«Calea Lactee» a mărilor este și acum un fenomen pe cât de fascinant, pe atât de straniu. Nimeni nu a putut să-l explice

Prima menţiune a fenomenului în care marea este luminoasă a apărut în romanul 20.000 de leghe sub mări de Jules Verne în 1870 şi de atunci mulţi cercetători au încercat, fără un succes absolut, să explice ce se petrece.

Prima înregistrare modernă a fost făcută în 1995 de S.S. Lima, un vas de marfă britanic aflat în Oceanul Indian. În jurnalul de bord se susţine că „echipajul era înconjurat de o apă luminoasă care părea să acopere toată marea, de la orizont la orizont”, relatează Curiosity.

De asemenea, ştiind că vasului i-au luat şase ore să străbată această porţiune luminoasă, scena a fost cu adevărat stranie.

În 2005, savantul Steven Miller de la Naval Research Laboratory a condus echipa care a obținut primele imagini cu o zonă luminoasă a apelor. Aceştia au descoperit că întinderea luminoasă avea o suprafaţă uluitoare, de 15.000 de kilometri pătraţi.

Miller a precizat că „circumstanţele care duc la formarea acestui fenomen sunt necunoscute. Chiar şi sursa emisiei de lumină este dezbătută”.
Cea mai plauzibilă ipoteză este aceea că originea luminii este reprezentată de colonii imense de bacterii bioluminiscente.

Citiți și:
Râul cel subacvatic de pe fundul Mării Negre, cu copaci, frunze şi cascade
Ce sunt de fapt aceste sfere misterioase ce se află pe o plajă din Noua Zeelandă şi cum au apărut?
Misterioasele coloane de lumină. Unul dintre cele mai neobișnuite fenomene atmosferice observate pe Pământ


yogaesoteric
10 decembrie 2017

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More