În ce mod vor încerca să vă facă să cedaţi psihologic?

 

După cum se poate vedea deja, vom avea de-a face cu una din cele mai agresive campanii de vaccinare care a fost instrumentată vreodată. Conform Reuters, guvernul SUA are în plan lansarea unei campanii de vaccinare anti-Covid-19 „copleşitoare” începând cu luna noiembrie, dacă FDA (Autoritatea pentru Alimente şi Medicamente) aprobă pentru a fi utilizate unul sau mai multe dintre vaccinurile deja create.

Luând în considerare faptul că fostul comisar al FDA, dr. Scott Gottlieb, este acum în consiliul director al companiei Pfizer, iar vaccinul Pfizer este unul dintre candidaţii de frunte pentru aprobarea spre utilizare, cei cu conştiinţele limpezi prevăd că FDA nu va pune obstacole semnificative aprobării produsului.

Conform Reuters, campania de vaccinare anti-Covid-19 „probabil va fi comprimată într-o perioadă de timp foarte scurtă, în jur de patru-şase săptămâni, pentru a elimina orice pauză între perioada de înştiinţare a populaţiei asupra vaccinării şi implementarea vaccinării.” Un „oficial senior al Administraţiei de la Casa Albă”, al cărui nume nu a fost dezvăluit, este citat spunând că „linia subţire pe care mergem face ca poporul american să fie mult mai sensibil la vaccinuri şi aşteptări ratate, şi nu atât de mult la excedent de vaccinuri în depozit în lipsa doritorilor de a se vaccina. Poate nu vei auzi prea multe despre promovarea vaccinurilor în august şi septembrie, dar vei fi copleşit de aceasta începând cu luna noiembrie.”

Încă este neclar când anume va fi disponibil un vaccin, dar se estima că cel mai devreme ar putea fi gata în octombrie, iar cel mai târziu în ianuarie 2021. Conform celor spuse de oficialul Administraţiei americane, campania de lansare a vaccinului va ţinti subseturi specifice ale populaţiei, în funcţie de caracteristicile subgrupelor care este posibil să beneficieze mai mult în urma acestuia. Asemenea detalii urmează să fie puse la punct în timpul studiilor clinice care deja se desfăşoară.

Studiu în desfăşurare care vizează identificarea celor mai eficiente reclame de promovare a vaccinului

Ideea referitoare la campania de reclame pentru vaccinare care se presupune că va fi „copleşitoare” faţă de ceea ce suntem obişnuiţi în aceste cazuri, este susţinută de un studiu clinic anunţat pe site-ul ClinicalTrials.gov, şi al cărui scop este acela de a identifica cele mai „persuasive mesaje pentru acceptarea vaccinului anti-Covid-19”. Studiul, condus de Universitatea Yale, testează „diferite mesaje referitoare la vaccinarea împotriva Covid-19, în momentul în care vaccinul devine disponibil”.

Un număr de 4000 de participanţi au fost aleşi aleator pentru a primi unul din cele 12 mesaje diferite (10 mesaje diferite, un mesaj-control şi un mesaj neutru), după care autorii studiului au „comparat dorinţa exprimată de a se vaccina anti-Covid-19 la 3 şi 6 luni de când este disponibil”.

Tipurile de mesaje care au fost investigate:
Mesaj ce vizează libertatea personală: un mesaj despre modul în care Covid-19 limitează libertatea personală şi modul în care societatea, lucrând împreună pentru ca suficienţi oameni să se vaccineze, îşi poate păstra propria libertate.

Mesaj ce vizează libertatea economică: un mesaj despre modul în care Covid-19 limitează libertatea economică a oamenilor, şi modul în care societatea, lucrând împreună pentru ca suficienţi oameni să se vaccineze, îşi poate păstra libertatea sa economică.

