Gheorghe Piperea: „Sunt peste 50 de mii de birocrați fără fețe, fără nume și fără numere, dar care impun tot ce se petrece în politică, justiție și administrație”

Că tot sunt la Bruxelles ……. mă gândeam că, atunci când:
(i) guvernului tău îi e frică de tine, iar tu
(ii) știi totul despre guvernul tău,
atunci e democrație.

Însă atunci când ți-e frică de guvernul „tău” și nu știi nimic despre cei din guvernul „tău” și absolut nimic din ce fac ei, atunci de tiranie.

În cartierul UE din acest oraș sunt peste 50 de mii de birocrați fără fețe, fără nume și fără numere, dar care impun tot ce se petrece în politică, justiție și administrație, inclusiv la nivelul națiunilor mici, periferice. Sunt anonimi, sunt insistenți și „proactivi” ca termitele, sunt ne-aleși de nimeni (dar impuși acolo prin proceduri conduse și implementate de ong-uri globaliste, pe care nu le știe și nu le vrea nimeni), sunt i-responsabili, dar irepresibili.

Gândiți-vă la doar două exemple: contractele secrete cu big pharma și finanțarea conflictului armat de la granița noastră.

Parlamentul european e pur decorativ, iar CJUE face rar jocul independenței și al imparțialității față de Comisia Europeană. Acest supra-stat al birocraților face ce vrea, la adăpost de critici și răspundere, la fel ca pe vremea „centralismului democratic” sovietic.

Ca să poată păstra șansa supraviețuirii, UE este necesar să fie refăcută din 2024. Un bun început ar fi dreptul de inițiativă legislativă acordat parlamentarilor și moțiunea de cenzură.

Un bun parcurs ar fi revenirea la punctele (i) și (ii) de mai sus.

Autor: Gheorghe Piperea

Citiți și:
Starea Uniunii: delir și spectrul înfricoșător al sugrumării democrației
Andrei Marga: Anticipări ce se adeveresc

 

yogaesoteric
9 martie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More