1995, la doar 21 de ani, fiind student la Cluj, Eduard Hellvig primeşte o bursă de la Fundaţia Soros pentru o Societate Deschisă, pentru proiectul «Cine guvernează sau cine deține puterea în România?»

– în 1996 este numit director de programe al Fundaţiei Soros pentru o Societate Deschisă

– în 1999 a participat la Şcoala de Vară organizată de Centrul de Studii Post-Comuniste, Universitatea Maryland College Park şi Centrul de Studii Post-Comuniste şi Fundaţia Soros pentru o Societate Deschisă. La Universitatea Maryland este profesor [evreul] Vladimir Tismăneanu…….

Reţinem, însă, că Eduard Hellvig este, încă din vremea studenţiei, creaţia publică a lui George Soros prin Fundaţia acestuia din România, înfiinţată, după cum se ştie, chiar în zilele Revoluţiei din 1989. Cu alte cuvinte, Eduard Hellvig este, prin structura sa, un ONG-ist de tip Soros, adică pe fruntea sa rămâne această pecete: «Made Soros», la fel ca la Monica Macovei sau Cristina Guseth.

Aşa se şi explică expansiunea ONG-urilor finanţate de George Soros în aceşti ani de când Eduard Hellvig a devenit şeful SRI! Evident, aceste ONG-uri erau sub controlul SRI şi în vremea când instituţia era condusă de George Maior sau Florian Coldea, dar activitatea lor se derula în proteste mai mult civice, precum Roşia Montană sau gazele de şist. Ani de zile, sfera politicii le era aproape interzisă ONG-urilor lui Soros, iar atunci când erau, totuşi, implicate nu făceau altceva decât să sprijine regimul Traian Băsescu.

Odată cu numirea lui Eduard Hellvig la conducerea SRI, aceste ONG-uri finanţate de George Soros au fost implicate în toate acţiunile de protest împotriva adversarilor lui Klaus Iohannis, devenind chiar partenerul preşedintelui în deciziile luate de acesta….…

*******

Deşi ajunsă preşedintă a Republicii Moldova, Maia Sandu continuă să fie o intimă colaboratoare a lui Alexander Soros, care conduce în prezent fundaţia evreiască Soros, în locul bătrânului George Soros, tatăl său, căci „Nu se termină soroşismul prin faptul că Soros are 90 de ani“ (cum cred câte unii).

Astfel, în septembrie 2021, pe când era la cea de-a 76 Adunare Generală a Națiunilor Unite, la New York, unde a ţinut un discurs anti-rusesc pe tema Transnistriei, Maia Sandu a ţinut să se întâlnească şi cu boss-ul ei de la fundaţie, cu Alexander Soros, fiul miliardarului George Soros, cu care s-a şi fotografiat.

Maia Sandu și Alexander Soros în septembrie 2021, la New York

Apoi Maia şi Alexander Soros s-au reîntâlnit public (prilej de noi fotografii în doi, cu măştile anti-covid pe feţe) şi în 19 februarie 2022, la Munchen, la „Conferința pentru Securitate“, cu 6 zile înainte de operaţiunile militare ruseşti în Ucraina, despre care americanii ştiau că vor urma, căci le şi cam determinaseră şi urmăriseră mişcările trupelor ruse, analizând situaţia la Casa Albă, unde administraţia Biden este una susţinută de familia Soros.

Autor: Cornel-Dan Niculae

Citiți și:
George Soros și puternica sa fundație de dezinformare în masă (I)
George Soros, Klaus Schwab și slujitori precum Hillary Clinton plâng cel mai tare pentru Ucraina

 

yogaesoteric
19 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More