Mesaj ce vizează propriul interes: un mesaj referitor la faptul că infecţia Covid-19 prezintă un pericol real pentru propria sănătate, chiar dacă persoana este tânără şi sănătoasă, şi faptul că vaccinarea împotriva Covid-19 este cel mai bun mod de a te proteja faţă de îmbolnăvire.

Mesaj ce vizează interesul comunităţii: un mesaj despre pericolele infecţiei Covid-19 pentru sănătatea celor dragi. Cu cât se vaccinează mai mulţi împotriva Covid-19, cu atât mai mic este riscul ca cei dragi să se îmbolnăvească. Este necesar ca toţi membrii societăţii să lucreze împreună şi ca toţi să se vaccineze.

Mesaj ce vizează beneficiul economic: un mesaj despre modul în care pandemia Covid-19 aduce haos în economie şi că singurul mod de a întări economia este de a lucra împreună pentru ca suficiente persoane să se vaccineze.

Mesaj ce vizează vina: un mesaj despre pericolul pe care infecţia Covid-19 îl reprezintă pentru sănătatea familiei şi a comunităţii. De aceea, cea mai bună modalitate de a-i proteja este nu doar de a primi vaccinul, dar şi de a face societatea să lucreze împreună astfel încât tot mai mulţi să se vaccineze. Apoi este pusă participantului o întrebare test, în care este rugat să-şi imagineze vina pe care o vor resimţi dacă nu se vaccinează şi apoi răspândesc boala.

Mesaj ce vizează stânjeneala: un mesaj despre pericolul pe care infecţia Covid-19 îl reprezintă pentru sănătatea familiei şi a comunităţii. Cel mai bun mod de a-i proteja pe ceilalţi este acela de a te vaccina şi de a lucra împreună pentru ca tot mai mulţi să se vaccineze. Apoi participantul este rugat să-şi imagineze stânjeneala resimţită dacă nu se vaccinează şi răspândeşte boala.

Mesaj ce vizează mânia: mesajul este despre pericolul infecţiei Covid-19 asupra sănătăţii familiei şi a comunităţii. Cel mai bun mod de a-i proteja pe ceilalţi este de a te vaccina şi de a lucra împreună cu societatea pentru ca tot mai mulţi să se vaccineze. Apoi este pus participantul să-şi imagineze furia pe care o va resimţi dacă nu se vaccinează şi răspândeşte boala.

Mesaj ce vizează încrederea în ştiinţă: un mesaj despre faptul că acceptarea vaccinului împotriva Covid-19 este cel mai eficient mod de protejare a comunităţii, deoarece vaccinarea este susţinută ştiinţific. Dacă cineva nu se vaccinează, înseamnă că nu înţelege modul în care infecţiile se răspândesc sau că ignoră datele ştiinţifice.

Mesaj ce vizează laşitatea: un mesaj prin care sunt descrişi pompierii, medicii şi lucrătorii din prima linie a sistemului medical ca fiind curajoşi. Cei care aleg să nu se vaccineze împotriva Covid-19 sunt laşi.

Studiul a fost finalizat pe 8 iulie (2020), rezultatele urmând a fi postate public. În mod clar, acesta nu este prima dată când cercetătorii au investigat cele mai eficiente unghiuri de propagandă, dar tipurile de mesaje enunţate mai sus demostrează cât de insidioase pot fi astfel de campanii.

Cu adevărat nu este vorba decât de manipulare – apăsând în mod abil butoanele emoţionale sau ale raţiunii pentru a obţine răspunsul dorit, în timp ce se derulează procese de gândire cât mai logice.

Presiunea propagandei pro-vaccinare a început deja, se pare, cu publicarea în USA Today a unui articol intitulat: „Învingeţi infecţia Covid-19 cerând ca toţi să fie vaccinaţi. Nu este ne-american, este patriotic.” Acesta este exact tipul de PR la care ne putem aştepta în lunile ce urmează.

