IMBECILITATEA UIMITOARE a corectitudinii politice: La Cambridge, cuvintele «geniu», «talent» sau «inteligență» au fost INTERZISE


Universitatea Oxford pregătește și ea o măsură uluitoare


La Cambridge, profesorilor care notează o lucrare le-au fost interzise câteva cuvinte, cum ar fi „flair” (talent), „brilliance” (inteligență sclipitoare) și mai ales „genius” (geniu). Motivul este halucinant: aceste cuvinte ar fi sexiste și „poartă în ele inegalitatea de gen”.

Ordinul care interzice folosirea unor cuvinte precum „geniu” a fost dat de Lucy Delap, șefa catedrei de istorie și politică de la Cambridge și specialistă în istoria genului.

Iată care sunt argumentele: „… astfel de cuvinte, mai cu seamă «geniu», au o istorie intelectuală foarte lungă asociată acestor calități atribuite cultural bărbaților. Anumite femei se acomodează, dar altele s-ar putea simți deranjate să fie integrate în aceste categorii.”

Și Delap, citată de Radio Four, adaugă că rezultatele mediocre ale studentelor aflate în anul I la Cambridge sunt cauzate de „un mediu dominat de bărbați”. Consiliera exemplifică prin lista lecturilor „dominată de universitarii bărbați” și de tablourile de pe pereții Universității, „care reprezintă bărbați sau sunt pictate de bărbați”.

De aceea, Universitatea Cambridge lucrează la „rescrierea cursurilor pentru primii doi ani” și la eradicarea cuvintelor interzise, ca „geniu”, care poartă în ele „inegalitatea de gen, de clasă și etnică”.

Pe de altă parte, Universitatea Oxford pregătește o altă măsură halucinantă: pentru a reduce „decalajul de gen”, va permite ca examenele să poată fi date și de acasă, studentele nemaifiind astfel opresate de „mediul masculin”.

Dar propunerea are și contestatari, chiar din rândul feministelor: Amanda Foreman, istoric, autoarea lucrării Lumea făcută de femei, afirmă că propunerea, deși „bine intenționată”, este „insultătoare” deoarece dă apă la moară teoriei „sexului slab”.


Citiți și:

Identitatea de gen, din nou sub lupa științei

Canada instaurează «poliția vorbirii». Cine nu se adresează transgenderilor conform noilor norme riscă închisoarea sau reeducarea

Metroul londonez nu se va mai adresa călătorilor cu formula «Doamnelor și domnilor» pentru a nu se mai supăra transgenderii și persoanele fără gen

 

yogaesoteric
5 martie 2018

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More