«Iarba sfântă» din Biblie – ISOPUL. Plantă vindecătoare în multiple afecțiuni și ornamentală totodată

 

Conform Bibliei, isopul era folosit în multe ritualuri de purificare. Favorizează eliminarea apei din țesuturi, stimulează pofta de mâncare, este folosit de secole pentru crizele de isterie. Extern, are efecte antiseptice și cicatrizante asupra rănilor. Uleiul esențial de isop prezintă acțiune antiseptică, antispastică, cicatrizantă, digestivă, tonică, sedativă.

Isopul, celebra plantă din Psalmii lui David, al cărei nume în limba greacă înseamnă „plantă sfântă”, este folosit ca plantă ornamentală, dar şi vindecătoare.

Dacă aveţi probleme cu plămânii sau cu tubul digestiv, apelaţi cu încredere la tratamentele cu isop, pe care fitoterapeuţii vi le recomandă. Isopul previne şi vindecă infecţii ce se formează la nivelul gâtului, tusea, guturaiul, bronşitele şi problemele cu sinusurile. De asemenea, praful de isop are o acţiune laxativă, ce vindecă mucoasa intestinală.

Combate anemia

Isopul conține numeroase substanțe active, cum ar fi: uleiuri volatile, o substanţă amară (hisopina), tanin, flavonoide, acizi triterpenici precum și numeroase minerale, foarte de importante pentru organism: calciu, sodiu, fosfor, fier, cupru, sulf, mangan etc., elemente fără de care am fi anemici.

Un bun antibiotic

Acţiunea antiseptică l-a făcut remarcat încă din antichitate, fiind un excelent antibiotic, tonic-astringent şi cicatrizant în acelaşi timp. Pe vremuri, oamenii consumau isop ori de câte ori se confruntau cu o infecţie în organism. Chiar şi în zilele noastre, unii fitoterapeuţi ne recomandă să nu recurgem întotdeauna la antibioticele clasice, ci să ne însănătoşim cu ajutorul plantelor.

De asemenea, isopul este un bun sedativ, acţionând benefic asupra sistemului nervos central, dar şi asupra centrului respirator; în plus, curăţă ficatul şi plămânii.

Elimină durerile de dinţi

„Planta sfântă” este multifuncţională: stimulează pofta de mâncare, reglează funcţiile digestive, calmează durerile de dinţi, micşorează tensiunea arterială şi scade fragilitatea capilarelor. De asemenea, ameliorează durerile reumatice. Dacă reţineţi apă în organism, isopul va favoriza eliminarea acesteia.
Beţi zilnic cel puţin o cană cu ceai sub formă de macerat la rece de isop şi nu veţi mai avea probleme cu reţinerea toxinelor sau a apei în organism.

Detoxifică organismul

Pentru a trata afecţiunile prezentate mai sus şi pentru a detoxifica organismul, se poate lua câte un vârf de cuţit de praf de plantă de trei ori pe zi. Se va ţine sub limbă timp de cinci minute, după care se va înghiţi cu puţină apă.

Praful se găseşte în magazinele cu profil naturist şi se administrează, de regulă, la indicaţiile fitoterapeutului.

Pentru a face macerat de isop, puneţi o linguriţă cu plantă mărunţită în 250 ml apă pură de izvor, după care acoperiţi și lăsați la macerat timp de 6 ore. Strecuraţi şi consumaţi maximum patru căni pe zi.

În ceea ce priveşte tinctura de isop, aveţi nevoie de 50 g plantă mărunţită peste care adăugaţi 250 ml alcool alimentar, preferabil de 70°. Lăsaţi la macerat timp de 15 zile, agitând recipientul în fiecare zi. Cu cât mai des agitaţi, cu atât mai eficient se va prepara compoziţia. La finalul celor 15 zile, este neapărat necesar să strecuraţi tinctura. Se administrează câte o linguriţă diluată într-un pahar cu apă, de trei ori pe zi sau doar ocazional, când aveţi de-a face cu afecţiuni minore.


Citiți și:

Super-tonicul care distruge infecțiile din corp

12 uleiuri volatile naturale şi efectele lor asupra minţii

Sânzienele – planta ce ne pune în legătură cu sânzienele și care alungă cancerul
 

 

yogaesoteric
14 ianuarie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More