Aspectul de manipulare este în mod egal dacă nu chiar mai evident în măsurile secundare care se au în vedere, şi care includ:
– încrederea participanţilor în siguranţa şi eficienţa vaccinului;
– dorinţa participanţilor de a-i convinge şi pe alţii să se vaccineze;
– frica participanţilor de cei care nu s-au vaccinat;
– judecarea socială a celor care aleg să nu se vaccineze.

Totalitarismul eficient se sprijină pe faptul că ţie îţi place să fii servitor

Un citat din cartea lui Aldous Huxley apărută în 1932 Minunata lume nouă (Brave New World) spune: „Un stat totalitar cu adevărat eficient ar fi acela în care executivul atotputernic al şefilor politici şi armata lor de manageri controlează o populaţie de sclavi care nu este necesar să fie constrânşi, deoarece ei iubesc să fie servitori.”

Citatul din Huxley a generat un articol ce provoca la reflecţie şi care a apărut în The Burning Platform, revizuind ascensiunea totalitarismului şi prezentând paralele cu lucrări populare de ficţiune. Autorul subliniează că lucrarea lui Huxley se alătură cu succes cărţii lui Edward Bernays apărută în 1928, Propaganda – care se recomandă a fi citită de toţi cei care sunt interesaţi de înţelegerea fundamentelor istorice ale relaţiilor publice moderne. Articolul scoate în evidenţă faptul că, în cartea sa, Bernays: „… revelează existenţa unui guvern invizibil care utiliza propaganda pentru a manipula conştiinţa publicului, pentru a fi sigur că cei care controlau parghiile puterii să poată instrumenta rezultatele dorite”.

Un contemporan al lui Huxley şi Bernays a fost Geroge Orwell, care a scris, aşa cum se ştie foarte bine, lucrarea 1984. În 1949, Huxley i-a scris lui Orwell, afirmând că el credea că în curând conducătorii lumii vor „descoperi că condiţionarea în starea infantilă şi narco-hipnoza sunt mult mai eficiente ca instrumente de guvernare decât cluburile şi închisorile, şi că dorinţa pentru putere poate fi doar complet satisfăcută prin sugestionarea oamenilor să îşi iubescă servilismul ca şi prin admonestare şi împingerea lor în starea de obedienţă.” În miezul său, tehnocraţia este un sistem economic, nu unul politic. Sistemul de asemenea se sprijină pe implementarea profesionistă a ingineriei sociale („social engineering”).

Huxley credea că de fapt coşmarul existenţial prezentat în cartea 1984 era „destinat să se moduleze în coşmarul unei lumi care ar semăna mai mult cu ceea ce am imaginat în Minunata lume nouă” şi că această tranziţie ar fi rezultatul unei „necesităţi resimţite pentru o eficienţă crescută”. Huxley nu a utilizat cuvântul „tehnocraţie”, totuşi acesta era aspectul despre care vorbea.

Tehnocraţie 101

Tehnocraţia este un sistem de „inginerie”, de ordonare socială şi economică care a început în anii ’30, în timpul atingerii amplitudinii maxime a Marii Depresiuni, când oamenii de ştiinţă şi inginerii s-au reunit pentru a rezolva problemele economice ale naţiunii.

Co-fondatorul Comisiei Trilaterale, Zbigniew Brzezinski, profesor la Universitatea Columbia, a adus conceptul de tehnocraţie în Comisie în anul 1973, cu suportul financiar al lui David Rockefeller. Tehnocraţii, de atunci, au mers înainte silenţios şi fără încetare, iar agenda lor devine acum uimitor de clară.

În miezul ei, tehnocraţia este un sistem economic, nu unul politic. Acest sistem de fapt cheamă, chiar cere imperios, dezamorsarea totală a sistemului politic, care include Constituţia. De fapt, Constituţia este singurul aspect care a ţinut tehnocraţia la respect până acum (în SUA).

