Patru beneficii ale utilizării sării de Himalaya

 

Terapia cu sare există de zeci de ani. Oamenii se adunau în peșterile și în minele de sare pentru a inspira aerul purificat de acolo cu scopul de se vindeca de numeroase afecțiuni.

Astăzi, nu toți oamenii au timp să călătorească în astfel de locuri pentru a se bucura de beneficiile sărurilor minerale pure. Din fericire, acestea sunt extrase şi le putem folosi chiar acasă la noi, în moduri cât se poate de simple.

O sare minerală cu proprietăţi deosebite este cea provenind din munţii Himalaya. Vârfurile semeţe ale acestor munţi au fost cândva acoperite de apa mării care s-a evaporat de-a lungul mileniilor și toate mineralele prezente în ea s-au cristalizat sub acţiunea soarelui, formându-se astfel sarea de Himalaya.

Sarea din Himalaya este total diferită de sarea de masă albită și procesată pe care majoritatea oamenilor o folosesc zilnic. Ea conține 84 de microminerale, ceea ce o face să fie considerabil mai sănătoasă decât sarea de masă, care a fost excesiv procesată, fiindu-i eliminate mineralele naturale şi în plus a fost iodurată.

Pentru a beneficia de un aport zilnic de săruri minerale sănătoase – dacă nu aveţi de gând să vă mutaţi într-o salină – puteți opta pentru a înlocui sarea de masă din bucătăria dvs. cu sare de Himalaya. Iată care sunt avantajele pentru sănătate ale acesteia:

1. Ajută la pierderea în greutate – Înlocuirea sării obişnuite cu sare de Himalaya vă va ajuta să digerați mai bine alimentele, datorită nutrienților aflați în această sare care pot crește capacitatea tractului gastrointestinal de a absorbi alți nutrienți. O digestie mai bună înseamnă că vă veți simți pentru mai mult timp sătui, ceea ce este o veste excelentă pentru cei care urmăresc în mod activ să dea jos câteva kilograme.

2. Îmbunătăţeşte calitatea somnului ‒ Sarea de Himalaya determină trupul să producă mai multă oxitocină ‒ un hormon responsabil de relaxarea și calmarea psiho-mentală și a trupului. Desigur, cu cât vă veţi simți mai relaxat, cu atât veţi putea dormi mai bine.

3. Susține sănătatea inimii ‒ Sarea de Himalaya ajută la menținerea tensiunii arteriale stabile. Deși are un conținut ridicat de sodiu, înlocuirea sării de masă procesate cu sare de Himalaya va ajuta organismul să proceseze mineralele. Prin urmare, organismul dvs. nu va avea nevoie de aceeaşi cantitate de apă pentru a tampona excesul de sodiu, ceea ce înseamnă că nu veți reține atâta apă în trup. Nu uitați că ceea ce este natural este întotdeauna mai sănătos decât cea ce este procesat și aceasta este valabil și în cazul sării.

4. Previne deshidratarea ‒ Trupul dumneavoastră folosește o cantitate mare de apă din sistem pentru a elimina excesul de sodiu, ceea ce poate duce la deshidratare. O deshidratare accentuată poate provoca amețeli, dureri de cap, constipație și chiar pietre la rinichi. Vestea bună este că sarea de Himalaya are aproximativ 85% clorură de sodiu, iar celelalte 15 procente sunt potasiu, calciu și magneziu, precum și bicarbonat. Aceste minerale sunt electroliți care sunt necesari pentru reglarea fluidelor din organism. Amestecaţi puțină sare de Himalaya cu apă pentru a crea o soluție gen saramură care poate oferi organismului electroliții necesari pentru a-i asigura hidratarea – este ca şi cum v-aţi prepara propria băutură energizantă.

Un alt mare beneficiu îl puteți obține prin amestecarea sării de Himalaya cu apă şi realizarea de băi de sare și minerale. Acestea sunt o modalitate excelentă de a vă relaxa la sfârșitul zilei, în timp ce pielea și trupul vor beneficia de hidratare şi remineralizare. Prin procesul de absorbție cutanată, pielea poate absorbi mineralele din apă. În plus, o baie caldă în care s-a adăugat sare de Himalaya este excelentă pentru a relaxa mușchii tensionaţi. Mineralele găsite în sarea de Himalaya, în special magneziul, sunt absorbite prin piele, vindecând mușchii deteriorați și alte țesuturi moi. Mineralele din sarea de Himalaya participă, de asemenea, la fortificarea oaselor, a pielii și a țesuturilor conexe ce pot contribui la anumite stări inflamatorii.

Îmbăierea în apă cu sare de Himalaya este, din toate punctele de vedere, o modalitate excelentă de detoxifiere a trupului. Dizolvând în apă sare de Himalaya se obţine o soluție ionică care ajută la extragerea toxinelor din piele și trup, lăsându-vă revigorat și energizat pentru a face față provocărilor zilei.

Citiți și:

Rețetă. Cum să prepari sare vegetală

Populația României – singura din lume care este obligată să înghită zilnic sare iodată. Dezvăluirile medicului Pavel Chirilă

Două ingrediente simple – cheia unui somn odihnitor

 

yogaesoteric
28 martie 2020

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More