Gregorian Bivolaru, locul 20 în topul celor mai mari români ai tuturor timpurilor

de Anca Munteanu
 

GriegGregorian Bivolaru a ocupat meritoriul loc 20 în clasamentul Mari Români, realizat de TVR. Campania, adaptată după un format BBC, are ca scop numirea celui mai mare român al tuturor timpurilor, prin voturile exprimate de telespectatori.

 
În urma voturilor primite, mentorul spiritual al şcolii româneşti de yoga MISA a ocupat  locul 20, înaintea lui Decebal, pe locul 26, sau a preşedintelui Traian Băsescu, aflat pe 27. Gregorian Bivolaru a fost mai apeciat chiar decât Mircea cel Bătrân sau Ciprian Porumbescu şi i-a urmat îndeaproape pe Mircea Eliade, Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale şi George Enescu.
 
În ciuda acerbelor campanii de presă şi a nenumăratelor calomnii care i s-au adus lui Gregorian Bivolaru, acesta a primit un numeros număr de nominalizări pentru cel mai mare român al tuturor timpurilor. Chiar dacă binemeritata poziţie 20 i-a uimit pe mulţi, aceasta arată, o dată în plus, care este de fapt adevărul despre Gregorian Bivolaru.
 
A primit atât de multe voturi pentru că există nenumărate persoane care îl iubesc şi îl stimează. În viaţa a mii de fiinţe, oferă modelul după care aceştia îşi îndrumă paşii. Majoritatea celor care l-au cunoscut pot spune despre el numai vorbe bune. A ajutat mii de persoane să îşi transforme viaţa în bine, odată cu deschiderea cursurilor de yoga. Dacă îi veţi întreba pe practicanţii yoga MISA cine este pentru ei Gregorian Bivolaru, veţi primi înainte de toate un zâmbet larg şi o privire strălucitoare. Fiecare dintre aceştia ar putea să povestească poate ore în şir, despre o minunată amintire sau despre prima întâlnire, despre cum o îmbrăţişare poate fi vie ani la rând sau despre cum au învăţat ce înseamnă să iubească cu adevărat.
 
Şi neîntâmplător, clasamentul este cel al marilor români. Pentru că, în şcoala de yoga pe care Gregorian Bivolaru a fondat-o, unul dintre lucrurile care se învaţă este cum să fi cu adevărat român. Prin meditaţiile de comuniune cu sufletul neamului românesc, mii de fiinţe au ajuns aproape de ceea ce este de fapt poporul român, au învăţat să-şi iubească neamul. 
 
Rezultatul voturilor de două luni jumătate au fost făcute publice în cadrul unei emisiuni transmise sâmbătă, 8 iulie, pe postul naţional de televiziune. Într-un clasament ad-hoc al rumorii din platou, Gregorian Bivolaru ar conduce detaşat. În timpul prezentării locurilor 11-20, la apariţia imaginii lui Gregorian Bivolaru, nici invitaţii, nici figuranţii nu s-au mai zgârcit cu exclamaţiile, spre disperarea oamenilor TVR, responsabili cu semnalul pentru aplauze şi menţinerea liniştii.
 
Surprinzătoare pentru mulţi, clasarea lui Gregorian Bivolaru pe locul 20 în topul Marilor Români este un succes care de fapt arată valoarea acestui om. Chiar dacă din cauza unor costisitoare campanii de distrugere a imaginii a ajuns să fie hulit de mulţi, el este în continuare iubit şi apreciat de cei care l-au cunoscut.
 

Succesul lui Gregorian Bivolaru în topul Marilor Români nu este un eveniment singular. Cu jumătate de an în urmă, abonaţii Buletinului Informativ AIM (site-ul Active Information Media) au votat omul anului 2005. Au fost peste 20 de nominalizări din cele mai diverse domenii: general, social, politic, ştiinţific, etc. şi în urma votului, iar Gregorian Bivolaru s-a situat pe locul 1, fiind ales „Omul anului 2005.”

 

Pe 22 noiembrie 2005, Gregorian Bivolaru a fost desemnat “omul zilei” de către ascultătorii postului Radio Star. Motivul pentru care el a fost propus şi votat ca “omul zilei” este că, a lansat două volume de mare succes la târgul de carte Gaudeamus, în ciuda faptului că era – pe atunci – dat în urmărire generală.

 

Citiţi şi:


Omul anului 2005

 – un articol preluat de pe siteul AIM

yogaesoteric
11 iulie 2006

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More