Glanda pineală – un portal către dimensiuni mai înalte (II)

 

Citiţi prima parte a articolului

Glanda pineală – legătura cu spiritul și activarea sa

După cum au menţionat numeroşi cercetători, glanda pineală are multe conexiuni interesante și neobişnuite cu spiritul. Deseori numită „al treilea ochi”, această mică glandă endocrină îngropată adânc în centrul creierului a devenit punctul central de interes pentru mulţi căutători spirituali din trecut. S-a pretins că aceasta este „sediul principal al sufletului”, jucând un rol proeminent în mitologia egiptenilor, budiștilor tibetani, bisericii romano-catolice, filozofilor, oamenilor de știință.

Unii spun că este chiar Sfântul Graal. Glanda pineală are receptori pentru lumină (similar cu ochii noștri) creând percepţii ale „ochiului conştiinţei” noastre. Se pare că are o legătură cu visele, halucinațiile, experiențele din apropierea morții și chiar cu apariţia unor viziuni. Dar care este legătura sa cu spiritul sau cu alte dimensiuni?

Fiind asemănătoare ca formă cu un con de pin, glanda pineală este construită într-o spirală fibonacci tridimensională. Această formă este considerată în geometria sacră ca un sistem portal în sine, ajutând persoana să transceandă dimensiunea spaţio-temporală obişnuită, în multe școli ale misterelor. Un exemplu al acestui aspect este gruparea misticilor sufiți. Ei practică un dans în spirală pentru a se apropia de Dumnezeu și de ceruri.

În interiorul glandei pineale nu numai că sunt produşi mai mulţi hormoni care sunt implicaţi în modificarea stării conştiinţei, cum ar fi melatonina, serotonina și, posibil, DMT, însă găsim chiar apă extrem de coerent structurată, având cristale piezoelectrice. Această apă extrem de coerentă, încapsulată într-o cameră cu o geometrie sacră, are o profundă însemnătate pentru noi. Calitatea piezoelectrică a acestei camere o face să fie un important candidat pentru trezirea capacităților de a ne proiecta în alte dimensiuni. Aceasta ar putea fi în legătură cu multe alte aspecte cum ar fi: visele, proiecția astrală, viziunea la distanță, viziunile și chiar legătura cu sinele superior, lumea spiritului. Unele autori au mers atât de departe încât numesc glanda pineală „poartă stelară”.

Iată că toate aceste învăţături cunoscute în diferite tradiţii spirituale sunt acum  confirmate de știință și anatomie. Coerența este un mijloc de transfer de informații foarte important. Coerența este de bază pentru un sistem de stocare excelent, cum ar fi cipurile din computere, hard disk-uri sau chiar craniile mayaşe de cristal. Fiinţele înzestrate cu puteri psihice neobişnuite, vizionarii și clarvăzătorii din multe culturi au folosit-o de-a lungul timpului.

Apa coerentă din glanda pineală ar putea fi sediul principal, dar există și alte locuri în organism care au apă coerentă.
Dr. Stuart Hameroff, profesor de anestezie la Universitatea din Arizona, a avansat următoarea teorie. El crede că microtubulii care fac parte din citoscheletul celulelor pot – cel puțin în neuronii cerebrali – să facă legătura dintre trup și conștiință. Mulți intuiesc faptul că microtubulii din întregul trup, de asemenea, intermediază această conexiune. Se pare că această coerență a apei „comunică” la nivel cuantic cu câmpului cuantic. Miezul acestor microtubuli din matricea celulară sunt centriolii, care controlează divizarea celulară mitotică.

Mulți cercetători au examinat acești microtubuli ca parte a unui sistem de tip portal. Dr. Carl Calleman, în cartea Universul Intențional, a prezentat o teză potrivit căreia centriolii sunt o parte importantă a acestei relații fractale și a sistemului portal, aspecte extrem de prezente în miturile antice mayașe. El subliniază faptul că centriolii sunt unul dintre puținele locuri din trup, unde atât liniile curbe (non-liniare) și liniile drepte (liniare) se reunesc. Cei doi centrioli fac un unghi de 90 de grade între ei, ceea ce este semnificativ atât din punct de vedere al geometriei sacre cât şi din punct de vedere esoteric. Împreună formează un T, un simbol foarte prezent în tradiţia mayaşă.

Multitudinea dovezilor revelatoare obținute în urma diverselor studii științifice indică de ce oamenii care sunt interesați de dezvoltarea spirituală, visele lucide sau înțelegerea mai profundă a legăturii cu spiritul / sinele superior doresc să îşi activeze glanda pineală. Acesta nu este un fenomen nou. Școlile spirituale, de la egipteni la tibetani și diferite grupări esoterice au elaborat ritualuri și tehnici de activare a celui de-al treilea ochi sau a glandei pineale.

