Ilie Şerbănescu – Scrisoare deschisă către toţi românii


Acest mesaj merită să circule, să devină viral, chiar dacă este unul mai vechi, apărând în urmă cu aproximativ doi ani ca articol de ziar. Conținutul este însă valabil, ca și calitățile sale de bază – concizia, realismul și forța de convingere.

Euratlant, euratlant, dar cât de adormit să fii ca să nu-ți pui măcar o întrebare: Este normal oare aşa? Ca simplu cetățean nu poți să nu fii convins că nu-i normal, câtă vreme Occidentul în care crezi este destinația banilor luați cu japca din buzunarul tău.Ilie Şerbănescu: Scrisoare deschisă către toţi românii

Aici m-am născut, mi-am petrecut copilăria, mi-am făcut studiile şi am muncit până când am ieşit la pensie. Am muncit 42 de ani din care 22 pentru propăşirea socialismului şi 20 pentru revenirea capitalismului. Acum sunt la pensie.

Să nu credeţi cumva că m-am pricopsit. Chivernisesc banii în primul rând pentru plata facturilor, curentul electric, gaze, apa curentă, cablu tv, internet, telefon şi câte altele.

Tot uitându-mă prin facturi am observat că eu, ca şi dumneavoastră, plătesc apa la o companie numită Apa Nova, care este o companie franţuzească, dar îmi vinde apă românească pentru că, în mod cert, nu o aduce din Franţa. Deci eu, atunci când fac duş sau când îmi fac un ceai, îl fac cu apă românească, dar banii mei pleacă în Franţa.

Curentul electric îl plătesc la o companie italiană numită Enel. Deci, cum am aprins un bec, am deschis o supapă prin care banii mei se scurg în Italia. Sunt convins că nici Enelul nu-mi vinde curent italian.

Gazul metan îl plătesc la GDF Suez (Gaz de France Suez), firmă tot franţuzească ce îmi vinde mie şi multor altora gaz metan românesc, dar banii noştri pleacă să se integreze în UE.

Telefonul, indiferent că-l plătesc la Telecom, Vodafone, Orange sau Cosmote, îmi mai zboară din portofel nişte bani către zări străine.

Cablul TV şi internetul le plătesc la RCS & RDS. Patronul lor, pe nume Zoltan Teszary, locuieşte la Budapesta şi nu ştie nici el dacă e român sau nu.

Ce să vă mai spun că, dacă bag benzină în rezervor, m-am integrat şi cu maşina în Europa sau în Rusia.

Ferească Dumnezeu de vreun împrumut la bancă, pe care mărturisesc că nu l-am făcut, dar sunt sigur că mulţi au fost nevoiţi să-l facă şi acum plătesc dobânzi grele şi comisioane către bănci străine fiindcă, în afară de CEC, nu mai e nicio bancă românească.

Citiţi şi:
Vom pieri ca ţară şi ca neam în câțiva ani de zile. Vom trage apa la Bucureşti şi vom face plata la Paris
Interviu exploziv cu Mihai Șerban, autorul cărții «Manifest. Cartea neagră a României» (I)


yogaesoteric
9 februarie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More