În atenţia celor interesaţi să urmeze cursurile noastre de yoga de anul 1 în Bacău

De curând ni s-a semnalat la redacţie faptul că în Bacău, o fostă cursantă a şcolii noastre de yoga a încercat să deschidă un curs de yoga, folosindu-se în mod ilegal şi abuziv de cursurile tipărite ale Şcolii de yoga MISA. Este vorba de Iftinoiu Cipriana, o persoană care a fost dată afară de la cursurile noastre deoarece suferă de grave probleme psihice (schizofrenie). Acum, ea vrea să predea „yoga pentru copii şi adulţi” în Bacău, folosind materiale teoretice din cadrul cursurilor MISA şi încercând să profite de publicitatea făcută de conferinţa de deschidere, afişele şi pliantele de prezentare care au fost difuzate pentru cursurile Şcolii de yoga MISA.
 
Pentru toţi cei interesaţi să urmeze cursurile Şcolii de yoga MISA în Bacău, semnalăm faptul că Iftinoiu Cipriana nu este instructor şi nici măcar cursant MISA şi nu dispune de vreo autorizare sau calificare, din partea Şcolii de yoga MISA, care să o îndreptăţească să predea yoga. De altfel, suferind de schizofrenie, ea nu are capacitatea nici măcar de a practica yoga corect la cursuri, deoarece aceasta o face incapabilă să înţeleagă şi să aplice exerciţiile specific yoghine. Din acest motiv ea a fost, de altfel, dată afară de la cursurile de yoga şi nu mai are acces la nicio activitate a acestei şcoli de yoga (tabere, spirale etc.).
 
Desigur că această persoană este liberă să îşi deschidă propriul curs de yoga după cum doreşte şi să îşi elaboreze propriile cursuri teoretice. Dar faptul că ea foloseşte cursurile teoretice din cadrul Şcolii MISA (deşi a fost dată afară de la aceste cursuri pentru că suferea de schizofrenie) arată că nu este decât o impostoare. Ea nu este autorizată să predea yoga de către Şcoala de yoga MISA şi nu are acordul profesorului de yoga Gregorian Bivolaru pentru a folosi cursurile acestei şcoli.
 
Datorită problemelor psihice grave pe care le are, cel mai probabil Iftinoiu Cipriana nu realizează că faptul de a plagia informaţiile prezentate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru în cursurile de yoga pe care acesta le susţine în cadrul Şcolii de yoga MISA, şi de a minţi în mod voit sau inconştient oamenii care sunt interesaţi de această ramură străveche milenară care este yoga, nu îi va asigura competenţa necesară pentru a putea susţine un curs de yoga. Sau mai degrabă îşi imaginează că a preda yoga poate fi o sursă alternativă de venit?
 
În concluzie, Şcoala de yoga MISA nu are nicio legătură cu activităţile aşa-zis spirituale pe care Iftinoiu Cipriana le susţine şi care în mod neautorizat se foloseşte de cursurile de yoga elaborate în cadrul şcolii noastre.

Cursul de yoga pentru anul I din Bacău, deschis de școala noastră de yoga, se desfășoară săptămânal, în fiecare vineri, de la ora 18:30. Pentru mai multe informații puteți suna la telefon 0727 330 883 sau scrie la adresa de e-mail ombun_bacau@yahoo.com.
 

yogaesoteric

28 octombrie 2013

 
 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More