În unele culturi, în mod tradițional era considerat că o persoană nu este pregătită nici măcar pentru căsătorie până când cel de-al treilea ochi nu este deschis. Cu alte cuvinte, ei este necesar să intre în această nouă relație cu ochii larg deschiși. Un semn al acestei practici poate fi văzut în cultura modernă a Indiei, unde femeile poartă adesea un bindi (un punct de culoare roşie) pe frunte pentru a activa zona celui de-al treilea ochi sau Ochiul lui Shiva. De asemenea, în mai multe culturi, atât bărbații, cât și femeile îşi pictează un semn la nivelul celui de-al treilea ochi, ca parte a unor ceremonii sacre.

Glanda pineală – ce se petrece greșit și modalități de rezolvare

Până aici am examinat câteva conexiuni dintre această mică glandă și dezvoltarea spirituală. Ea a fost privită cu reverenţă de unii filosofi şi în multe tradiţii spirituale. A fost numită „sediul principal al sufletului”, „al treilea ochi”, iar unii au mers atât de departe încât au numit-o „poarta stelară” spre alte dimensiuni. Coerența apei și a cristalelor din interiorul glandei pineale joacă un rol important în funcționarea ei, făcând-o să fie un sistem portal pentru vise lucide, experienţe psihice neobişnuite, viziuni și, posibil, în cadrul evoluţiei spirituale.

Acest aspect ridică câteva întrebări: ce anume – dacă există ceva de acest gen – ne ține departe de atingerea acestei coerențe? Cum putem activa această coerență?

Există multe aspecte care ne pot ține departe de coerența glandei pineale. Iată trei dintre ele:
– stare generală de sănătate proastă;
– lipsa (sau prea multă) concentrării în viața noastră;
– calcificarea glandei pineale.

1. Starea generală de sănătate

Pentru a avea glanda pineală echilibrată și coerentă, este necesar să ai viața în ordine.O stare de sănătate precară nu înseamnă că o persoană nu poate avea o viziune de natură spirituală, căci aceasta se petrece uneori. Însă aceste experienţe nu reflectă o coerență constantă.

2. Concentrarea

Interesant, atât lipsa cât şi prea multă concentrare par să provoace aceeași problemă în cazul glandei pineale. Din nou, este vorba despre echilibru. Prea multă concentrare poate provoca probleme de sănătate precum scleroza multiplă (MS), de cele mai multe ori având drept consecință calcificarea glandei pineale. Coerența nu poate să apară decât dacă se menține focalizarea într-o anumită direcție, dar nu o concentrare fanatică. Așadar, lecția ce rezultă de aici este o atenție relaxată în direcția coerenței intenționate.

Este similar cu situația în care o persoană privește prea intens o alta pentru a-i vedea aura; este necesară o concentrare fină asupra persoanei (privire cu coada ochiului). Coerența apare doar atunci când există o concentrare adecvată, nici prea multă, nici prea directă, ci doar corectă. Este un sentiment, o stare de spirit sau un câmp, mai mult decât o muncă grea, dură. Este ceva care vine odată cu practica.

Meditația este una dintre cele mai bune metode pentru a atinge această stare de coerență. Două alte modalități de a elimina „prea multa concentrare” sunt râsul și îmbrățișările. Râsul este încă unul dintre cele mai bune medicamente, deoarece creează acel sentiment spumos de învăluire fină a ceea ce există. Îmbrățișările ne pot induce valuri puternice de oxitocină, care ne fac să ne simțim bine, relaxează rigiditatea, spărgând granițe puternice sau chiar bariere.

3. Calcificarea glandei pineale – Aceasta este una dintre cele mai frecvente  cauze care afectează funcția glandei pineale.

Concluzie

Pentru a ajuta la creșterea coerenței și activarea glandei pineale, sunt recomandate următoarele elemente:
– menținerea unei stări bune de sănătate;
– râsul, veselia;
– îmbrățișări: pentru a elibera oxitocină;
– meditația, yoga, practicile spirituale în general vor ajuta la menținerea acestei zone flexibile;
– renunţarea la utilizarea apei fluorurate sau a medicamentelor și pastei de dinți care conțin fluor;
– reducerea expunerii la oxizi de aluminiu;
– reducerea inflamației când este posibil;
– echilibrarea vieții prin petrecerea a mai mult timp în natură, detoxifierea organismului și adoptarea unei alimentații sănătoase.

Citiți și:

Unele taine ale privirii şi ale ochilor (I)

Fetiţa care şi-a activat cel de-al treilea ochi

 

yogaesoteric
28 martie 2020


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More