Constantin Gheorghe: „Această ignoranță agresivă este înspăimântătoare. Pe ea se bazează toată propaganda rusofobă”

„Ura” împotriva rușilor le-a întunecat rațiunea unor ființe din generațiile care n-au cunoscut comunismul, n-au văzut ruși decât în poze, dacă i-au văzut, și care sunt de o incultură înspăimântătoare. Aplaudă fericiți orice enunț al propagandei Kievului și aplaudă pe oricine ucide ruși.

Un exemplar superb al acestei generații se întreba ce caută rușii în Marea Neagră, cum de participă la acordul pentru transportul cerealelor din Ucraina și ce mare chestie au făcut englezii când i-au ajutat pe ucraineni să atace Sevastopolul. Oamenii ăștia or fi știind unde este România pe hartă și ce consecințe ar avea un război naval în Marea Neagră? Știu că, practic, Litoralul Mării Negre ce aparține României se poate preface într-o noapte în ruine? Că exploatările acelea offshore de gaze, la care ne uităm ca după mașina care aduce butelii, pot să se ducă la fund? Că se poate alege praful de fauna marină? Că putem pierde multe, multe, procente din PIB? Că va fi necesar să găsim loc refugiaților din zonă? Că putem rămâne fără cea mai mare rafinărie și s-a cam terminat cu mersul cu mașina cumpărată în rate? Dacă toate astea nu contează, important e să omoare ucrainenii cât mai mulți ruși, asta e, atât ne mai duce capul.

Această ignoranță agresivă este înspăimântătoare. Pe ea se bazează toată propaganda rusofobă. Crede cineva cât de cât întreg la cap că prezența americanilor și a câtorva sute de francezi ne scutește de pagube în caz de conflict generalizat în Marea Neagră? Pe englezi s-ar putea să-i doară în cot de ce se dezlănțuie aici. Dar pe noi nu e cazul să ne doară. Pacea nu e un cuvânt de ocară. Și nici dorința de a ieși din situația actuală prin găsirea unui aranjament care să ducă la pace un semn de lașitate. Dimpotrivă. Dar cine să le spună inflamaților noștri astea? Pur și simplu nu mai ai curaj să le spui ceva. Îi lași în plata Domnului. Nu e bine, dar propune cineva altceva?

România arată tot mai rău. Nu mai crede în nimic: valori, tradiții, interese comune. Violența în societate crește galopant. O delirantă cultură a confruntării a pus piciorul pe grumazul societății. Și nimănui nu-i pasă. Se tace adânc și din partea politicului, și din partea societății civile. Vin doar vagi ecouri despre „Jos comunismul!” și „M**e PSD!”. Și atât. Jalnic!

Hai, în cor: „Slava Ukraine!” e programul nostru de viitor, singurul semn că ne sincronizăm cu Occidentul ăla plecat și el cu aceeași sorcovă, a rusofobiei. Dar la ce să te aștepți de la o țară rămasă fără busolă și cu timonierul pe doage?

Autor: Constantin Gheorghe

Citiţi şi:
Rusofobia demonstrează declinul României și al instituțiilor occidentale
Lumea aparent civilizată și rușii neapărat sălbatici
Constantin Gheorghe: „Am putea discuta serios, despre situația din regiunea noastră, fără etichete și clișee?”

 

yogaesoteric
 9 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More