Împotriva basmelor despre democrație și sănătate veșnică

Aproape că nu a existat canal de media fără regina plecată dintre noi, flancată de opinii despre războiul din Ucraina. În presa germană, regina a fost tratată ca o rudă apropiată care se cuvine să fie plânsă. Faptul că regina, cu o avere privată de 460 de milioane de euro, a fost una dintre cele mai bogate femei din lume, nu a jucat aproape niciun rol în necrologurile picurate de jurnaliști. Ca și responsabilitatea comună a familiei regale britanice pentru opresiunea colonială la nivel mondial sub eticheta Royal Navy sau Royal Air Force. De la Falklands, la Irak și Afganistan: toate crimele de război cărora regina le-a împrumutat numele ei romantic. Întrebați-i pe irlandezi, pe teritoriul cărora familia regală încă mai deține un castel, „Hillsborough Castle”, dacă au găsit secolul de opresiune britanică deosebit de regal sau mai degrabă criminal. Dar presa germană nu își pune astfel de întrebări sobre: regina a fost și este întotdeauna bună pentru basmul mincinos al regelui bun, sub a cărui splendoare supușilor le este mai bine.

Înfrângerea Rusiei în luptă

De la sine înțeles că șeful Statului Major britanic, Sanders, a declarat recent că există o „nevoie urgentă de a crea o armată capabilă să lupte alături de aliații noștri și să învingă Rusia în luptă”. De la sine înțeles că acest ofițer regal și-a continuat activitatea sângeroasă în Irlanda, precum și în Iugoslavia și Afganistan, încălcând dreptul internațional. Faptul că forța internațională a Marii Britanii se confirmă chiar și în cazul opresiunii din pandemie a fost demonstrat, printre altele, de măștile reginei, asortate în mod încântător cu pălăriile sale. Aceste fotografii pot fi găsite fără efort pe Google, corporația care conduce Alphabet Inc, un holding ale cărui brațe de caracatiță se întind de la industria comunicațiilor, cu Isomorphic Labs, la industria farmaceutică, la inteligența artificială (AI) pentru industria de apărare.

Intensificarea războiului din Ucraina cu arme și bani

Capitalismul poartă mai multe nume și are mai multe fețe, dar orientarea sa spre profit este în continuare motorul determinant al tuturor mișcărilor sale: „Capitalul are oroare de absența profitului sau de profitul foarte mic, ca și de natura vidului. Cu un profit corespunzător, capitalul devine îndrăzneț. Zece la sută sigur, și poate fi aplicat oriunde; la 20 la sută, devine vioi; la 50 la sută, de-a dreptul nesăbuit; pentru 100 la sută calcă în picioare toate legile umane; la 300 la sută, nu există crimă pe care să nu o riște, chiar cu riscul de a ajunge la spânzurătoare.” Acest citat din Capitalul lui Marx descrie, de asemenea și mai ales, situația periculoasă de război de astăzi: o serie de miniștri occidentali ai armelor se întâlnesc din nou la baza americană de la Ramstein pentru a intensifica războiul din Ucraina cu arme și bani. Deși toți cei prezenți știu foarte bine că războiul împotriva Rusiei nu poate fi câștigat prin mijloace convenționale: rutele de aprovizionare pentru trupele occidentale sunt prea lungi.

Momeală pentru profit

În luna martie, „avionul apocaliptic” al președintelui american a fost văzut deasupra Canalului Mânecii. Numit după „Doomsday”, Boeing 747 ar putea rezista la explozii nucleare, este considerat un „Pentagon zburător” și face parte din fantezia perversă a SUA de a câștiga un război nuclear. Administrația americană este încă pregătită să riște un război nuclear. Este adevărat că „pericolul spânzurătorii” nu pândește acolo, dar profitul incomensurabil din materiile prime stocate în solurile Rusiei și Ucrainei ne atrage. Există atracția acelei puteri profitabile care decurge din avantajele geopolitice în dictatul monedei americane, dar și acel profit pe termen scurt din actualele afaceri cu armament. Organizația anticorupție Transparency International a prezentat un studiu în octombrie 2010 potrivit căruia industria de armament ar putea exercita o mare influență asupra politicii germane de securitate și apărare. Ar putea? Faptul că exercită o influență poate fi văzut în bugetul deja alocat.

Sentimentul de „noi” al ideologiei de stat

Chiar dacă cheltuielile militare la nivel mondial se află încă în topul profiturilor, cu aproximativ 2,1 trilioane de dolari americani, cifra de afaceri totală a pieței farmaceutice mondiale a urcat brusc, ajungând la aproximativ 1.161,9 miliarde de dolari americani în 2020. Ambele piețe se hrănesc din frică: frica de moartea „dușmanilor”, de preferință a inamicului rus, atunci când este vorba de armament, și frica de moartea prin boală atunci când este vorba de profiturile farmaceutice. În ambele cazuri, mass-media globale sunt responsabile de producerea de fantezii în rândul populației: chiar dacă „rusul” nu amenință în niciun caz Occidentul și cu atât mai puțin îl atacă, i s-a atribuit rolul răului etern de la împărțirea lumii în două părți, chiar dacă divizarea în socialism și capitalism s-a încheiat în anii 1990.

Industria farmaceutică și-a găsit amenințarea de marketing într-o pandemie care poate fi revendicată doar pentru că OMS și-a schimbat în mod arbitrar criteriile în 2009. Pentru acest marketing, măsurile disciplinare destinate consumatorilor au căpătat o nouă formă de influență în masă: măștile dăunătoare sănătății sunt noile mărci ale supunerii la ideologia actuală a sănătății. Această uniformizare servește în același timp la diferențierea de cei „nesănătoși”, de cei demascați, și promovează astfel un sentiment de „noi” între toți cei care urmează ideologia statului.

Cunoașterea evită diviziunea și aberațiile

Numai cei care își cunosc inamicul pot structura rezistența. Opoziția democratică, extraparlamentară față de sistemul Corona și față de amenințarea extinderii războiului NATO își poate recunoaște dușmanii în cei care profită de pe urma războiului împotriva rușilor și a virusului.

Actualul stat nu este regele bun sub al cărui regim se împlinesc basmele despre democrație și sănătatea veșnică. Inamicul este necesar să fie bine cunoscut. Aceste cunoștințe permit fuziunea luptei împotriva industriei farmaceutice și a industriei de armament. Cunoașterea evită diviziunea și aberațiile.

Citiți și:
Philip M. Giraldi: Războiul secret al lui Joe Biden în Ucraina
Un istoric american a dezvăluit care este adevărat scop al SUA în Ucraina

 

yogaesoteric
29 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More