Guvernul scoțian a recunoscut că purtarea măștii este dăunătoare

Un articol publicat pentru dailysceptic de Valerie Nelson, care este formatoare și consultant independent în domeniul sănătății psiho-mentale, ne arată cum, prin demersuri multiple de a ridica gradul de conștientizare al guvernului scoțian cu privire la inutilitatea și pericolul ce îl reprezintă purtarea măștilor, a ajuns la un consens parțial, cel puțin pentru perioada următoare.

Valerie Nelson:

Scoția a întârziat să elimine obligativitatea de a purta mască în rândul populației generale. Aceasta a devenit o „recomandare” în 18 aprilie 2022, dar a continuat să existe o solicitare puternică în mediile de sănătate și de asistență socială. Această politică a fost din nou revizuită în iunie 2022, dar purtarea măștii a continuat să fie puternic recomandată, ceea ce înseamnă că mulți rezidenți din centrele de îngrijire nu au văzut, probabil, niciodată o față nemascată timp de peste doi ani. Cu toate acestea, o campanie concertată a obținut – în cele din urmă – o modificare a politicii care ar fi necesar să pună capăt purtării de rutină a măștilor în mediile de îngrijire socială.

Stimulată de revizuirea dezamăgitoare din iunie și după doi ani de comunicare frustrantă și inutilă cu organizațiile de sănătate și de asistență socială din Scoția pe tema daunelor provocate de purtarea măștilor, am trimis cu reticență o scrisoare deschisă directorilor executivi ai organizațiilor de sănătate și de asistență socială din Scoția la 19 iulie, implorându-i să convoace urgent guvernul scoțian pentru a pune capăt politicilor ilogice și dăunătoare privind purtarea măștilor.

Am primit răspunsuri neconvingătoare din partea organizațiilor statutare, dar un director general a fost suficient de sincer pentru a-mi spune că nu avea „autoritate” pentru a contesta politica guvernului. Aceasta a fost cu siguranță sursa fundamentală a problemei și motivul pentru care comunicările mele au fost întâmpinate cu rezistență sau tăcere (dar, rareori, cu un dezacord). Acest director general a promis că va comunica preocupările mele guvernului scoțian, dar era în mod clar incapabil să includă o opinie personală sau să se opună poziției organizației.

Într-adevăr, alți doi directori executivi au declarat că nu au avut nici timpul, nici resursele necesare pentru a se implica în această dezbatere, dar mi-au urat succes în „campania mea” și au cerut să fie informați cu privire la progresele înregistrate.

Cu toate acestea, Scottish Care și Alzheimer Scotland au răspuns rapid, exprimându-și amândouă interesul față de preocupările pe care le aveam și față de necesitatea unei mese rotunde cu principalele părți interesate și cu oficiali guvernamentali. Ulterior, Alzheimer Scotland a preluat rolul principal în organizarea unei întâlniri, în ciuda faptului că nu are niciun rol statutar în sprijinirea și protecția adulților sau în reglementarea forței de muncă.

Masa rotundă, la care a participat un public numeros, a fost convocată relativ repede și a avut loc la 16 august, fiind prezidată de Henry Simmons, CEO al Alzheimer Scotland. Am participat în calitate de practician independent, împreună cu alți oficiali guvernamentali ai Scoției.

Toate meritele îi aparțin președintelui care, timp de două ore, a oferit tuturor oportunitatea de a-și exprima opiniile, inclusiv mărturii puternice și emoționante din partea celor care au avut o experiență directă a daunelor cauzate de purtarea măștilor. Cele două domenii principale de îngrijorare discutate au fost daunele asociate purtării măștilor și baza limitată de dovezi utilizate pentru a promova purtarea măștilor ca măsură eficientă de control al infecțiilor.

Consensul general și recomandarea cu privire la daunele cauzate de purtarea măștilor, atât pentru cei afectați de fețele ascunse, cât și pentru personalul care le poartă pentru perioade lungi de timp, au fost reflectate în declarația de poziție a reuniunii. A existat, de asemenea, un consens cu privire la faptul că îndepărtarea măștilor ar fi o preocupare pentru unii dintre aceștia, care ar avea nevoie de sprijin și de reasigurare în cazul în care purtarea măștilor ar deveni o alegere și nu o recomandare.

Nu a existat niciun consens în urma dezbaterii destul de aprinse în jurul bazei de dovezi, care a fost identificată ca fiind un aspect critic în abordarea preocupărilor legate de îndepărtarea măștilor, dar această discuție detaliată nu a fost inclusă în declarația de poziție.

Trei săptămâni mai târziu, la 7 septembrie, ghidul a fost din nou actualizat, de data aceasta eliminând recomandarea privind purtarea de rutină a măștilor în mediile de asistență socială; o ușurare imensă pentru mulți. Mai exact, noul ghid conținea următoarele declarații:

  • Personalul nu este obligat să poarte în mod obișnuit o mască în permanență în timpul turei
  • Vizitatorii din centrele de îngrijire a adulților și din alte medii nu este necesar să poarte masca în zonele comune.

Este important să recunoaștem că guvernul scoțian a făcut un pas înainte prin recunoașterea faptului că politicile privind purtarea măștilor este dăunătoare pentru sănătatea și bunăstarea celor care oferă și primesc îngrijire și asistență. Din nefericire, refuzul de a recunoaște absența unei baze solide de dovezi a permis guvernului scoțian să promoveze măștile ca fiind o măsură eficientă de control al infecțiilor. În consecință, ghidul permite oficialilor din domeniul sănătății publice să ceară reintroducerea acestora în orice moment, măsurile de control al infecțiilor fiind considerate prioritare în fața altor riscuri clar identificate și a daunelor reale cauzate.

Citiți și:
Lockdown-urile și măștile i-au afectat pe copiii noștri mai grav decât credem
Și dacă măștile nu doar că nu ajută, dar chiar dăunează? Ce spun unele studii și unii medici despre purtarea măștilor pentru combaterea epidemiei

 

yogaesoteric
26 februarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More