Sistemul, de asemenea, se sprijină pe implementarea profesionistă a ingineriei sociale. Odată implementată total, oameni nu vor mai avea abilitatea să lupte eficient împotriva ei, dar până atunci, prin neascultare civilă paşnică, prin răspândirea informaţiilor şi exercitarea puterii politice, încă mai avem o şansă de a preveni aceasta.

Oricum, nu mai este mult timp. Aşa cum era menţionat în The Burning Platform, „de la 9/11, SUA a fost pusă, fără echivoc, pe direcţia viziunii lui Orwell din cartea 1984” şi „noi acum experimentăm un amalgam distopic al celor mai rele aspecte din cele două nuvele”, referindu-se la 1984 şi Minunata lume nouă.

Din nefericire, mulţi dintre noi încă nu văd întreaga imagine, şi nici nu înţeleg pericolul aşa-zisei lumi-reale-absolute de supunere oarbă, cu reglementări şi obligaţii ilogice şi limitatoare pentru libertăţile fiinţei.

Tehnocraţia cere abolirea sistemelor politice

Sub legea tehnocrată, naţiunile vor fi conduse de conducători nealeşi care decid ce companii de resurse pot folosi pentru a obţine anumite produse şi ce produse li se permite consumatorilor să cumpere. Tehnocraţia este la modul esenţial un sistem economic bazat pe resurse, în care energia şi ingineria socială conduc economia, şi nu mecanismul preţurilor, precum cererea şi oferta.

Patrick Wood, un analist economico-financiar şi constituţionalist american, şi-a dedicat viaţa pentru a dezvălui misterul a ceea ce controlează majoritatea nebuniei pe care o vedem în prezent, şi care a fost exacerbată de pandemia Covid-19. Cele două cărţi ale sale, Ascensiunea tehnocraţiei: calul troian al transformării globale şi Tehnocraţia: drumul greu spre ordinea lumii, analizează în profunzime această nouă ordine mondială.

Ştiinţa a fost folosită în mod greşit de zeci de ani

Un aspect important: ştiinţa este un instrument de bază utilizat pentru a manipula societatea şi a menţine motorul economic în funcţiune, în timpul unui sistem tehnocrat. Aşa cum a explicat Wood, tehnocraţia foloseşte ştiinţa pentru a formula sugestii, pentru a începe. Dar sugestiile respective în mod rapid se modifică în obligativităţi, fapt pe care l-am văzut în timpul acestei pandemii. Am văzut de asemenea aceasta în cazul vaccinurilor, în general.

Dar pandemia Covid-19 a revelat faptul că există un plan mult mai mare care include implantarea de dispozitive pentru identificare digitală, înregistrarea istoricului medical, paşapoarte vaccinale, bani digitali şi operaţiuni bancare, care toate în cele din urmă vor fi conectate, astfel încât diverşi algoritmi şi automatizarea să fie capabile să-i păstreze pe toţi cetăţenii „în linie”, oriunde, tot timpul.

Guvernaţi de algoritmi

Un instrument important utilizat pentru a împinge înainte agenda tehnocrată este ceea ce Huxley a subliniat, şi anume eficienţa. În numele eficienţei şi a convenienţei, suntem inundaţi cu o cantitate din ce în ce mai mare şi diversă de tehnologie „smart” care urmăreşte orice spune sau face cineva, şi de inteligenţă artificială care interpretează şi emite recomandări bazate pe toate aceste date.

Această infrastructură tehnologică este crucială pentru tehnocraţie, deoarece scopul ultim al acesteia este de a automatiza sclavia. Ideea este că societatea va fi condusă de algoritmi automatici, făcând astfel ca structura politică să devină irelevantă. Fiecare om va fi în mod automatic „ţinut în linie” de tehnologie.

