Gillette renunță la campania publicitară împotriva «masculinității toxice» și pro minorități sexuale după ce a pierdut miliarde de dolari

 

La niciun an de la lansarea unor reclame controversate, cei de la Gillette, care au încurajat intens mișcarea #MeToo și sexismul, fac un pas înapoi. Gillette a anunțat că „se reorientează de la problemele sociale la eroii locali”, după ce a înregistrat pierderi uriașe prin reclame care incriminau „masculinitatea toxică” și elogiau feminismul și minoritățile sexuale.

Gillette vrea acum să „iasă din lumina reflectoarelor” cu a sa campanie publicitară progresistă, după ce seria de reclame despre diverse probleme sociale a contribuit la pierderea a 8 miliarde de dolari pentru compania-mamă Procter & Gamble, informează dailycaller.com.

Cunoscuta companie care comercializează produse pentru bărbierit, cu o tradiție de 118 ani, a abordat problema „masculinității toxice” în ianuarie, când a lansat un spot publicitar care prezenta stereotipuri nefaste ale masculinității tradiționale. Intitulată „Believe” campania avea drept slogan „The best men can be” și transmitea mesajul că bărbații este necesar să își ceară socoteală unul altuia atunci când au o atitudine nepotrivită.

Spotul care a provocat un val de reacții de respingere, dar și unele aprecieri, începe cu imagini în care bărbați sunt filmați în timp ce au un comportament agresiv, hărțuiesc sexual femei sau adoptă o atitudine sexistă. Apoi oferă exemple de comportament adecvat în care bărbați intervin și pun punct situațiilor în care alți bărbați se comportă nepotrivit.

„Este aceasta cea mai bună versiune a bărbaților? Este? Nu ne putem ascunde, se petrece de prea mult timp. Nu putem râde de aceste aspecte, nu putem invoca aceleași scuze vechi. Dar ceva s-a transformat totuși. Nu mai există cale de întoarcere. Pentru că noi… noi credem în ceea ce este mai bun în bărbați. Să spunem ceea ce este potrivit, să ne comportăm ca atare. Unii deja o fac, la un nivel mai mic sau mai mare. Dar nu este de ajuns. Pentru că puștanii de azi vor ajunge bărbații de mâine”, era mesajul de până acum al companiei.

Noul clip publicitar al Gillette, lansat în luna august, are ca protagonist pompierul și antrenorul personal australian Ben Ziekenheiner. „Sunt pompier de 19 ani. Oamenii mă întreabă dacă este înspăimântător. Poate fi, dar ca toată lumea care are o slujbă, te pregătești – nu doar din punct de vedere al echipamentului, ci și mental și psihic”, spune eroul în clip.

P&G a achiziționat Gillette în 2005 pentru 57 de miliarde de dolari.

Pentru pierderile înregistrate, Compania Gillette a dat vina pe deprecierea dolarului și pe faptul că bărbații se rad din ce în ce mai puțin.

Contestatarii săi au legat prăbușirea – prea brutală pentru a fi legată de cele două motive invocate mai sus – de recenta implicare a mărcii în probleme sociale precum promovarea feminismului și a minorităților sexuale.

Citiţi şi:

Celebru filosof neomarxist, critic la adresa psihologilor americani pentru declararea masculinității tradiționale ca fiind «toxică»

Marea Britanie: Tinerele generații sunt actualmente distruse de educația bizară, progresistă


 

yogaesoteric
26 septembrie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More