George Soros revine pe piaţa de capital, hotărât să câştige bani din turbulenţele economice

 

După un lung hiatus, George Soros s-a întors în jocul tranzacţionării, ademenit de oportunităţile de profit din ceea ce el întrevede a fi o nouă criză economică în viitorul apropiat.

Îngrijorat cu privire la perspectivele economiei globale şi de faptul că mişcări majore ar putea apărea în piaţă, omul de afaceri care a făcut miliarde din speculații bursiere a direcţionat recent o nouă serie de achiziţii şi vânzări masive, potrivit unor surse apropiate de subiect, citate de Wall Street Journal.

Soros Fund Management, care gestionează 30 de miliarde de dolari pentru Soros şi familia sa, a vândut acţiuni şi a cumpărat aur şi acţiuni ale companiilor din exploatarea de aur, anticipând slăbiciuni în mai multe pieţe. Investitorii au văzut deseori aurul ca un refugiu în vreme de criză.

Printre altele, Soros crede că există mari şanse ca Uniunea Europeană să intre în colaps ca urmare a crizei provocate de imigrarea masivă şi pe fondul problemelor din Grecia şi a ieşirii din UE a Marii Britanii.

„Retragerea Marii Britanii din UE ar putea provoca un exod general, astfel că dezintegrarea Uniunii Europene ar fi practic inevitabilă”, a declarat recent miliardarul.

Mişcarea este o tranziţie semnificativă pentru Soros, care şi-a câştigat faima cu un pariu împotriva lirei sterline în 1992, care i-a adus un profit de un miliard de dolari.

În ultimii ani, miliardarul de 85 de ani s-a focalizat pe politică publică şi scopuri declarat filantropice, fiind acuzat că finanțează mișcări care destabilizează guverne (în Ucraina, de exemplu) sau fuga refugiaților. Soros este, de asemenea, şi unul dintre cei mai mari susţinători financiari ai lui Hillary Clinton.


Citiți și:

Vin vremuri foarte grele pentru economia mondială sau sunt programate din culise să vină? 
Hackerii au spart e-mailul lui George Soros și au făcut descoperiri uimitoare. «Sunt gata să-l chem pe șeful Trezoreriei din America!» 
Pașoptiștii lui Soros preiau puterea în România
 

 

yogaesoteric
31 iulie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More