Spre exemplu, ţi se va spune printr-un mesaj-text că este timpul să îţi faci vaccinarea anuală. Mergi la locul respectiv, îşi faci doza de vaccin şi primeşti un certificat de vaccinare digital. Dacă vei avea ideea strălucită de a refuza, conturile tale bancare vor fi automat îngheţate, parola de la uşa electronică de la biroul tău nu va mai funcţiona, şi nu ţi se va mai permite să treci prin punctele de verificare electronică de la magazinul alimentar.

Nicio autoritate umană nu este necesară în acest sistem. Nu va fi nimeni căruia să i te plângi (oficial) sau cu care să discuţi astfel de aspecte. Eşti transformat în elementul unei turme obediente, prin simplul fapt că va fi necesar să faci anumite gesturi pentru a ţi se permite să participi la societate. Sună nebunesc, dar dacă priveşti în jur, vei vedea dovezi clare că acest sistem a fost în mod silenţios implementat peste tot în jur, de decenii.

Şi, dacă priveşti declaraţiile unor persoane precum Bill Gates, în conjuncţie cu tehnologiile pe care el şi alţii le implementează în diferite părţi ale lumii (precum identificarea digitală, monede virtuale, certificate vaccinale şi fişele medicale, împreună cu cipuri implantabile pentru a urmări complianţa angajatului, aparatura smart şi oraşe întregi smart, pentru a numi doar câteva), poţi începe să vezi modul în care bucla de control se închide în jurul nostru.

În cartea sa, Vremea capitalismului supraveghetor, prof. Shoshana Zuboff expune capacităţile năucitoare disponibile la ora actuală pentru supraveghere, analiză şi manipulare a comportamentului nostru. Este crucial să realizăm că oricât de rău este astăzi, puterea predictivă a tehnologiei avansează cu o rată exponenţială, ceea ce înseamnă că abilitatea ei de a manipula comportamentul creşte într-un ritm pe care nu îl putem înţelege pe deplin.

Redobândirea controlului asupra guvernelor locale este cheia

Un aspect important, tehnocraţii în prezent urmăresc să aplice o ultimă rundă împotriva suveranităţilor naţionale. Mai curând decât să pornească un asalt frontal asupra sistemului, care niciodat nu a avut succes, ei pur şi simplu au erodat suveranitatea naţională, bucată cu bucată. Ce putem face pentru a încetini/opri marşul constant al tehnocraţiei?

Aşa cum a explicat Wood, cel mai eficient mod este prin activism local. Sistemul tehnocrat a fost construit de jos până sus, astfel că nu îl putem demola de sus în jos. Ei sunt deja prea puternici pentru aceasta. Astfel, pentru a începe procesul de dezamorsare, este necesar să redobândim controlul asupra guvernelor locale şi să ne creem drum de acolo în sus.

O persoană din 40 este afectată grav de vaccinuri

Întorcându-ne la problema vaccinului anti-Covid-19, este necesar să ne păstrăm luciditatea conştiinţei atunci când maşinăria propagandei va începe să funcţioneze şi să ia viteză. Citiţi mesajele de propagandă (expuse mai sus) şi familiarizaţi-vă cu ele astfel ca să puteţi identifica butoanele pe care ei vor să apese şi să vă manipuleze.

Să vă reamintiţi că vaccinurile anti-Covid-19 care la ora actuală sunt printre fruntaşele în cursa pentru omologare, nu au fost niciodată anterior aprobate pentru uz uman şi nu este niciun mod posibil de a fi siguri asupra efectelor secundare pe termen lung care pot apare atunci când organismul dvs. se va modifica într-o uzină ce va produce proteine virale.

Eforturile de producere a unui vaccin anti-coronavirus au luat avânt începând cu anul 2002, în urma unor izbucniri epidemice de SARS. Oricum, asemena eforturi s-au dovedit a fi foarte problematice, deoarece vaccinurile anti-coronavirus prezintă o tendinţă încăpăţânată de a atrage răspunsuri imune paradoxale.

