Președintele Cehiei: Cauza crucială din spatele crizei energetice este „fanatismul verde”. Soluția e să nu cedăm în fața Green Deal și să urmăm o politică externă suverană

În ciuda războiului cu Ucraina și a faptului că băncile centrale au tipărit trilioane de euro și dolari în ultimii ani, președintele ceh Miloš Zeman consideră că principala cauză a crizei energetice este „fanatismul verde”.

Fie că se numește Green Deal sau oricum altcumva, mă tem. Totuși, nu voi mai fi aici când vom afla unde ne va duce nebunia verde. Eliminarea mașinilor cu motoare cu ardere internă va duce la apariția unei electromobilități mult mai solicitante.

Cei mai mari consumatori de energie electrică vor fi mașinile electrice cu o autonomie scurtă și un preț ridicat”, a spus Zeman, în timp ce i-a primit într-o vizită oficială pe ambasadorii cehi la Castelul Praga.

Potrivit lui Zeman, soluția la criza energetică este să nu cedezi în fața Green Deal și să urmezi o politică externă suverană. El consideră că este esențial ca problemele care afectează suveranitatea țării să fie votate în continuare în unanimitate în Uniunea Europeană.

Zeman consideră cooperarea în Grupul de la Vişegrad ca fiind benefică. Potrivit lui, este o prostie ca acest aspect să fie pus la îndoială. V4 a împiedicat, de exemplu, introducerea obligatorie a cotelor de migrație în urmă cu câțiva ani, mai spune președintele ceh.

Condamn atacurile venite de la unii de la Bruxelles împotriva Poloniei și Ungariei”, a menționat el.

Să nu privim problemele centrale ale politicii noastre externe prin prisma unei mari puteri. Am fi ridicoli. Suntem o țară mică-mijlocie, cu 80% din produsul nostru intern brut exportat. Am spus întotdeauna că sarcina principală a ambasadorilor noștri este să se ocupe de promovarea exportatorilor noștri pe piețele externe și, pe de altă parte, de a aduce investiții străine eficiente în Cehia”, a declarat președintele.

Zeman a criticat „gesturile provocatoare ale politicienilor municipali din Praga fără succes”, care ar fi complicat accesul exportatorilor la piața din China.

Președintele ceh a abordat și războiul din Ucraina. Zeman sprijină pe deplin furnizarea de arme către Ucraina și primirea refugiaților ucraineni în Republica Cehă. El mai crede că Cehia va participa la reconstrucția țării invadate. Cu toate acestea, ucrainenii ar fi cazul să se aștepte la un război destul de lung și epuizant.

Întâlnirea ambasadorilor cehi a început cu un discurs al premierului Petr Fiala, care i-a încurajat pe aceștia să caute toate oportunitățile, chiar și până acum trecute cu vederea, din sectorul energetic.

Citiți și:
Criza energetică a împlinit 1 an! A început înaintea războiului din Ucraina și va continua și după!
Nu e o criză mică, nu e o Criză Mare: Este o Mare Revoluție Socialistă
Președintele Cehiei susține legea maghiară anti-LGBT și atenționează că operația de schimbare de sex este de fapt „auto-mutilare”

 

yogaesoteric
20 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More