Imperialismul economic american în mişcare disperată prin intermediul TTIP

Distrugerea Europei de către americani este o problemă de timp, destul de scurt…


Transatlantic Trade and Investment Partnership sau TTIP (Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii) este un acord care, înainte de toate, arată nivelul de corupţie al unui grup de infractori internaţionali care ghidonează politica statelor capitaliste din Europa în relaţia comercială cu SUA şi invers.

Presa care este mai puţin la vedere şi organizaţiile care nu se pot compromite într-un asemenea act economic criminal la adresa a sute de milioane de oameni, ne aduc documente legate de acest acord în care Washingtonul şi corporaţiile multinaţionale impun dezastrul economic final în Europa, care a ajuns un continent cobai pentru americani.

Însăşi definiţia acordului, şi anume de „parteneriat”, este din start una eronată complet, datorită lipsei de respect degajată de datele conținute în document. Greenpeace arată că „înțelegerile de comerț liber” nu sunt deloc acorduri comerciale. Propunerea de parteneriat emisă de corporaţiile internaţionale americane, de proporţii, face ca acestea să fie imune la legile suverane ale fiecărei ţări participante şi în care ele urmează să îşi desfăşoare activităţile aşa-zis comerciale.

Emiterea de pretenţii de către europeni, ca marile corporaţii americane să se supună legilor suverane ale ţărilor unde se desfăşoară actul comercial, a primit o replică dură din partea Washingtonului şi corporaţiilor afiliate lui, aceştia afirmând că respectarea acestor legi suverane din ţările care acceptă TTIP ar însemna o restrângere „dăunătoare a activităţilor comerciale”.

În viziunea Washingtonului, parteneriatul trebuie să permită corporaţiilor americane să dea în judecată statele respective şi să evite în final orice aplicare a legilor suverane din țările implicate, deci din statele europene participante. Pe de altă parte, Washingtonul vede necesară subvenţionarea acestor corporaţii de către contribuabilii din ţările unde îşi desfăşoară activitatea, în cazul înregistrării unor pierderi datorită legilor din ţările respective, prin care se protejează mediul şi siguranţa alimentaţiei şi a lucrătorilor. A fost un circ de proporţii la citirea documentelor care statuează activitatea TTIP, din care reiese clar că americanii trebuie să câştige chiar şi când pierd, iar cineva trebuie să le suporte pierderile şi chiar să le garanteze profitul. Atitudine tipic imperialistă americană.

Problema este că judecarea într-o instanţă abilitată a eventualelor plângeri, care cu siguranţă vor apare zilnic, nu se va derula în niciun tribunal din aceste ţări europene şi în niciun alt tribunal aşa cum îl ştiţi dumneavoastră, ci litigiile vor fi judecate într-un tribunal al corporaţiilor, în care însăşi corporaţiile vor fi judecătorii, juriul şi acuzatorii…

Cu alte cuvinte, parteneriatul oferă marilor corporaţii americane puterea de a demola fragilele democraţii europene şi nişte economii în derivă… Europa reprezintă pentru America un teren de joacă, în care corporaţiile din SUA doresc profit cu orice preț şi trebuie să ştie că îl pot obţine de la o populaţie care cere şi căreia îi place să trăiască la un anumit standard de viaţă.

Pentru corporaţiile americane este esenţial să transforme Europa în fabrică de sclavi, care muncesc până la exterminare pentru a-şi îndeplini „visul”, să o transforme în zonă fără legi de protecţie a mediului înconjurător, fără legislaţii care să apere calitatea alimentelor, apei şi siguranţa lucrătorilor…

Numai lideri politici europeni trădători pot semna aşa ceva, iar România, prin „românul” Iohannis, poate fi parte a acestui acord criminal.
În sistemul de taxare, controlul activităţii acestor corporaţii multinaţionale americane este imposibil, iar ele au la îndemână o serie largă de pârghii prin care îşi pot reduce profitul pe hârtie şi pot chiar obţine subvenţii de la statele unde activează.

Despre acest TTIP se vorbeşte din ce în ce mai puţin la nivel mondial şi se face din ce în ce mai mult, pentru ca el să fie semnat în taină şi să intre în acţiune, fără ca europenii să ştie cum, de ce şi sub ce formă au fost vânduţi. Apoi, probabil vor începe unele proteste în întreaga Europă.

Pentru a evita chiar respectarea Constituţiei americane în cazul TTIP, liderii politici americani au găsit soluţia de a denumi aceste acorduri ca nefiind „tratate de cooperare economică”, care s-ar fi supus unor alte reglementări, iar marile corporaţii nu ar fi putut să facă ceea ce doresc.

Cu siguranţă, orice împotrivire a europenilor va fi „garnisită” de americani cu eventuale compensaţii artificiale sau cu șpăgi consistente pentru politicieni. Totul se va derula în secret, aşa cum se petrece cu toate fraudele de proporţii în acest sistem capitalist, ele fiind la tot pasul.

Paragrafele acestui acord comercial vor fi „redactate şi dezvoltate” în America, deoarece cele mai mari corporaţii şi bănci din lume sunt acolo… Astfel, acest TTIP vă deveni o unealtă a imperialismului american, în faza finală, şi cu efecte devastatoare pentru economiile lumii şi mai ales pentru Europa.

Lucrurile vor fi major complicate de o eventuală ieșire a britanicilor din UE, lucru care am văzut că nu este deloc pe placul lui Obama şi nici nu ar avea cum să îi placă, doar o ieşire a britanicilor din UE ar însemna o evadare a lor din lagărul pe care SUA doreşte să îl construiască în jurul continentului european.

