Green Freaking Deal și cele două obiective majore ale elitei de la Davos

Afacerea „Energia verde salvează Pământul” este de o ipocrizie maximă. Vorbim despre o decizie pur politică, bazată pe pseudo-argumentele unor așa-ziși experți climatologi. De același calibru cu experții epidemiologici.

Întregul mecanism Green Deal pus la punct de băieții cu bani și influență de la Davos vizează două obiective importante: 1) Punerea pe butuci a țărilor OPEC din Orientul Mijlociu și în mod special a Rusiei; 2) Cumularea de averi impresionante în conturile miliardarilor filantropi care se ocupă cu tranzacționarea certificatelor de carbon și noile „energii-eco, alternative”.

Momentan, doar hidrocentralele, eolienele și panourile solare îndeplinesc criteriile agreate de activiștii de mediu. Adică un procent infim din totalul cantității de energie necesară funcționării economiei la nivel global. Până în 2050, gazele naturale (inclusiv rusești), gazele lichefiate (americane și mai puțin din Qatar, de când cu scandalul de la Bruxelles), petrolul (și din Rusia, dacă nu este plafonat), cărbunele și combustibilul nuclear vor constitui principalele surse de energie. Extrem de poluante, evident.

Cu cât numărul de mașini electrice va crește, cu cât energia „eco” va avea un preț mai ridicat. Și asta se va petrece în decurs de maxim 10-15 ani, pe măsură ce mașinile pe motoare clasice vor intra la casat. Pentru noi, simplii cetățeni, va fi foarte scump să mergem cu mașina, să ne încălzim casele, să cumpărăm bunuri și servicii pe care altădată ni le permiteam. Însă atingerea celor două obiective geostrategice stabilite la Davos nu are absolut nicio legătură cu dorințele sau aspirațiile simplilor cetățeni.

Pe termen lung este nesustenabil ca guvernele să mai compenseze facturile la energie. Este sinucidere asistată. Am văzut cât de repede premierul Ciucă a renunțat să vireze cei 50 de bani de la buget pentru fiecare litru de combustibil. La fel se va petrece cu gazul metan și energia electrică. Ultimii care vor primi compensări vor fi cei din „categoriile vulnerabile”. Iar generalul Ciucă va stabili pentru fiecare dintre noi dacă suntem sau nu vulnerabili. Eventual, printr-un test grilă.

Foartă interesantă poziția companiilor occidentale din domeniul combustibililor fosili. Practic, prin planurile Green Deal furnizate de gașca de la Davos, firme ca Exxon, Shell, OMV sau BP privesc neputincioase cum se îndreaptă spre propria dispariție, pe termen lung. Mai mult, sunt obligate să contribuie din greu, prin intermediul supra-taxărilor, la tranziția către așa-zisa energie verde. Actualul război din Ucraina este necesar să fie analizat în special din această perspectivă. Rusia nu își poate permite luxul de a pierde principalele surse de venit la bugetul de stat. Iar în contextul conflictului mai larg, dintre Occidentul Colectiv și Sudul Global, devine imposibil de estimat cum anume vor reuși amicii lui Schwab să salveze planeta de emisiile de carbon. Doar pe jumătate?!

Altfel, Germania a anunțat (în mod surprinzător) că în aprilie 2023 își va închide ultimele centrale nucleare. Și va rămâne dependentă energetic, aproape sută la sută, de „prietenii” americani care le-au dinamitat conductele NordStream.

România, în schimb, va colabora tot cu americanii pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, plus mini-centralele nucleare de lângă Târgoviște – un experiment controversat, în care noi ne asumăm toate riscurile posibile. Nu este deloc clar de ce nemții consideră că centralele nucleare sunt poluatoare, non-green, în timp ce românii le îmbrățișează cu atâta pasiune.

Ca atare, asistăm neputincioși la derularea planurilor Green Deal schițate de „elite”, în care doar obiectivul numărul 2 pare a fi realizabil. Sudul Global va funcționa în continuare cu combustibili fosili, în timp ce noi, populimea din Occident, vom suporta costurile imense. Pe deplin satisfăcuți că respirăm „aer curat”, însă cu condiția să nu bată vântul dintre Crimeea și Donbas, unde poluarea va persista ani întregi.

Citiți și:
Ideologia „ecologică” a dat naștere eco-terorismului, care duce la explozia prețurilor la combustibili și energie
Președintele Cehiei: Cauza crucială din spatele crizei energetice este „fanatismul verde”. Soluția e să nu cedăm în fața Green Deal și să urmăm o politică externă suverană

 

yogaesoteric
27 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More