Grădina Maicii Domnului este o denumire dată României de însăși Fecioara Maria, conform tradiției ortodoxe

 

Papa Francisc, în anul 2019, și Papa Ioan Paul al II-lea, în anul 1999, au reiterat în vizitele lor un fapt pomenit în tradiția ortodoxă românească încă din secolul al XV-lea, acela că România este „Grădina Maicii Domnului”, deși în general acest apelativ este specific ansamblului monastic de pe Muntele Athos (Grecia).

România este supranumită „Grădina Maicii Domnului” ca urmare a unei apariţii miraculoase a Fecioarei Maria petrecute acum 520 de ani la Mănăstirea Bisericani (județul Neamț).

În 1499, Cuviosul Iosif de la Bisericani și ucenicii săi au început să construiască o biserică, demers întârziat din cauza războaielor și a altor probleme din epocă. Astfel, monahii moldoveni au renunțat să mai zidească lăcașul de cult, hotărând ca mai bine să plece la Sfântul Munte Athos, numit și „Grădina Maicii Domnului”. Însă, la plecare, Fecioara Maria li s-a arătat într-un stejar și le-a cerut să rămână.

Din stejarul respectiv, pe care credincioșii puneau adesea icoana Maicii Domnului, Ea le-a spus călugărilor: „Nu mai mergeți la Muntele Athos, pentru că și aici este grădina Mea”. Și, de atunci, s-a spus că și România este Grădina Maicii Domnului.

Monahii au descoperit într-o crăpătură a stejarului din care le vorbise Maica Domnului o icoană a Acesteia, făcătoare de minuni, și au decis să construiască pe acel loc o bisericuță de lemn.

În concluzie, desemnarea României ca „Grădina Maicii Domnului”, consfințită de tradiția ortodoxă, reiterată și de cei doi papi care au vizitat țara noastră, își are originea într-o revelație dumnezeiască petrecută în secolul al XV-lea, când însăși Fecioara Maria a spus despre pământul românesc că este grădina ei.

Citiţi şi:

Unele profeţii uluitoare despre România ce sunt revelate de codul misterios (dumnezeiesc) al Bibliei

Misiunea spirituală a ROMÂNIEI

Cinci profeţii semnificative ale Părintelui Arsenie Boca despre România

 

yogaesoteric
20 mai 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More