Care sunt riscurile la care te expui consumând tomate forțate chimic să crească?

 

Un lucru este cert: roșiile cu moț, forțate chimic să se coacă, produc efecte negative asupra sănătății pe termen lung.

„Efectele produse de aceste roșii nu pot fi cuantificate, ele se repercutează pe termen lung; așa cum se spune, «mănânci acum și mori la toamnă». Ideea este că atunci când vorbim despre legume ar trebui să vorbim despre alimente-medicament. Nu întâmplător medicii recomandă consumul zilnic de fructe și legume proaspete pentru că beneficiul lor alimentar este unanim recunoscut de toată știința lumii. Au fost primele alimente introduse în hrana omului, cele mai sigure și cele mai benefice pentru sănătate. Totuși, evoluția omenirii a făcut ca în ultima perioadă de timp să vorbim din ce în ce mai des despre legume-pericol pentru sănătate. O legumă stimulată, chimizată și cultivată mai nou pe vată minerală, numai cu substanțe de sinteză nu poate să aducă nimic bun pentru sănătate”, a declarat pentru Agrointeligența inginerul Costel Vânătoru de la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, „părintele” a 22 de soiuri noi de legume obţinute prin cercetare.

Potrivit specialiștilor din domeniu, substanțele chimice folosite la stimularea tomatelor nu pot fi metabolizate și eliminate din trup. Cea mai mare parte dintre ele se acumulează în grăsimi și afectează ficatul. Cu cât înaintăm în vârstă, consumul de legume și fructe cu conținut ridicat de chimicale poate produce probleme de sănătate: îmbolnăvirea ficatului, a rinichilor și chiar unele forme de cancer. De asemenea, aceste substanțe generează apariția supraponderalității și a obezității, care favorizează declanșarea bolilor hipertensive, a diabetului și a bolilor cardiovasculare.

Dovada că mâncăm legume pline de chimicale: Roșiile care nu se strică au umplut hipermarketurile

Pe un forum dedicat agricultorilor au fost postate imagini de-a dreptul șocante. Un utilizator a vrut să arate tuturor ce legume consumă românii și a postat o fotografie cu 3 roșii așezate pe o farfurie, pe care le-a ținut pe masă timp de două luni!

„Roșii made în Italia cumpărate acum aproape două luni și păstrate în bucătărie la temperatura camerei.

Întâmplarea a făcut să le uit afară pe masă și să plec pentru 5 zile. Apoi văzând ca nu s-au schimbat, am zis sa văd cât rezistă până se strică… și de atunci se pare că mai am de așteptat. Încă sunt tari în interior. Dimineața am intrat într-un Profi de lângă mine și m-am îngrozit. Cartofi din Egipt și Germania, ceapă albă din Egipt… În alt magazin, fasole boabe din Egipt cu 8 lei și eu am cumpărat printr-o cunoștința din Slobozia cu 4 lei. Nu înțeleg mecanismul, unde sunt produsele românești? Unde le vindeți cei care le produceți? În afară de piețele din oraș, rar găsești prin supermarketuri ceva făcut în România. Chiar nu se poate schimba nimic? Trebuie sa mâncam toate porcăriile aduse de afară? Cei care știți circuitul, de ce nu se poate schimba situația?”, scrie Teodora Mărgean.

Aceste legume conțin foarte multe pesticide, ceea ce duce la creșterea rezistenței lor. În mod normal, o roșie naturală se strică în maxim două-trei zile. Roșiile care nu se strică, de care sunt pline hipermarketurile, vin din import și pot fi ținute luni întregi la frigider fără a-și schimba culoarea sau aspectul comercial.

Nu este nicio exagerare, ci este rezultatul unui experiment făcut de un alt consumator român. Omul a ținut câteva tomate în frigider mai multe luni, iar la final a înmânat o roșie „de plastic” ministrului Agriculturii, pentru a o supune unor analize.

„Am primit zilele trecute o roșie de luni de zile, care a fost ținută în frigider. Era tratată atât de puternic și se strânsese doar puțin, nu mai era atât de întinsă. Dar atâtea luni… Am dat-o la analize dar nu am primit rezultate nici până acum. Știți bine roșiile românești… Aveam funcționari europeni care când veneau în țară, plecau mereu cu câte două lădițe de roșii”, a declarat ministrul agriculturii Achim Irimescu la Realitatea TV.


Citiți și:

Roșiile cu ţugui sunt stimulate cu chimicale! Avertismentul necesar al unui inginer român!

Topul celor mai periculoase fructe şi legume din agricultura industrială cu un conţinut alarmant de pesticide

 

yogaesoteric
31 iulie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More