Identificarea cu un aspect divin etern

După consacrarea fructelor actului amoros, dacă răspunsul primit este afirmativ (şi este perceput în mod indubitabil) se caută prin transfigurare să se ajungă la starea finală, arhetipală care este întotdeauna identificarea cu un aspect divin etern.

În multe dintre ritualurile amoroase transfiguratoare de tip tantric, există la începutul acestei transfigurări o fază care se numeşte NYASA, consacrarea centrilor. Ce se face atunci? Bărbatul atinge pe rând, cu cele trei degete unite ale mâinii drepte – degetul mare, arătător şi mijlociu – centrii de forţă (CHAKRA-e) ai iubitei, folosind în acelaşi timp anumite formule ritualice sau chiar MANTRA-e, specifice fiecărui centru, fie alte elemente, care, prin anumite asocieri sau legături, permit trezirea şi activarea centrului respectiv. De exemplu, se ştie că alimentele vehiculează energii subtile ale naturii şi atunci, în mod ritualic sau mistic se gustă puţin din acel aliment care trezeşte în fiinţa noastră, prin rezonanţă, centrul de forţă respectiv.

Dar, indiferent ce metodă se foloseşte, NYASA presupune ca bărbatul să atingă pe rând centrii de forţă ai femeii şi să se concentreze mental foarte intens, asimilându-i şi identificându-i cu centrii macrocosmici. În momentul acela el caută, printr-un efort intens de imaginaţie creatoare (care cu timpul se va transforma într-o spontaneitate a gândirii creatoare), să simtă în mod viu, cum apare această transfigurare. Astfel, atingând de exemplu ANAHATA Chakra – centrul afectiv, situat în zona inimii – şi rostind MANTRA secretă (sunet subtil corespondent unui tip de energii cosmice) specifică activării acestui centru de forţă, sau luând o înghiţitură din alimentul care activează ANAHATA chakra ori folosind anumite uleiuri volatile în momentul respectiv, el va gândi intens: „nu mai este trupul femeii ceea ce am eu în faţă, nici sufletul ei, nici centrul ei afectiv, ci o scânteie dintr-o manifestare cosmică; eu particip la un mister cosmic, acum mi se revelează o părticică din eternul feminin.” Iubita, la rândul ei, trebuie să păstreze această stare de transfigurare pe tot timpul actului amoros.

Dacă, de exemplu, se pierde pentru un timp scurt, această transfigurare şi bărbatul îşi vede din nou iubita ca pe o femeie obişnuită şi nu ca pe o scânteie dintr-o realitate cosmică, atunci, pentru perioada cât atenţia lui s-a defocalizat, nu mai este decât un act banal, cu toate consecinţele sale: bătrâneţe, boală, moarte. Această stare de transfigurare trebuie păstrată în mod continuu şi amplificată, şi atunci, în momentul în care cei doi fac dragoste, nu mai este o întâlnire între două corpuri fizice sau între două suflete, ci o întâlnire între două Principii Cosmice Fundamentale Supreme: Masculin şi Feminin. Ce urmează mai departe? Asta depinde de ritualul folosit şi de fantezia celor doi, dar esenţial este acest aspect: ca după consacrare să urmeze transfigurarea reciprocă. Uneori, acestea – tehnica tantrică şi spontaneitatea pură – se împletesc şi orice ai face după aceea, nu poate fi decât spiritual, pentru că nu mai sunt două fiinţe comune, ci, o manifestare a Divinului. (Se exclud de aici perversiunile sexuale, sadismul, masochismul, fetişismul grotesc etc.)

După un ritual amoros tantric, cei doi iubiţi îşi pot menţine această stare de transfigurare graţie unui efort al conştiinţei, dar pot, dacă nu se concentrează să o şi piardă. Deci, transfigurarea este atât acel proces de transformare a ei cât şi menţinerea neîntreruptă a acestei stări. Dacă este menţinută suficient de mult, această stare poate deveni în timp propria lor natură.

yogaesoteric

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More