IADUL FĂRĂ CASH. Ceea ce s-a petrecut cu cardurile VISA se poate repeta oricând, cu orice fel de card bancar

 

Blocaj major în sistemul bancar european! Cardurile Visa au întâmpinat probleme la tranzacţiile efectuate la 1 iunie în numeroase ţări europene.

Problemele au dat mari bătăi de cap, deoarece toate plăţile au fost blocate, iar tranzacţiile au fost anulate. La ATM-uri, în magazine, în benzinării sau la metrou oamenii s-au trezit, panicați, că tranzacțiile le sunt refuzate sau nu se pot finaliza.

„Amploarea fenomenului nu este cunoscută, foarte mulţi oameni discutând pe reţelele sociale despre faptul că nu pot folosi cardurile Visa, că le sunt respinse plăţile la magazine sau la benzinării”, scria The Guardian.

„Niciodată nu este un moment bun să pice sistemul de plăți, însă vineri seara, când oamenii pleacă de la serviciu, este cu certitudine unul dintre cele mai proaste momente” – a declarat o sursă din sistemul bancar, exprimându-și îngrijorarea față de impactul pe care l-ar putea avea incidentul.

„Visa se confruntă în prezent cu o întrerupere a serviciului. Acest incident împiedică prelucrarea anumitor tranzacţii ale Visa în Europa. Investigăm cauza şi lucrăm pentru a rezolva cât mai repede situaţia”, se arăta în comunicatul celor de la Visa.

În afară de Marea Britanie, probleme au fost semnalate în Germania, Franţa şi Italia.

La aproape 5 ore de la prima sa declaraţie, compania a spus că sistemele funcţionează în parametri aproape normali, o „defecţiune de sistem” fiind cauza blocajului care a afectat consumatorii din Europa.

„Scopul nostru este să ne asigurăm că toate cardurile Visa vor funcţiona 24/24, 365 de zile pe an. Nu ne-am îndeplinit acest scop şi le cerem scuze partenerilor noştri, dar mai ales posesorilor de carduri Visa. Posesorii de carduri le pot folosi, pentru că acum operăm la un nivel aproape de normal. Problema a fost generată de defecţiuni ale hardware-ului. Nu avem motive să credem că acest incident a fost cauzat de un acces neautorizat sau un malware.”


Citiți și:

Ce «filozofie» economică se află în spatele războiului împotriva banilor cash?

«Nu acceptăm cash!» – În Suedia nu poți bea nici apă, cu banii în buzunar. Doar 1% din tranzacțiile din 2016 s-au făcut cu bani lichizi 
 Oare cât mai avem până la prohibiția numerarului, cine o dorește și pentru ce?
 

 

yogaesoteric
29 iunie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More