Într-un interviu cu Robert F. Kennedy jr., care a prezidat consiliul director al Apărării Sănătăţii Copiilor, el a expus o parte din eforturile eşuate de a produce vaccinuri anti-coronavirus sigure şi a subliniat pericolele exagerării acţiunii de vaccinare asupra răspunsului imun: „Chinezii, americanii, europenii, toţi s-au unit şi au zis «avem nevoie să dezvoltăm un vaccin împotriva coronavirusurilor». În jurul anului 2012, obţinuseră deja 30 de vaccinuri care păreau promiţătoare. Ei au luat patru cele mai bune dintre acestea şi… au administrat aceste vaccinuri la dihori, care sunt cele mai apropiate mamifere când este vorba de o analogie a infecţiei pulmonare umane. Dihorii au avut un răspuns imun extraordinar de bun, şi acesta a fost motivul pentru care FDA a aprobat vaccinurile. Dihorii au dezvoltat puternici anticorpi, astfel că producătorii s-au gândit «am prins jackpot-ul». Toate cele patru vaccinuri… au funcţionat ca un farmec. Apoi, ceva teribil s-a petrecut. Acei dihori au fost expuşi la coronavirus şi toţi au murit. Animalele au dezvoltat proces inflamator în toate organele lor, iar plămânii au încetat să mai funcţioneze şi dihorii au murit.”

Deci, recomandarea care se impune este aceea de a citi TOATE studiile asupra vaccinurilor ÎNAINTE să acceptaţi vaccinarea anti-Covid-19, deoarece acest aspect referitor la reacţia imună paradoxală, descrisă mai sus de R.F.Kennedy jr., pe care o induce acest vaccin, încă nu a fost investigată. Chiar referitor la vaccinuri produse în mod convenţional, datele de la Departamentul pentru Sănătate din SUA şi Agenția pentru servicii umane pentru calitatea cercetării în domeniul sănătății sugerează că afectarea prin vaccin survine doar în 2,6% din toate vaccinările. Aceasta înseamnă 1 din 40 de oameni, nu 1 la un milion, aşa cum s-a spus în mod repetat. Dr. Kennedy Jr. a revizuit aceste date într-o dezbatere recentă online cu procurorul Alan Dershowitz, referitoare la vaccinuri. Curtea Americană de Justiţie a plătit 4 miliarde de dolari pacienţilor care au fost afectaţi pe viaţă sau chiar ucişi de vaccinuri, şi aceasta este doar o mică parte din toate cazurile. Conform celor spuse de dr. Kennedy, mai puţin de 1% dintre cei care sunt afectaţi de vaccinuri ajung la tribunal, datorită setului stufos de condiţii care se cer a fi îndeplinite pentru a se demonstra că vaccinul este cauza afectării respective.

Vor fi noile vaccinuri ARNm anti-Covid-19 mult mai periculoase decât vaccinurile convenţionale sau vor fi mai sigure? Luând în considerare că aceste vaccinuri sunt făcute în viteză şi au sărit etape ale testărilor care se realizează în mod tradiţional şi necesar pe animale, precum şi evaluarea pe termen lung, am putea suspiciona că acestea vor avea mult mai multe complicaţii neprevăzute.

Astfel, pe măsură ce campania de vaccinare se desfăşoară, reamintiţi-vă să cântăriţi orice risc sau beneficiu potenţial care ar putea apare în situaţia dvs. particulară, şi evitaţi să fiţi manipulaţi emoţional.

Dincolo de tot ceea ce veţi decide, urmăriţi să acceptaţi deciziile personale ale altora. Campania PR va urmări în mod clar să vă manipuleze astfel încât să vă fie frică de cei care aleg să nu se vaccineze. Din fericire, cunoscând că sunteţi manipulat, aceasta va ajuta la uşurarea tendinţelor respective.


Citiţi şi:

Condiționare în Minunata Lume Nouă

Abuziva vaccinare obligatorie, dictatură și teroare

 

yogaesoteric
6 noiembrie 2020

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More