Grecia creează destinații „covid-free” prin vaccinarea cu prioritatea a locuitorilor insulelor de mici dimensiuni

Grecia a muncit din greu pentru a vaccina cu prioritate locuitorii a zeci de insule din Marea Egee (est) și Marea Ionica (vest), înainte de vaccinarea celor din insulele mari, având în vedere că, oficial, sezonul turistic s-a deschis la mijlocul lunii mai.

Numit de autorități „Operațiunea Libertate”, programul de vaccinare din toată Grecia „continuă în mod exemplar pe insule”, spune medicul Anargyros Mariolis, responsabil cu vaccinarea pe insula Elafonisos.

Scopul nostru este să creăm un zid de imunitate pentru a reveni la normalitate cât mai curând posibil”, a declarat el pentru AFP.

La sfârșitul zilei, după ce a încheiat inocularea celor care au venit la dispensar, merge la domiciliul bătrânilor care nu se pot deplasa, pentru a-și continua misiunea.

Vaccinul „scut”

Primarul din Elafonisos, Efi Liarou, s-a asigurat că 70% din populația insulei a fost vaccinată până la jumătatea lunii mai, „ceea ce constituie un fel de scut pentru locuitori”.

Este un pas foarte important care garantează deschiderea sezonului turistic și transmite un mesaj de optimism”, subliniază ea, lăudând „identitatea Covid-Free” a insulei de o suprafață de 18 km2.

Elafonisos primește 200.000 de turiști anual, dar în 2020 numărul vizitatorilor a fost foarte mic, industria turismului fiind afectată puternic de pandemie.

Ritmul vaccinării pe insule este rapid”, deoarece transportul vaccinurilor este complicat și operațiunea este nevoie să fie făcută într-un timp foarte scurt, a declarat Marios Themistokleous, secretar general pentru asigurări de sănătate aflat pe insula Iraklia, unde a fost prezent, alături de ministrul Sănătății, Vassilis Kikilias, pentru a inspecta procedura.

Al treilea val al coronavirusului a fost deosebit de virulent în Grecia, unde izolarea însoțită de stingere a intrat în vigoare încă din noiembrie anul trecut.

Pentru a se pregăti pentru sezonul turistic, de care depinde economia, la fel ca majoritatea țărilor din sudul Europei, Grecia a început la începutul lunii aprilie să deschidă treptat magazine și școli, înainte de deschiderea teraselor.

Aviația civilă greacă a anulat obligația de carantinare de șapte zile pentru călătorii care sunt rezidenți permanenți ai țărilor membre ale Uniunii Europene, spațiul Schengen, Regatul Unit, Statele Unite, Israel, Serbia și Emiratele Arabe Unite.

Vizitatorii este necesar să aibă un certificat de vaccinare sau un test negativ pentru coronavirus efectuat în ultimele 72 de ore.

Citiţi şi:
Un medic spulberă campania de vaccinare. El spune: „Vaccinarea în masă nu se justifică! Şi vaccinaţii transmit boala la fel de uşor ca şi cei nevaccinaţi”
STS le-a explicat românilor care vor să călătorească liber în UE cum funcţionează pașaportul covid
Analist: „Vacciniada și continuarea escrocheriei covid sunt singura lor soluție”

yogaesoteric
21 iunie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More