Google are 10.000 de angajați care cenzurează videoclipuri YouTube

 

CEO-ul YouTube, Susan Wojcicki, îi spune jurnalistei Lesley Stahl ce face platforma video împotriva discursului de ură, într-un interviu acordat în programul CBS newsmagazine „60 de minute”.

Wojcicki a declarat pentru „60 de minute” că Google are 10.000 de oameni pentru a gestiona „conținutul controversat”. Ea a descris programul acestora, care include şi timp pentru terapie. Stahl a mai spus că există rapoarte care arată că angajații au început chiar să creadă ceea ce din punct de vedere oficial este numit „teorie a conspirației”.

„Ceea ce trebuia să facem este să întărim punerea în aplicare a acestui aspect pentru a ne asigura că prindem totul, și vom folosi o combinație de oameni și mașini”, a explicat Wojcicki. „Deci, în general, Google are aproximativ 10.000 de oameni care sunt concentrați pe acest conținut controversat.”

Lesley Stahl: „Mi s-a spus că este foarte stresant să te uiți la aceste videoclipuri discutabile. Și că există chiar consilieri pentru a se asigura că nu există probleme mentale cu oamenii care fac această muncă. Este adevărat?”

Susan Wojcicki: „Este o zonă foarte importantă pentru noi. Încercăm să facem tot ce putem pentru a ne asigura că acesta este un mediu de lucru bun. Recenzorii noștri lucrează cinci ore din cele opt ore cenzurând videoclipuri. Au ocazia să facă o pauză ori de câte ori doresc.”

Lesley Stahl: „Am auzit și că acești monitori, recenzori, uneori încep să creadă teoriile conspirației.”

Susan Wojcicki: „Cu siguranță am auzit despre asta. Și lucrăm foarte mult cu toți recenzorii noștri pentru a ne asigura că, înțelegi, oferim serviciile potrivite.”


Citiţi şi:

Directorul Ligii Anti-Defăimare evreiască mărturiseşte: «Noi spunem pe cine să cenzureze YouTube, Facebook şi Twitter»

Cercetător cu vechime la Google demisionează din cauza unui proiect de motor de căutare cenzurat pentru China

 

yogaesoteric
21 februarie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More