O altă problemă majoră este faptul că negociatorii acestui foarte important acord nu sunt aleşi de popoarele pe care le reprezintă, iar în acest moment ei tratează articolele acestui acord în secret şi acţionează sub semnătură că nu pot divulga nicio prevedere a lui (deși multe documente ies de acolo prin alte canale).
 
De ce nu vor americanii ca lumea să fie informată asupra fiecărui paragraf al acestui acord şi să aibă loc dezbateri pe marginea deciziilor luate, care pot fi fatale pentru economiile europene?

Documentele publicate de Greenpeace arată cum Comisia Europeană se pregăteşte să „deschidă” economia europeană pentru o competiţie total incorectă şi inechitabilă cu SUA, şi mai ales cu marile corporaţii americane. Aceasta în ciuda consecinţelor devastatoare pentru producătorii europeni şi pentru economiile europene în general, care ar trebui să lucreze, după opinia negociatorilor americani, la standarde mai ridicate de calitate. În final, acestea se traduc prin împrumuturi de la băncile americane şi prin tehnologie cumpărată pe dolari americani, tot de la SUA.

După cum arată documentele eliberate neoficial prin diferite canale, în prima fază, numai prin semnarea acordului vor dispărea din Europa cel puţin un milion de locuri de muncă, sau chiar de peste două ori mai mult, atunci când „Parteneriatul” va intra în funcţiune.

Ce se va pierde în prima fază, cu mari riscuri de a nu mai fi recuperată? Democraţia fragilă şi în declin din Europa, care practic nu va mai exista atât timp cât populaţia Europei va fi constituită din sclavi ai SUA. Ziarul The Independent a publicat un articol interesant pe această temă.

Pe de altă parte, dacă întrebăm orice muncitor american dacă este de acord cu NAFTA, el ne va răspunde că nu este de acord şi îşi vede viaţa în pericol, în timp ce marile corporaţii şi conducerile lor se umplu de bani şi îi sfidează pe muncitori, lăsând milioane de oameni în stradă.
Va fi acordul cu Europa altfel? Se pare că nu, iar primele victime vor fi europenii, după care muncitorii americani, cu mult mai obişnuiţi în sclavie, care îşi doresc să muncească ore suplimentare, văzând în acestea un privilegiu oferit de corporaţie, care practic îl leagă de glie în condiţii mult mai devastatoare decât o putea face orice burghez.

Oare aceste scurgeri de informaţii vor împiedica liderii europeni să ajungă la un acord economic criminal cu SUA?

Negociatorul şef din partea UE al TTIP, Garcia Bercero, este un circar fără nicio raţiune economică în pledoaria lui pentru acest mecanism al morţii economice a continentului european. În plus, el pare să fie cel mai mare şpăgar din structurile de conducere ale UE, făcând propagandă pe toate canalele pentru acceptarea de către europeni a acestui acord, dar nespunându-le ce conţine cu exactitate, ci numai interpretări ale lui în favoarea acordului.

Dacă este aşa de favorabil, de ce nu îl publică şi nu îl supune unui referendum, pentru ca populaţia să aibă timp să realizeze cât de viabil este acest acord?

Deocamdată, nicio sursă oficială nu a contrazis sau nu a intrat în dezbateri legate de aceste scurgeri de informaţii preluate de Greenpeace şi dezbătute pe larg pe canalele sociale.

Acest Bercero a ieşit la rampă la BBC şi a spus că „nu este corect să spunem că SUA împinge europenii în direcţia scăderii nivelului de protecţie”, ceea ce este o minciună de proporţii, mai ales că el nu spune ce stipulează acordul, iar americanii încalcă, peste tot unde investesc, orice legi ale muncii şi protecţiei sociale…

Bercero a uitat să spună că acest acord stabileşte o hegemonie internaţională a marilor corporaţii peste guvernele statale, care vor deveni o unealtă a lor în realizarea dezideratelor propuse şi creării de profituri inimaginabile pentru un grup de infractori care conduc aceste mari corporaţii…

Atât parteneriatul trans-Pacific cât şi cel trans-Atlantic vor crea o imunitate a capitalismului global în faţa legilor statelor suverane.

O altă personalitate europeană, Comisarul pentru Comerţ al UE, Cecilia Malmström, care s-a umplut de şpagă, încearcă să apere la BBC ceea ce nu este de apărat, de un ridicol de neimaginat şi cu exprimări puerile. Puteți citi articolul aici.

Ceea ce declară ea este o minciună în totalitate: afirmă că nu este în „afacere” pentru a scădea nivelul protecţiei în Europa, dar uită să spună că este în „afacere” pentru a face posibil pentru capitalismul global promovat de America să elimine actualele standarde şi să creeze altele la îndemâna Americii şi corporaţiilor sale multinaţionale.

TTIP vă stabili cadrul economic al noului sistem imperial condus şi întreţinut de America în dezavantajul popoarelor ale căror guverne îşi vând oamenii pentru o mână de bani, acesta fiind atributul central al existenţei capitalismului: banii. Oamenii nu contează absolut deloc în cadrul acestui sistem capitalist criminal, iar discuţiile despre capitalul social în orice societate capitalistă sunt ca şi interzise…


Citiți și:

UE și SUA pun la cale, în secret, un tratat prin care multe drepturi fundamentale ale oamenilor vor fi anulate, totul în beneficiul corporațiilor 
Multinaţionalele din România sunt ineficiente pentru economie. Cum fraudează corporaţiile țara noastră

yogaesoteric
23 iunie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More