Ignorând protestele populaţiei, deputaţii au aprobat articolele Ordonanţei care impune paşapoartele biometrice. Urmează votul final

 
de Mihai Vasilescu
 

Deputaţii au adoptat în unanimitate marţi 16 iunie 2009 toate articolele Ordonanţei de Urgenţă emise de Guvernul Tăriceanu, care prevede introducerea paşapoartelor biometrice, în timp ce în paralel, în faţa Palatului Parlamentului, zeci de oameni protestau împotriva  introducerii acestor paşapoarte.

Ordonanţa nu a obţinut numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată de către Senat, însă a trecut mai departe prin procedură tacită, iar Camera Deputaţilor, care este for decizional, urmează să dea votul final. Numeroasele mitinguri de protest şi cele peste 500.000 de semnături împotriva acestei legi sunt ignorate cu desăvârşire de către politicienii obedienţi care servesc interesele Noii Ordini Mondiale. Aceştia nici măcar nu au discutat amendamentele aduse anterior diferitelor articole ale acestei ordonanţe. Astfel, niciun deputat nu a luat cuvântul, niciun deputat nu a susţinut niciunul dintre amendamentele propuse, niciunul nu a considerat necesar să deschidă o dezbatere asupra acestui subiect atât de controversat.

Camera Deputaţilor urma să dea şi votul final asupra acestei ordonanţe, dar părăsirea lucrărilor şedinţei de către deputaţii PSD, PNL şi ai UDMR în timpul dezbaterii privind începerea urmăririi penale a deputatului PSD Adrian Năstase a făcut imposibilă acordarea unui vot final pe acest act normativ.

Deşi această lege a provocat un scandal de proporţii şi mii de români au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva încălcării drepturilor lor constituţionale, nu a existat o dezbatere publică asupra introducerii cipurilor în acte. Mai mult, legea a fost promovată prin procedură de urgenţă, într-un mod total lipsit de transparenţă, populaţia nefiind informată asupra conţinutului complet al textului acestei ordonanţe. Astfel, societatea civilă nu şi-a putut spune punctul de vedere, deşi unele discuţii de faţadă au existat în cadrul Comisiilor parlamentare. Sunt sute de mii de persoane care au semnat împotriva paşapoartelor şi actelor de identitate biometrice. Campania de strângere de semnături continuă şi în acest moment. Întreaga populaţie a României va fi afectată direct de aceste măsuri.

Faptul că noile paşapoarte biometrice sunt obligatorii implică o serie de încălcări ale drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Unele drepturi sunt încălcate flagrant, cum sunt cele referitoare la viaţa intimă, libertatea de circulaţie şi prezumţia de nevinovăţie. Mai mult, investiţiile mari de bani nu se justifică, având în vedere problemele de securitate puse de noile paşapoarte. În plus, se afirmă că suntem în criză şi că am avea nevoie de împrumuturi de la FMI. În aceste condiţii, introducerea paşapoartelor biometrice este o investiţie nerentabilă, făcută într-un moment extrem de prost.

Urmăriţi şi următorul clip, pentru a afla mai multe despre tehnologia RFID:


Citiţi şi:
Dispozitivele RFID reprezintă o mare ameninţare la adresa vieţii private şi a libertăţii, afirmă un raport CESE
Arhimandritul Justin Pârvu face un apel la referendum: să decidă poporul dacă vrem sau nu acte cu cipuri şi informaţii biometrice 

 

yogaesoteric
16 iunie 2009

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More