Globalizarea stupidității

A ți se interzice dreptul la a fi jovial și a râde în Coreea de Nord este, într-un fel, echivalentul unui lockdown occidental sau impunerea certificatelor verzi care previn exercitarea libertății personale

Acest gând mi-a fost trezit citind șocanta știre din Coreea de Nord, cum că autoritățile au interzis cetățenilor să zâmbească ori să râdă timp de zece zile pentru a comemora moartea și memoria unuia dintre dictatorii comuniști nord-coreeni. Un creier diabolic zămislește gânduri diabolice și practici diabolice. Această politică am putea-o numi, pe drept, stupidă, chiar dacă expresia este puțin peiorativă, scrie avocatul româno-american Peter Costea.

Dar la fel de bizare, șocante și, pe șleau vorbind, stupide sunt și multele politici gândite și promovate de secole în Occident. Este cu totul bizar și un afront la demnitatea umană pentru statul secular, așa-numit democratic și susținător al statului de drept, să constrângă cetățenii să se vaccineze împotriva voinței lor. Să impună certificatele verzi. Să condiționeze intrarea cetățenilor în incinta clădirilor publice, inclusiv în primării pentru a-și plăti taxele, de vaccinare și deținerea unui certificat verde.

Să condiționeze de vaccinare participarea cetățenilor în procesul democratic. Să segregheze cetățenii pe criterii artificiale de genul vaccinării și să-i aplaude pe unii și să-i demonizeze pe ceilalți. Să condiționeze deținerea unui loc de muncă pe vaccinarea repetată, de atâtea ori de câte ori statul o cere, și cu ce vaccin și când vrea el. Culmea, să condiționeze chiar și exercitarea drepturilor constituționale, de dovada vaccinării.

Dar sunt aspecte și mai sinistre și bizare, cum e acordarea unui drept la uciderea ființei umane până în momentul nașterii, presiunea asupra celor în vârstă să-și curme viața, abolirea familiei și a căsătoriei ca instituții sociale.

Ce au în comun practicile occidentale seculare cu cele impuse de dictatorii marxiști din Coreea de Nord? Anihilarea autonomiei personale e un factor comun. Justificarea, în aparență rațională, a acestor practici bizare, sinistre și stupide, în al doilea rând. Coreea de Nord își justifică acțiunile iraționale recurgând la rațiune.

Secularismul occidental face la fel: nu e nimic irațional, ne spune elita secularistă, în a abroga liberul arbitru, autonomia personală și drepturile constituționale pentru a pune capăt pandemiei.

A ți se interzice dreptul la a fi jovial și a râde în Coreea de Nord este, într-un fel, echivalentul unui lockdown occidental sau impunerea certificatelor verzi care previn exercitarea libertății personale.

Cele două interdicții, din Coreea de Nord și Europa, sunt echivalente din punct de vedere moral. Este însă îngrijorător că atât în Coreea de Nord, cât și în Occident oamenii lipsiți de libertate, dar și cei care cred că sunt liberi, raționează și justifică în conștiința lor aceste aberații. Bizarul se globalizează. Stupiditatea se globalizează. Iar, din nefericire, acceptarea globalizării bizarului și stupidității se globalizează și ea.

Autor: Tribuna.US

Citiți și:
Fostul vicepreședinte al Pfizer: „Dictatura covid a fost pregătită și repetată de ani de zile, ca niște manevre militare!”
Să înțelegem psihologia din spatele pandemiei covid. Psihologia totalitarismului

 

yogaesoteric
19 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More