Gestiune taxonomie şi elemente de navigaţie
Gestiunea taxonomiei se bazează pe o structură arborescentă autoîntreţinută, în care utlizatorii autorizaţi pot introduce elemente noi prin intermediul interfeţelor de administrare puse la dispoziţie. Structura este multilingvă şi comutarea între limbi se poate face cu uşurinţă. Paginile sunt afişate cu caractere UNICODE, fiind perfect posibilă afişarea oricăror diacritice în textul lor. Arborele taxonomic se poate dezvolta pe oricâte niveluri, uzual întâlnindu-se un număr de maxim 6-8 niveluri pentru situri voluminoase.
Navigarea în taxonomie se poate face prin intermediul meniului dinamic, care apare în fiecare pagină şi conţine primele niveluri ale arborelui taxonomic (se recomandă a nu se afişa mai mult de 4 niveluri sau 100 elemente în meniu, pentru a nu îngreuna utilizarea şi generarea acestuia), prin indicatorul de pagină curentă asociat cu şirul de pagini părinte sau prin intermediul modulului de navigare locală (pagini surori şi pagini copii) pentru elementele taxonomice aflate pe un nivel mai mare decât s-a stabilit la afişarea meniului. De asemenea pagina specială de hartă a sitului este generată automat ori de câte ori se modifică structura taxonomică.
Portalul este conceput cu pagini virtuale, conţinutul modificându-se funcţie de parametrii transmişi prin querystring şi funcţie de drepturile de acces ale utilizatorului autentificat. Această tehnologie permite o întreţinere mult mai ieftină a portalului (de exemplu tema grafică se aplică unei singure pagini, existând chiar posibilitatea de alegere a unei teme din cele disponibile de către vizitator). În plus, paginile pot conţine module web pentru îndeplinirea unor funcţii specifice, module care pot fi dezvoltate la comandă sau care pot fi dezvoltate chiar de către beneficiar şi apoi înregistrate prin interfaţa de administrare.
Interfaţa de administrare permite utilizatorului autorizat :
- Să creeze pagini noi, într-o structură arborescentă
- Să stabilească dacă noile pagini vor face sau nu parte din meniul dinamic sau dacă ele vor fi disponibile tuturor sau doar unei categorii de vizitatori
- Să stabilească conţinutul dinamic al paginii prin selectarea şi îmbinarea controalelor web preexistente sau special construite cu pagina şi între ele
- Să editeze conţinutul static al paginii utilizând un editor rich text
- Să editeze versiunile paginii în oricare din limbile definite în sistem