«Hârtie pentru apă»: Două surori fac şi vând origami ca să ajute la construirea de fântâni în lume

 

Apa nu este doar o nevoie universal umană, ci și un drept inalienabil. E un truism că fără apă nu există viață. În 2009, Parlamentul European a declarat apa drept „proprietate comună a omenirii” și a cerut statelor membre UE să garanteze că până în 2015 toate popoarele sărace vor avea acces la apă.

Deși 70% din suprafața Pământului e acoperită de apă, la ora actuală peste 1,1 miliarde de oameni nu au acces la apă de băut. Circa 2,5 miliarde de oameni nu au acces la condiții de igienă standard.

Două surori, în vârstă de 9 şi 11 ani, au decis sa facă ce pot pentru a ajuta în această situație. Ele au vândut până acum origami în valoare de 650.000 de dolari, bani pe care i-au folosit pentru a ajuta la construirea de fântâni în diferite ţări din lume. Katherine (9 ani) şi Isabelle Adams (11 ani) şi-au dezvoltat talentul de a face diverse obiecte în tehnica origami pe când erau mititele.

Cu banii câştigaţi până acum din vânzarea de origami, adică 650.000 de dolari, fetele au ajutat la construirea a 70 de fântâni în mai multe ţări din lume, inclusiv din Africa, dar şi în India, Mexic, Peru şi chiar SUA. Primele donaţii pe care le-au primit (în schimbul origami-urilor) au ajutat la construirea unei fântâni în Etiopia. De patru ani încoace, fetele şi-au dedicat talentul acestui scop.

Astfel, a apărut organizaţia Paper for Water, care a transformat activitatea fetelor într-o operaţiune non-profit, dar pusă la punct profesionist şi, în acest fel, munca lor are acum impact la nivel global. „Dacă fiecare om din lume ar ajuta, cu oricât de puţin, am obţine mult mai mult, pentru că puţin şi cu puţin ajung să facă mult. Arta origami este o modalitate uşoară pentru oricine, la orice vârstă, să ajute la schimbarea lumii”, a declarat Isabelle pentru Good News Network.

Paper for Water poate fi găsită pe această pagină de Facebook (https://www.facebook.com/PaperForWater) sau pe site-ul dedicat (https://co.clickandpledge.com/advanced/default.aspx?wid=98496), de unde se pot achiziţiona obiectele realizate de cele două surori.

 


Citiți și:

Priveşte viaţa dintr-o perspectivă nouă

Aforisme şi cugetări despre DAR ŞI DĂRUIRE
 

yogaesoteric
9 decembrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More