Gânduri pline de înţelepciune ale lui Yoga Swami

Yoga Swami este un mare yoghin contemporan eliberat în această viaţă (jivanmukta)

***  Un spirit cu adevărat eliberat are totdeauna avantajul de a acţiona întocmai ca o oglindă în care un spirit neeliberat încă poate să se vadă el însuşi exact aşa cum este în acel moment în realitate.

***  O fiinţă umană cu adevărat eliberată poate să vă arate care este calea demnă de urmat şi chiar poate să vă impulsioneze pe cărare, dar cu toate acestea voi trebuie să fiţi aceia care realizaţi cu eforturi proprii călătoria spirituală.

***  Timpul pe care îl are la dispoziţie fiinţa umană este scurt, dar subiectul (realizarea Adevărului Ultim, divin, care conduce la înţelepciune) este vast.

***  Cel cu adevărat eliberat spiritual este totdeauna un purificator spiritual al fiinţelor umane care se află în preajma sa.

***  Priviţi cu atenţie arborii. Veţi remarca atunci că arborii meditează. Meditaţia este trăirea unei tăceri.

***  De îndată ce veţi realiza cu adevărat că nu ştiţi absolut nimic şi că totul vă este enigmatic, veţi fi într-adevăr pe cale să meditaţi.

***  Sinceritatea lăuntrică completă este terenul fertil care se potriveşte cel mai bine tăcerii.

***  Pentru a fi simpli şi puri trebuie să deveniţi una cu vidul creator beatific care se află mereu prezent în conştiinţa voastră.

***  Atunci când v-aţi redus fiinţa la NIMIC şi când EUL vostru efemer a dispărut, atunci, de îndată ce deveniţi UNA cu NIMICUL, abia atunci veţi fi voi înşivă uniţi pe deplin cu DUMNEZEU.

***  Omul care deja nu mai este NIMIC îl cunoaşte fulgerător pe DUMNEZEU căci acesta este de fapt VIDUL CREATOR BEATIFIC care ni se revelează atunci când cu adevărat suntem NIMIC.

***  Pentru cel care cu adevărat este iluminat, a fi întotdeauna NIMIC înseamnă în realitate a fi mereu TOTUL.

***  Acela care realizează cu adevărat că nu mai este NIMIC obţine imediat tot ceea ce îşi doreşte căci doar pentru acela a fi NIMIC înseamnă a fi TOTUL.

***  Starea de transcendere supremă în care devenind cu adevărat NIMIC suntem de fapt NEANT înseamnă să putem afirma lăuntric cu toată sinceritatea că nu ştim NIMIC. Aceasta implică de asemenea să nu mai dorim nimic pentru noi. Aceasta mai înseamnă să nu mai fim interesaţi să facem nimic care să ne scoată din această stare de VID BEATIFIC creator.

***  Atunci când cu adevărat realizăm că în realitate noi nu ştim absolut nimic cu privire la noi înşine, abia atunci suntem noi înşine UNA cu DUMNEZEU.

***  Când există cu adevărat tăcere deplină în noi înşine numai atunci ne dăm cât mai profund seama că nu mai există nimic de câştigat şi nimic de pierdut.

***  Nu putem cu adevărat să adorăm pe altcineva înainte să fi început  cu adevărat să ne adorăm pe noi înşine.

***  Nimeni nu poate să-l descopere pe DUMNEZEU doar adorându-l pe altul.

***  DUMNEZEU nu poate fi niciodată cumpărat cu daruri.

***  Dumnezeu există permanent în noi înşine şi se ascunde cel mai bine chiar în noi.

***  În esenţa ultimă a fiinţei acestuia DUMNEZEU este prezent în fiecare fiinţă umană.

***  Pesimismul şi optimismul sunt acelaşi lucru. Ele sunt de fapt precum cele două feţe ale aceleiaşi monezi.

***  Pesimismul şi optimismul sunt unghiuri diferite sau puncte de vedere din care noi putem privi viaţa dar, cu toate acestea, viaţa nu este nici una nici alta.

***  Dacă ajungem să privim viaţa aşa cum ea în realitate este – şi nu dintr-un unghi oarecare – reuşind să ne dăm cu adevărat seama că ea este lipsită de această dualitate, atunci pentru noi ea nu mai este nici optimistă nici pesimistă.

***  Nu există decât un singur templu cu adevărat viu şi acela este de fapt templul care se află în noi înşine.

***  Nimeni nu ne poate salva sau elibera spiritual acţionând el mereu în locul nostru.

***  Atât BUUDHA cât şi IISUS HRISTOS s-au eliberat complet spiritual şi s-au salvat înainte de toate pe ei înşişi şi cu ajutorul propriilor lor eforturi.

***  Până la realizarea supremei eliberări fiecare trebuie să acţioneze constant pentru sine în cazul unei veritabile şi eficiente orientări spirituale.

***  Dacă un orb va urmări să conducă un alt orb, atunci fără îndoială există pericolul de a cădea amândoi în prăpastie.

***  Ignorantul este învăluit în tenebre, dar înţeleptul realizează că este învăluit în tenebre şi mai groase.

***  Înţeleptul realizează, raportându-se cu adevărat plin de umilinţă faţă de DUMNEZEU, că este un prost de o categorie diferită – el este un prost care conştientizează în mod voluntar realitatea prostiei sale.

***  Să nu credeţi niciodată pe cel care promite că poate să va ajute în totalitate să progresaţi spiritual fără nici un efort din partea voastră.

***  Cineva realizat spiritual poate să vă ghideze şi să vă impulsioneze, dar nimeni nu poate să vă ajute în totalitate, acţionând permanent el în locul vostru, căci nimeni în afară de Dumnezeu nu este capabil să facă aceasta.

yogaesoteric

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More